Manolo González: “La permanència és la prioritat però hem de ser ambiciosos”

Nascut a O Courel, el fet de tenir un entrenador nascut en aquests lares com Manolo González està cridant l’atenció dels mitjans gallecs. Avui mateix, un diari de l’abast de ‘La Voz de Galícia’ porta a les seves pàgines una entrevista amb el preparador de l’Espanyol, on tracta diferents temes d’actualitat, pocs dies després de ser ratificat en la banqueta del primer equip blanc-i-blau. Després d’explicar com va ser la seva reacció quan li van proposar entrenar a l’Espanyol -“Això va succeir després de l’empat del contra el Alcorcón. Un directiu em va cridar i em va preguntar si em veia capacitat per a agafar al primer equip. Li vaig dir que sí. Jo estava en el filial, equip que feia un gran futbol i que estava prop del playoff d’ascens. Va suposar complir el somni de la meva vida com a entrenador, perquè jo des que vaig arribar a Barcelona quan era petit sempre vaig simpatitzar amb l’Espanyol. Una persona que es dedica a entrenar sempre té com a objectiu arribar a un club professional, i jo l’he complert”, Manolo González reconeix que “per a arribar fins aquí he hagut de picar molta pedra. Vaig entrenar en totes les categories del futbol espanyol. I si estic en Primera és a base de treball, perseverança i aconseguir bons resultats totes les temporades. Estic molt orgullós d’haver començat en el futbol modest. Si em va imposar el fet de prendre les regnes d’un històric del futbol espanyol? Per a res. Estic acostumat a aquesta mena de reptes, perquè quan comences una cosa nova ja és tot un repte. Ja sabia al que m’exposava i al que venia. Calia ascendir l’Espanyol. Sabia que fer el salt de categoria era l’objectiu encara que no em comentessin res. L’únic resultat vàlid era pujar. I ho aconseguim, perquè vam ser capaços de fer un equip, un grup cohesionat i aconseguir que els futbolistes creguessin en nosaltres i en la nostra idea”.

Recordant un moment que admet va ser complicat, la ratxa de cinc empats consecutius, explica l’entrenador de l’Espanyol Manolo González que “el que més em va molestar i pitjor em va asseure va ser que em diguessin ‘mediocre’. És molt despectiu i alguna cosa que jo mai diria a ningú. I van usar aquest terme pel fet que jo soc un entrenador que va arribar de baix”. També després de l’ascens es va argumentar des d’alguns sectors que vostè no seria l’entrenador en Primera: “El director esportiu Fran Garagarza va ser el que em va portar i el que ha apostat per mi, i tot pel treball que hem fet. Estic content i il·lusionat. Si em dona vertigen portar aquest equip en Primera divisió? Per a res. El repte és apassionant i il·lusionant. No m’espanta entrenar en Primera divisió. Quan comences en qualsevol categoria ja és un repte. La permanència és la prioritat per a donar estabilitat al club. Però hem de ser ambiciosos, perquè l’ambició sempre ajuda. Ja estem preparant la temporada”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *