Mar Rovira, psicòloga de l’Espanyol: “De Segona a Primera serà un canvi bèstia”

La psicòloga Mar Rovira s’incorporava el mes d’octubre passat al RCD Espanyol per a liderar el Departament de rendiment mental, de nova creació, que segons paraules de la pròpia entitat naixia per a “donar resposta a les necessitats de tota l’estructura esportiva de l’entitat”. Ex jugadora de bàsquet professional durant 17 anys, Mar Rovira ha treballat amb esportistes d’elit de diferents esports com a pilots de Moto GP, nedadors, tennistes, jugadors del World Pàdel Tour, a més, del món del futbol. Llicenciada en Psicologia i és Màster en Psicologia de l’Esport, Màster en Gestió i Direcció d’Empreses Esportives ycon l’el títol d’Entrenadora Nacional de bàsquet per la FEB, el treball de Rovira és ajudar a millorar el rendiment i la salut dels professionals blanc-i-blaus. No és massa habitual escoltar a Mar Rovira, a pesar que ha estat requerida per diferents mitjans que segueixen l’actualitat blanc-i-blava, i poc se sap de la seva labor més enllà d’algunes informacions sobre el funcionament del seu negociat. En aquest sentit, recordem que recentment el periodista Juan Terrats explicava en ‘La Graderia Ràdio’ que a principi de temporada el director esportiu de l’Espanyol Fran Garagarza es va reunir amb Xavier Lucas, un acreditat psicòleg esportiu, per a encarregar-se d’aquest Departament de Rendiment Mental en el club perico. A causa de l’ampli de la seva agència de clients, l’acreditat professional només podia fer-se càrrec del departament un parell de dies a la setmana, per la qual cosa va ser rebutjat. No obstant això, Garagarza va reclutar per al càrrec que cuida de la salut i el rendiment dels esportistes a l’esmentada Mar Rovira, curiosament per a exercir aquests mateixos dos dies. Curiosament, hi hauria futbolistes de la primera plantilla blanc-i-blava que prefereixen acudir a la consulta de l’esmentat Lucas, que finalment ha signat pel Girona per a ser psicòleg del primer equip blanc-i-vermell, i una de les raons podria ser la sospita que el Departament del club és un canal directe amb el basc.

Tornant a la figura de Mar Rovira, podem llegir una entrevista amb ella en ‘Newtral’ on a part d’esplaiar-se amb la figura d’un dels seus clients, el jugador del FC Barcelona Ricky Rubio, aborda el tema de l’Espanyol .

El treball de Mar Rovira com a psicòloga del RCD Espanyol que ascendeix a Primera

Així, qüestionada pel fet que enguany ha participat en l’ascens del RCD Espanyol a Primera divisió i com és el treball amb un grup per a aconseguir aquest èxit, Mar Rovira reflexiona: Treballem a fer la lectura del que està passant des del punt de vista més realista possible. El futbolista ha de ser exquisit i s’ha de comptar bé el que ha passat. En el playoff d’ascens vam ser a Oviedo per a jugar el partit d’anada i vam perdre 1-0, però sortim del camp sabent que a casa anàvem a guanyar. Aquest és un treball que comença en el túnel de vestuaris. Idees com ‘han despertat a la bèstia’, ‘ho haguéssim signat a principi de temporada’, ‘només hem de guanyar un partit’, ‘no cal remuntar res’… Són missatges que vas llançant i que es van fent part de l’equip”. Sobre quant canvia la preparació dels psicòlegs amb el pas a una altra categoria, insisteix Mar Rovira que “cada any que comences és un any nou. Ja et dic per endavant que canviarà. De Segona a Primera serà un canvi bèstia que conforme es vagi veient treballarem en això. Analitzarem i veurem quin és l’enfocament més correcte per a rendir sempre al màxim del que tinguis. És molt? Molt. És poc però és el teu 100%? Perquè fantasia si ho aconsegueixes, i gaudint. Des d’aquesta emoció vas amb tot, valenta, determinat”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *