L’Espanyol, al playoff d’ascens amb Braithwaite; en quin moment es troba el procés de venda del club?; va haver-hi veto de Garagarza a Melamed?

La notícia més destacada de les últimes hores pel que respecta a l’entorn de l‘Espanyol és que finalment sí que podrà comptar amb Martin Braithwaite per a la disputa del playoff d’ascens a Primera divisió; un veritable alleujament per a un equip que després de perdre irremeiablement l’oportunitat d’elevar-se directament a l’elit del futbol nacional per la via directa, es juga el seu futur en aquesta promoció. Amb un sol capítol per revelar en l’almanac de la temporada, l’Espanyol de Manolo González es troba davant l’imperatiu d’encarar aquest mini torneig, com el denominava ahir Omar El Hilali, per a aconseguir l’objectiu. El combat per assegurar un contingent en la fase final és acarnissat, amb una escassa diferència de quatre punts separant al tercer del sisè lloc, i l’epíleg de LaLiga Hypermotion s’aveïna com un possible catalitzador de bolcades en la taula; l’Espanyol ha d’abocar-se a conquistar el tercer lloc, ja que el conjunt amb millor registre en la fase regular gaudirà del benefici de disputar la volta promocional en la comoditat del seu feu.

En ‘La Graderia Ràdio’ hem parlat d’aquesta presència de Martin Braithwaite en el playoff en què l’Espanyol lluitarà una vegada es decideixi en quina posició juga el conjunt blanc-i-blau. També cal veure com es pren a nivell personal el danès aquesta no citació per part de Dinamarca, encara que cal ressenyar que des del ja gairebé oblidat incident del passat estiu a Marbella la seva actitud ha estat 100% professional i la seva implicació amb l’objectiu de l’ascens ha estat total i absoluta. També estarà disponible per al playoff Omar El Hilali, ja que el jugador ha negociat amb la Federació marroquina poder estar a la disposició de Manolo González; sí que serà baixa davant el Cartagena en l’últim partit de la fase regular, i és que el lateral perico, que ja ha renunciat en diferents ocasions a cites amb el combinat nacional del seu país, havia d’acudir a aquesta ineludiblement per a poder acudir a la disputa dels pròxims JJOO. Tornant a Braithwaite, la seva presència és especialment important ja que com explicàvem avui en la nostra web, la resta d’encarregats d’aportar gol en la plantilla no estan signant una bona segona part de temporada a nivell anotador.

El procés de venda del club segueix endavant

També s’ha fet durant el programa un apunt sobre el procés de venda de l’Espanyol al consorci Mountain Star Sports Group, format per Andrés Fassi com a interlocutor i cervell esportiu, i Alejandra de la Vega i Paul Foster com a executius i socis capitalistes, que el nostre director Francesc Via destaca continua endavant.

Tot segueix pel camí correcte i l’acord final sembla que pot ser pròxim una vegada les principals traves que separaven a les diferents parts s’han superat, i la signatura del document de venda final pot arribar aviat. Contràriament al que s’ha especulat, la due diligence, l’auditoria a les quals han de sotmetre’s qualsevol empresa per a aconseguir inversors o tancar una venda o fusió, encara no està feta: recordem que segons el full de ruta imposat per Chen Yansheng a qualsevol interessat en la compra de l’Espanyol , primer el possible comprador feia una carta d’intencions; després venia l’intercanvi de documentació sobre l’estat financer; després tocava a l’interessat dipositar uns diners com a garantia, que perdia si decidia tirar-se enrere –Chen Yansheng havia de pagar el doble de ser ell el que talla l’operació-; ara falta tancar el document de compra, i és quan la due diligence determinarà si hi ha una desviació de preu respecte al valor real del club. En definitiva, està tot en la recta final.

El cas Melamed, en el temps de tertúlia

Avui en la nostra tertúlia d’actualitat hem comptat amb Gonzalo Álvarez, Juan Antonio Casanova i David André. Un dels temes destacats ha estat el de la situació de Nico Melamed; Álvarez, que coneix bé les interioritats del vestuari perico, ha revelat que segons té constància, el director esportiu de l’Espanyol Fran Garagarza hauria prohibit a Manolo González alinear-lo donada la constància que té el seu futur fora del club. Francesc Via ha matisat que el de Castelldefels va mantenir una conversa amb el tècnic gallec en la qual li va preguntar directament si tenia ordres de dalt per a no jugar, al que el Manolo González va respondre que no. En qualsevol cas, en el programa han sortit a escena altres temes que explicarien la tensió existent entre el vestuari i el DD blanc-i-blau. Finalment, Gonzalo, que té una bona relació amb Raúl de Tomás, ha traslladat els millors desitjos de l’ex davanter perico amb l’Espanyol, del qual una vegada superat el malestar per les circumstàncies que van embolicar la seva sortida del club guarda un bon record.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *