Manolo González: “Anirem fins al final a pujar per la via de l’ascens directe; el tenim clar, sabem que som capaços”

L’encontre davant l’Oviedo és especialment important per al futur de l’Espanyol de Manolo González; el conjunt perico, després d’acumular cinc empats seguits en LaLiga Hypermotion, ha vist com les seves opcions d’aconseguir plaça d’ascens directe es reduïen dràsticament, i s’ha vist obligat a, sense renunciar al fet que ocorri un miracle que li acosti al top 2, redefinir els seus objectius per uns altres més modestos, classificar-se per al playoff. Certament, poc per al que s’esperava d’un equip que afrontava la Segona divisió amb el distintiu de ser el millor equip de la categoria, alguna cosa que de moment no ha demostrat pesi al ball d’entrenadors per la banqueta. Manolo González, el tercer en aquesta llista de tècnics que ha intentat treure el major profit d’una plantilla sobrevalorada i mal estructurada per la ineficaç labor del director esportiu Fran Garagarza; alguna cosa que de moment està aconseguint a mig fer, ja que si ha millorat substancialment la fase defensiva, en atac l’equip ha anat perdent progressivament mordent. Ara, arribada l’hora de la veritat, toca fer un últim esforç en aquests tres partits per a almenys aconseguir una de les quatre places que permet lluitar per un bitllet per a Primera. Aquestes han estat les declaracions de Manolo González en la prèvia de l’Espanyol – Real Oviedo:

Estat de Jofre Carreras i José Gragera: “Tenim el dubte de José només, Jofre no arribarà al dilluns, i Gragera queden 72 hores, a veure si hi ha sort i pot arribar al partit. No és fàcil, esperarem al dilluns al matí o migdia, hi ha alguna esperança que pot arribar”.

Una sola rematada entre els tres pals en els últims dos partits: “Pot ser cert però no és real, hi ha moltes altres situacions clares que no acaben bé i es generen situacions d’atac. Estaria preocupat si no es generessin, hi ha hagut situacions clares mal acabades. Sent autocrítics, sabent que cal millorar aquest bagatge, estem incidint a acabar bé les jugades i fer més ocasions de gol. L’equip vol guanyar i genera joc, el problema és finalitzar situacions que abans s’acabaven amb millor arribades i ara està costant més”.

Fer un volt a l’esquema davant l’Oviedo?: “Si ens centrem en analitzar resultats, si el dia del Sporting guanyes 1-0, el Leganés 0-1 i igual a Valladolid el resultat del joc és diferent. Haig de centrar-me en analitzar això. En Sporting l’equip va a dalt, el Valladolid no ens va generar perill, l’equip fa moltes coses bé, en situacions de tres quarts, d’últim passi i rematada ens estem embussant però l’equip va alt, genera robatoris en camp contrari i guanyarà. Som objectius, el primer que és autocrític amb el seu treball soc jo, estic assenyalant on cal millorar, si analitzes aquests partits sense el resultat el dia del Sporting mereixes guanyar més que en altres partits que has jugat anteriorment”.

L’atac de l’equip: Keita Balde, Pere Milla i Salvi, confies a recuperar-los?: “Comptem amb tots els jugadors que tenim aquí; a vegades ja no ve pel rendiment del jugador sinó per una idea de joc d’un mateix, per això tal vegada tenen cabuda altres jugadors. A nivell d’entreno no tinc queixa, estan treballant bé, amb una actitud bona, que estiguin preparats per a jugar que és el que necessitem, com a Valladolid que va entrar gent des de la banqueta que va sumar. Hem d’intentar que la gent estigui preparada i disposada”.

Sensació de decepció en acabar el partit del Valladolid; hi ha ganes de rebel·lar-se?: “És clar, els primers nosaltres, el cos tècnic. Sent autocrítics, sabent que davant l’Andorra vam estar mal, que hi ha hagut fases en partits en què també ens ha costat, l’equip ha merescut més del que té, hem aconseguit que tingui una estabilitat defensiva sent un equip ofensiu. Hem de ficar-li una marxa més, el que ens fot és que sent millors que els rivals en moltes facetes dels partits aquests partits no els acabis guanyant”.

Aquesta jornada es pot acabar a dos punts dels primers llocs, o setens, fora de playoff: “Només mirem que hem de guanyar a l’Oviedo el dilluns, és l’única cosa que ens importa. Tota la resta no té sentit mirar-ho, per molt que perdin els altres si tu no ganes no té incidència el que passi. Has de guanyar, no mirem ni als de davant ni als de darrere, hem de guanyar al partit com sigui; si perden sobretot els de davant, millor, podem posar-nos a prop i sabent que a tots afecta la pressió hem d’estrènyer guanyant perquè ens vegin darrere d’ells”.

L’exemple del Femení: “Quan hi ha un èxit en el club, benvingut sigui, són coses positives que ajuda a tots, ens ha d’ajudar a donar un plus en aquests tres partits per a tirar endavant l’objectiu”:

Què se li pot dir al vestuari?: “Fem molta autocrítica, incidim en els errors que tenim, però també en què fem coses bé. Has de tenir un prisma d’objectivitat per a veure’l. Hem d’arribar a posar-nos per davant, agafar aquest punt de tranquil·litat perquè els homes de davant que tenen nivell tinguin un punt de confiança per a rematar al rival, que és el que ens falta actualment”.

Signa el tercer lloc?: “No, anirem fins al final a pujar de categoria per la via de l’ascens directe; el tenim clar, sabem que som capaços, sé que després de molts empats és complicat de veure però estem convençuts de la idea que tenim. Aquest equip té capacitat per a un partit com el dia del Sporting d’acabar un partit dos o tres a zero, que és el que havia d’haver passat i no va succeir”.

Com veu als homes del filial en dinàmica del primer equip?: “Hem d’intentar pujar gent amb criteri, pots dir ‘pujo 10 del filial’, per a mi seria fàcil però és populista i no tindria cabuda ni sentit. Hi ha jugadors del primer equip amb nivell per a tirar endavant això, i després com l’altre dia poden entrar homes als quals cal donar espai i el seu moment. Cal ficar-los perquè estàs convençut, i jo ho estic. Els conec bé i sé que pet tirar d’ells en qualsevol moment”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *