L’Espanyol, un vaixell sense rumb: de qui és la culpa?

A ‘La Grada Ràdio’ hem passat revista a tota la cadena d’errors que ha portat a l’actual situació: Chen Yansheng, Mao Ye, Fran Garagarza, la plantilla…

Amb l’empat infructuós enfront de la SD Amorebieta, l’Espanyol es veia obligat a dir adeu a la possibilitat d’un ascens directe a l’elit del futbol espanyol, i ara el seu destí queda en mans de la incertesa dels play-offs, on haurà de lluitar per un lloc a Primera divisió. L’estratègia de Manolo González, plasmada en una formació inicial que va causar un cert estupor entre els seguidors pericos, no va aconseguir imposar-se a l’equip basc. Aquesta impossibilitat de l’equip per assegurar una victòria en un dia clau, ja que era un requisit essencial per mantenir vives les esperances fins al final, posa en dubte el veritable abast de la seva capacitat de cara a una promoció d’ascens que s’anticipa implacable.

Avui a ‘La Grada Ràdio’ hem parlat d’aquesta situació que li toca viure a l’Espanyol, i hem continuat buscant els responsables que el futur de tota l’entitat depengui dels resultats d’aquesta promoció d’ascens tan incerta. Al programa hem anat detallant els diferents passos que des de fa un any s’han anat seguint des de l’entitat, els quals feien ja preveure que no s’estava fent una bona gestió: la tardança a dur a terme el relleu en la direcció esportiva, la nefasta operació Joselu, l’arribada d’un Fran Garagarza que va fitxar tard i malament, els seus problemes amb Luis García que van acabar desembocant en la destitució de l’asturià, l’elecció de Luis Miguel Ramis, un mercat d’hivern amb cap inversió, la destitució tardana del tarragoní per apostar per Manolo González, que s’ha trobat un panorama molt complicat, i tot això, sota la mirada d’un Mao Ye incapaç de posar ordre en la institució i amb un Chen Yansheng desaparegut. Sense oblidar, per descomptat, el paper dels jugadors, que han vist com se succeïa una desfilada de tècnics per la banqueta. Evidentment, la gestió de l’entitat ha estat nefasta darrerament, la qual cosa fa que molts pericos vegin en el canvi de propietat l’única esperança de cara al futur.

La importància de Keidi Bare a l’Espanyol

El nostre analista, Àlex Cobas, ha dedicat el seu espai a analitzar la figura de Keidi Bare, que aquest dilluns se sabia que estaria disponible per a Manolo González de cara al play-off d’ascens, en no haver estat convocat per la selecció d’Albània per a l’Eurocopa. Si veiem les dades del migcampista de l’Espanyol en el seu conjunt, que acaba contracte a final de temporada, ens demostren que es tracta d’un jugador que no sobra en aquesta promoció, tant per jugar de ‘6’ com de ‘8’, sigui com a titular o com a futbolista de recanvi.

Obrim telèfons i temps de tertúlia

En el temps de tertúlia, que hem combinat amb les trucades dels oients de ‘La Grada Ràdio‘, hem comptat amb la presència de Manu Cebrián, d’‘Ambició Perica’, Beto Herruzo i Ferran Granell. Cebrián, membre d’aquest moviment que treballa per un Espanyol ambiciós i guanyador, i que pretén canalitzar la insatisfacció existent entre la massa social amb una proposta constructiva destinada a retornar el club a la posició de prestigi esportiu i social que mereix i des de la unió de tots els pericos, ha explicat els detalls de la consulta que han obert i amb la qual pretenen que l’espanyolisme es decanti entre l’actual model de club o un altre d’alternatiu (recordem que es pot votar de manera telemàtica a través de www.ambicioperica.org/votar).

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *