Les dues primeres proves de foc per al tècnic de l’Espanyol, Manolo González

Què aconseguirà que li porti Garagarza en aquest mercat de fitxatges i l’exigent començament de curs posaran a prova fins a quin punt és ferma la confiança del director esportiu de l’Espanyol en Manolo González.

Enguany, l’entorn de l’Espanyol i el seu tècnic Manolo González hauran d’estar especialment atents al resultat del mercat de fitxatges d’estiu i a l’inici del calendari de Primera, al de LaLiga EA Sports. Immers en plena economia de guerra, l’entitat blanc-i-blava es llança al mercat amb escassos recursos per afrontar l’objectiu d’armar una plantilla sòlida que permeti enfrontar el repte de la màxima categoria, on l’objectiu és evitar entrar en una dinàmica d’ascens i descens constants, és a dir, convertir-se en un equip ascensor després que en els últims cinc anys, el primer equip de l’Espanyol hagi sofert dues pèrdues de categoria traumàtiques.

Amb els aficionats reclamant estabilitat i un projecte que els permeti evitar més sofriment, no va ajudar el fet que en la seva recent compareixença pública el CEO de l’Espanyol, Mao Ye, i el director esportiu, Fran Garagarza, deixessin molt i molt clar que no hi haurà grans inversions en matèria de fitxatges. El repte és conservar els millors actius i alhora realitzar les necessàries noves incorporacions, que davant l’obligació de no fer grans despeses se centraran en jugadors amb contractes pròxims a vèncer i préstecs. Malgrat ser un home de club i adequar-se a la situació de l’entitat, Manolo González haurà de fer-se valer davant Garagarza per tal d’aconseguir el màxim esforç possible, i que es compleixin les seves peticions. Caldria evitar així el que va succeir fa un any amb Luis García, les exigències del qual no van ser ateses malgrat que va fer unes peticions molt concretes. En aquest sentit, l’exemple del que va succeir fa un any ha de servir d’avís al gallec.

Mentre acaba de perfilar-se la plantilla definitiva de l’Espanyol, ja que tot fa pensar que ens tocarà viure un mercat amb fronts oberts fins a la seva recta final, l’equip haurà d’afrontar l’inici de curs. Abans que es disputés l’últim partit del play-off, LaLiga i la RFEF van decidir sortejar el full de ruta dels diferents equips de la màxima categoria, inclosa la de l’últim equip que pujaria. És a dir, abans fins i tot de certificar-se l’anhelat ascens, ja se sabia quin seria el camí per la competició regular si el RCDE aconseguia pujar, com així va acabar sent. Malgrat que s’ha posat l’accent principalment en el fet que l’Espanyol tindrà una segona volta especialment dura, ja que els cinc primers classificats de l’última lliga passaran pel RCDE Stadium en aquesta segona meitat del calendari, i a més quatre d’ells, de manera consecutiva –Reial Madrid (J22), Athletic (24), Girona (27) i Atlético de Madrid (29)-, l’estrena en aquest retorn a Primera serà també complicat: començarà el curs el 18 d’agost al camp del Valladolid, posteriorment rebrà a la Real Sociedad i després visitarà el Civitas Metropolitano per veure’s les cares amb l’Atlético de Madrid. En les 14 primeres dates, el RCDE se les veurà davant altres rivals potents com Real Madrid (J6), Villarreal (J7), Betis (J8), Athletic (J20), Sevilla (J12), FC Barcelona (J12), Valencia (J13) i Girona (J14). Un veritable tour de força per als blanc-i-blaus i per a un Manolo González que després d’aprovar amb una nota altíssima el repte de pujar l’equip, s’enfronta ara a aquests dos grans desafiaments.

Cal dir que enguany és especialment important a causa de les especials circumstàncies de l’Espanyol i al perfil del seu tècnic, Manolo González. Malgrat que en la seva compareixença de valoració de temporada i presentació de l’acord amb el gallec el director esportiu Fran Garagarza intentava aclarir qualsevol dubte referent a la seva aposta pel gallec, existeixen alguns  dubtes sobre aquest particular. El basc va recordar que Manolo “va estar a això de no poder ser entrenador del B perquè jo arribava al límit de la possibilitat de contractar-lo; el vam poder contractar perquè és perico i perquè per a ell era un repte. A partir d’aquí, en aquesta aposta que vam fer, ell va ser clau en l’ascens. I l’estabilitat també va per aquí. L’aposta que vam fer es va saldar amb bona nota”, però no podem oblidar que és de domini públic que en les últimes setmanes, abans de l’anunci de la continuïtat del tècnic, el director esportiu de l’Espanyol va estar avaluant diversos tècnics, alguns d’ells amb forts llaços pericos, per ocupar un càrrec per al qual aparentment es buscava major experiència en la màxima categoria. Fins i tot es va insinuar que Manolo González estava descartat per dirigir l’Espanyol a Primera divisió diumenge, el mateix dia en què es va consumar l’ascens, la qual cosa deixa oberts diferents interrogants: l’elecció del gallec es basa en una convicció sòlida o simplement perquè no hi havia opcions més assequibles? Ha pres aquesta decisió convençut que és el millor per a l’equip i el club? O ha cedit a la pressió popular i mediàtica? A més, es mantindrà la confiança en ell, o succeirà com amb Luis García, destituït després de la seva primera mala ratxa de resultats? En definitiva, comptarà Manolo González amb el crèdit necessari per portar endavant el seu projecte? En aquest sentit, l’únic aval que sustentarà al preparador, com a tot professional de les banquetes, seran els resultats que aconsegueixi en aquest exigent inici de singladura per Primera.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *