L’Espanyol veu la llum i recupera la confiança de l’afició blanc-i-blava

Vist l’Sporting – Espanyol del play-off d’ascens, l’afició blanc-i-blava confia més en l’equip, i al seu torn l’equip en si mateix.

L’Espanyol, després de propinar el primer cop en l’anada del play-off d’ascens a la Primera divisió contra l’Sporting de Gijón, continua preparant els detalls del partit de tornada, que es disputarà aquest dijous a l’Stage Front Stadium. El 0-1 anotat per Javi Puado al Molinón val el seu pes en or per als pericos; encara que han de confirmar el passe en aquest segon i definitiu partit, tenen molts factors a favor seu: els homes dirigits per Miguel Ángel Ramírez estan obligats a guanyar per una diferència de dos gols, ja que en cas d’empat en l’eliminatòria sortiria beneficiat l’Espanyol, a causa de la seva millor posició en la fase regular de LaLiga Hypermotion. Malgrat els dubtes que van sorgir sobre com afrontaria l’Espanyol aquesta exigent promoció, els blanc-i-blaus van deixar una bona impressió amb una imatge molt millorada respecte de la que ens tenia acostumats últimament l’equip, la qual cosa ha retornat la il·lusió a una afició poc acostumada a les alegries durant la fase regular del curs.

Avui a ‘La Grada Ràdio’ hem debatut sobre si després del primer partit del play-off, l’afició ha recuperat la confiança en l’equip. Certament, vista la performance de l’equip al Molinón el conjunt de Manolo González ha recuperat crèdit entre l’entorn, encara que necessita confirmar aquestes bones sensacions durant el partit de dijous, en el qual toca elaborar un bon pla de partit i executar-lo amb solvència.

El sisè classificat a la lliga regular, el que més vegades ha pujat via play-off

En la nostra secció d’anàlisi, els nostres companys Àlex Cobas i Ramon Borrós ens han fet una anàlisi dels 13 play-offs anteriors, per tal de determinar quantes vegades ha pujat cada equip depenent de la classificació final -curiosament, el sisè ha estat el que més vegades ho ha fet, amb 5, per 3 del tercer i el quart, i dues vegades del cinquè classificat. Els últims anys, s’ha accentuat aquesta tendència que pugi el sisè classificat.

En aquest mateix sentit, la majoria de finals de play-off es donen entre el sisè i el cinquè classificats, la qual cosa indica la importància que té el factor anímic a l’hora de classificar-se per a aquesta promoció. Un altre aspecte que cal destacar és una altra tendència important els últims anys, com és que en la final de play-off, sol emportar-se l’ascens l’equip que acaba la competició com a visitant, la qual cosa en la pràctica deixa en l’aire la suposada importància del factor camp.

Temps de tertúlia

En l’habitual temps de tertúlia, hem comptat amb Toni Bermejo, Àngel Bergada i Ferran Granell. Bermejo es felicitava perquè “finalment puc venir al programa i fer un al·legat positiu. Felicito els jugadors i el tècnic per com van afrontar la batalla psicològica de la intimidació, l’Sporting esperava que l’Espanyol reculés i, en canvi, van sortir a buscar els asturians; va haver-hi intercanvi de cops i en això som superiors. Ara juguen a la lluita entre gals i romans i al ‘Sí que es pot’, però Manolo González ha de saber com contrarestar això”. Bergadà, per la seva banda, ha destacat un detall que el va sorprendre: “Ja en els primers dos minuts de l’Espanyol, des del servei de centre de l’Sporting, Puado i Braithwaite van sortir com a fletxes a pressionar. A partir d’aquí es va veure l’Espanyol que ens agradaria veure cada setmana, i si fa això, és un equip molt difícil de guanyar. Els jugadors s’han posat el xip que toca en aquests moments”. Finalment, Ferran es felicita i alhora, es lamenta després de l’encontre del Molinón: “S’ha fet un reset, l’Espanyol ha començat de zero. És una pena veure en un partit com aquest que es pot pujar, i no haver-ho fet abans. Atenció dijous perquè l’Sporting anirà de víctima i hem de ser ambiciosos, i continuar amb el camí que tot just hem començat ara”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *