Manolo González: “Els jugadors són els primers beneficiats que l’equip pugi a Primera; cal anar al camp i fer-o”

L’Espanyol de Manolo González es prepara per a rebre al Cartagena amb la mira posada en una victòria que, sumada a una ensopegada de l’Eibar, els catapultaria al tercer graó de LaLiga Hypermotion al tancament de l’etapa regular; aquest assoliment els atorgaria el privilegi d’encarar l’eliminatòria d’ascens des d’una posició avantatjosa. Amb el sabor amarg d’haver deixat escapar l’oportunitat d’un ascens directe, és imperatiu per als blanc-i-blaus deixar enrere les frustracions i enfocar-se amb determinació en aquest duel que també es perfila com una oportunitat idònia per a afinar estratègies i formacions de cara a la imminent fase de promoció que s’aveïna. Aquestes són les declaracions de Manolo González en la prèvia de l’Espanyol – Cartagena:

Els que no estaran, i el fet de poder comptar amb Martin Braithwaite i Keidi Bare per al playoff: “Els jugadors estan de gom a gom, conscienciats que no van amb la selecció, ho han rebut dins que és una putada per a ells tan bé com sigui possible perquè saben que pujar també és important per a ells. Content que siguin aquí, i conscients que aniran de gom a gom segur. Gragera no arriba, a Brian ho vam fer parar per un tema que porta arrossegant, i Keita que ahir va marxar amb febre i se li ha recomanat que avui estigui a casa però que arribarà per al diumenge; Víctor Ruiz té un cop molt fort al peu, estem esperant que evolucioni correctament, esperem recuperar a tots per al playoff”.

Molesta que s’hagi parlat poc del partit davant l’FC Cartagena i molt de les protestes?: “Com no tinc xarxes socials ni miro res no tinc idea del que passa fora, intento aïllar-me. Estem conscienciats del partit del Cartagena perquè guanyant podem ser tercers., la qual cosa condiciona molt en el playoff, li donem importància perquè creiem que és important guanyar aquest diumenge a casa”.

És fàcil reinicialitzar a l’equip cara al playoff?: “És el que hi ha, en la vida el passat no val per a res tant si és bo o dolent, hem de mirar endavant, se’ns van escapar les possibilitats de pujar directe i hem d’intentar-ho per playoff, no som ni el primer ni l’últim, el Girona o l’Alabès el van fer, cal cremar tot el que tenim perquè l’Espanyol estigui on li toqui, en Primera divisió”.

Pere Milla com a carriler: “El que intentem cada setmana és buscar solucioni quan a l’equip li costa i que d’amb la tecla, el seu rendiment va ser molt bo i la seva actitud està sent exemplar des que vaig arribar, se li ha reconvertit una mica aquí, va sortir bé i tenim una opció més per a ocupar la banda esquerra i a cama natural”.

És bo que el Cartagena no es jugui res?: “Coneixent a Calero, que el que ha fet amb l’equip té un mèrit espectacular, la qual cosa ha fet és acollonant, trobarem un equip que anirà a competir, no serà fàcil ni molt menys, serà un partit complicat. Et pots deixar anar si el resultat no és bo, però no li llevarà marge de competitivitat. A més venen al camp de l’Espanyol, poc hi ha tan motivante com això”.

Jugadors amb el seu futur possiblement fora, és senzill de gestionar?: “Pel que veig entrenant diria que no, després cal competir el diumenge. A nivell de entrenos no em puc queixar, després arriba el partit has de competir i el veurem, però veig a l’equip molt conscienciat amb el que toca. És complicat que ens guanyin, és un punt a favor a tenir en compte que dona la confiança que si recuperem en l’aspecte ofensiu pot fer que estiguem on ens toca”.

Ambient complicat, pot passar factura als jugadors?: “El panorama que sigui el que hagi de ser, entenc que la gent estigui més o menys enfadada, la gent vol que el seu equip guanyi i estigui a dalt, però ara és un bé comú el que toca, que l’equip se senti abrigallat per la seva gent és important però hem de fer també aquest passet perquè s’impliquin més amb l’equip i donin aquest puntet a favor. No tinc dubte amb l’afició de l’Espanyol”.

15 partits sense perdre, en el playoff pot ser positiu que sigui un equip tan rocós: “És important, repeteixo el que dic des del primer dia, el futbol és una cosa quan arribes i el que passa després una altra, pensava que ens anava a costar molt tancar la porteria i que la idea de joc li aniria bé ataqués més, i no generem. Ha anat el món a l’inrevés; una cosa bona és la solidesa i una altra que si fem un pas endavant a nivell d’efectivitat i presa de decisions l’equip tregui els partits com hauria d’haver-los tret”.

Com es prepara un partit com el del Cartegena?: “Hem preparat el partit per a contrarestar al rival i ara no hi ha un altre partit, no sabem qui serà el rival en el playoffy té la importància de quedar tercer, que assegura que uns certs resultats t’afavoreixin i puguis jugar a casa, que hauria de ser important”.

L’equip està conscienciat de la importància del playoff?: “Qualsevol equip que juga un playoff està perfectament conscienciat del que toca, cosa que no significa que hagis de guanyar amb la gorra els partits. Però el cos tècnic i els jugadors són conscients de la importància que l’equip de la cara i pugi a Primera. Intentarem deixar-nos-ho tot perquè així sigui. L’encert que tinguem serà molt important d’aquí al final del playoff”.

Dos gols a favor en els últims quatre partits: “Em preocupa que arribem molt a l’últim terç i no acabem de decidir bé, està sent un hàndicap i estem incidint en això, que el jugador ho tingui més clar en els partits Necessitem un partit de posar-nos aviat per davant, que les coses ens vengen de cara, i que ens ajudi a enfocar el partit d’una altra manera”.

Ambient d’una afició preocupada, us fa sentir amb més pressió?: “La pressió que té l’Espanyol en Segona és pujar, és una cosa òbvia. No és d’ara, és des que vaig arribar, la tinc dins i clara. Has de conviure amb ella, els jugadors són els primers beneficiats de pujar a Primera. Cal anar al camp i fer-lo i no parlar més del compte”.

Les targetes grogues de cara al playoff: “Els que porten quatre, cas de veure la cinquena no podrien jugar el primer partit del playoff; cas de ser expulsat, tampoc. Una vegada passen a playoff, comencen de zero i tenen un cicle de tres grogues. Toca vigilar amb aquests temes i anar amb compte perquè ara quedar-te amb 10 presa més rellevància que durant l’any”.

Ha intentat agitar a l’equip amb canvis de sistema i jugadors, però no ha donat resultat; hi ha homes que no han donat el rendiment esperat: “Hi ha marge per a recuperar-los, hem intentat fer-ho amb el màxim possible, ficar jugadors del B per a donar aire, hem d’intentar recuperar a tots els que es pugui. La predisposició és bona però cal veure-ho competint, la majoria arribaran amb una predisposició física i mental bona per a competir per l’ascens”.

Com es prepara a l’equip per a aquestes mini finals?: “És com jugar semifinals i final de la Champions, són partits importants en què els detalls com a targetes, els canvis, s’han de controlar. Cal preparar-ho tot, i ho estem fent per a ajudar als futbolistes per si arriben aquests moments en el partit”.

Kenneth Soler, acabat de renovar; per què ha deixat de comptar, tornarà amb el primer equip?: “Hi ha diferents jugadors del filial que entrenen a part del primer equip per número, però s’estan preparant per si hem d’haver de tirar d’ells. Content per la seva renovació, ara ha de tenir una continuïtat que no ha tingut aquests dos anys per les lesions. Si aconsegueix tenir aquesta regularitat i jugar 15 o 20 partits pot tenir regularitat amb el primer equip”.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *