Mao Ye parla del futur de Manolo González, Joselu, Braithwate i de Joan García, i sobre la possible venda de l’Espanyol, afirma: “En el futur pot passar de tot, però ara no”

Després d’aconseguir l’anhelat i tan necessari ascens a Primera Divisió, en l’Espanyol és moment de fer balanç i també d’establir les bases del nou projecte, que per lògica hauria de ser bastant més ambiciós que el que es va construir just fa un any. Així ho exigeix la nova categoria, que suposa tot un repte per als blanc-i-blaus. En aquest sentit convindria també conèixer els plans dels rectors de l’entitat blanc-i-blava, als quals malgrat l’alegria per l’ascens l’afició reunida diumenge passat en el Stage Front Stadium va dedicar càntics com a “directiva dimisión” i “chino, vete ya”. Amb Chen Yansheng al seu país, la màxima autoritat de l’entitat és el CEO Mao Ye, que avui ha estat entrevistat en ‘RAC1’, en concret en l’espai ‘El món a RAC1’ que condueix Jordi Basté; “Vaig patir moltíssim, m’esperava un partit molt més sofert, l’equip va estar molt bé però el patiment era per la situació, per la qual cosa suposava la situació per a l’entitat. Guanyar o perdre aquest partit ens marcava el futur. De no haver pujat hi hagués hagut conseqüències econòmiques sobre totes, no veuríem forçats a prendre mesures com abans no havíem fet. Malgrat haver baixat dues vegades aquests anys hem mantingut l’estructura de Primera, complint indicadors de Primera fins i tot millors que clubs de la màxima categoria. D’entrada haurien hagut de sortir jugadors, i en comptes d’excel·lència a nivell de departaments del club haguéssim hagut d’anar a la supervivència perquè el màxim de recursos per a la primera plantilla”.

La venda del club haurà d’esperar, segons Mao Ye

En qüestionar-se-li per si l‘Espanyol està en venda, ha explicat Mao Ye que “heu d’entendre que qualsevol SA pot tenir canvi d’accionariat. En el futur pot passar de tot, però ara no. Chen Yansheng està bolcat en la configuració de la plantilla per al pròxim curs, ja anem tard per haver disputat el playoff. Per què no va estar el diumenge en l’estadi? Ha baixat el nombre de visites des de la COVID, cal entendre que té altres branques de negoci”. Sobre si a Chen Yansheng li compensa posseir un club en el qual la gent no li vol, reflexiona: “És una pena viure aquesta situació; en el futbol hi ha una part emocional important. Ve derivada dels mals resultats esportius, no ve contra ningú. Som conscients que hem descendit dues vegades, cal entendre que Chen Yansheng és l’única persona que ha apostat per fer tan bé com sigui possible per a l’Espanyol, ha continuat apostant, és l’última persona que volgués que sali mal el projecte és ell. Hem d’intentar donar el màxim suport possible a la persona que ha fet el major esforç en aquest sentit”.

El futur de Manolo González no està decidit

Un dels problemes de l’Espanyol aquests últims anys és el constant canvi de rumb en els projectes esportius; Mao Ye considera que “per a un projecte d’èxit es necessita estabilitat, si ens posem en el resultadisme a curt termini no anem enlloc. El president confia en el professional en què hi ha a cada moment, però si no surten els resultats el primer que ha fet és canviar-lo. Ha marcat uns criteris, què li ha funcionat a l’Espanyol en la seva història? La pedrera, el futbol base. Intentem deixar uns criteris bàsics per a construir, i que encaixin entrenador i director esportiu”. Qüestionat precisament per si seguirà Manolo González, Mao Ye ha reconegut: “no està decidit, però la gent de la casa és sempre una opció. No és un atzar, Fran Garagarza té uns criteris d’elecció. En el mercat hi havia altres opcions però això no significa que l’entrenador que tenim a casa no encaix, apostem per Manolo i l’ha aconseguit. Acabem de finalitzar la temporada, és una reflexió que hem de fer sense pausa però sense pressa, volem encertar, que l’entrenador que triem ens doni èxit”. “No haver decidit encara no té per què significar que no segueix, hem de tornar a parlar amb ell, ens hem pres un respir després del partit”.

Braithwaite té contracte amb l’Espanyol

Mao Ye també ha volgut deixar clar que “Martin Braithwaite té un any més de contracte; ha marxat de vacances res més acabar la temporada per a complir la norma AFE i no hem tornat a parlar. Això de falta de respecte? No vull entendre la paraula literalment, l’Espanyol fa el màxim esforç amb tots els jugadors dins de les seves possibilitats, la qual cosa no podem fer és hipotecar el club. Encara té contracte, no veig la necessitat de fer una renovació. Té una clàusula de lliure elecció en què pot marxar pagant 600.000 euros abans d’una data concreta. Però té molt bon contracte aquí”.

Joselu: si el Madrid no paga, Joselu haurà de tornar a l’Espanyol

Pel que respecta a Joselu, si el Madrid no executa l’opció de compra abans que acabi el mes ha de tornar a la disciplina de l’Espanyol: “Joselu té un any més de contracte si el Madrid no executa l’opció de compra abans del 30 de juny. Si Qatar el vol ha de negociar amb l’Espanyol, i no hem rebut res; però fins al 30 de juny està la possibilitat que el Madrid executi aquesta opció”.

Joan García, i el mercat de fitxatges per a l’Espanyol

Una de les preocupacions de l’afició de l’Espanyol és saber si Joan García sortirà aquest mercat: “Esperem que les vendes que es facin siguin realment bones per a fer un bon reforç esportiu; és un jugador de planter que ha fet una excel·lent temporada, espero que sigui el porter de l’Espanyol per molts anys. L’objectiu en aquest mercat és sobre la base de la plantilla que tenim fer reforços perquè estiguem tranquils, amb els recursos que tingui el club per a invertir. Pel fet de pujar a Primera hi ha increments d’ingressos, intentem generar prou per a destinar-lo a la plantilla”. “L’objectiu és mantenir la categoria; hi ha hagut grans e2quipos que han baixat a Segona tenint grans jugadors, es tracta de confeccionar un equip que funcioni millor i no de noms concrets, si cal fer reforços es farà”, ha insistit. A més, ha confirmat que hi haurà ampliació de capital per part de Rastar i Chen Yansheng.

El que sí ha destacat és que no perilla el director esportiu Fran Garagarza: “Té contracte i tenim total confiança. Porta un mes treballant en diferents escenaris de mercat, havíem d’arrencar el treball previ preveient escenaris”. Malgrat aquesta confiança, la veritat és que molts qüestionen la seva labor en els dos mercats que ha dirigit, i també són crític amb la seva labor en el Futbol Base: “Cada any en la Base es fan ajustos i rotacions. No és treball d’una persona ni en moments d’èxit ni fracassos, si ens centrem en els fitxatges hi ha moltes variables que afecten, a vegades no és perquè t’hagis equivocat en fitxar-lo, per a valorar a un professional hi ha molts factors a tenir en compte”.

No pensa a anar-se

A nivell personal, Mao Ye ha insistit que no veu motiu per a deixar el lloc: “Anar-me jo, per què? Em motiva aquest projecte, noto el suport de la gent, l’afecte, gent que m’està donant ànim i em dona el màxim suport”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *