Mino: “Soc perico, soc sportinguista, com voldré que perdi un dels dos?”

El mític Bernardino Serrano, “Mino”, que va ser jugador tant de l’Espanyol com de l’Sporting, avisa de cara al partit de play-off de demà que: “un partit és molt llarg, un gol t’hi fica”.

Per parlar de com veu el partit del play-off d’ascens a Primera entre Espanyol i Sporting, a ‘La Grada Ràdio’ hem parlat amb un home que, per la seva trajectòria, afronta l’eliminatòria amb el cor dividit. Es tracta de Bernardino Serrano, “Mino” als terrenys de joc, que es va formar com a futbolista de Mareo i passar posteriorment a formar part d’aquell històric Sporting dels Maceda, Jiménez i Redondo. Va estar quatre anys al primer equip blanc-i-vermell des que debutés amb 18 anys, i quatre més a l’Espanyol, sent tots dos els clubs on més temps ha jugat i que més li han marcat. Mino, que és soci de l’Sporting, també sap què és baixar a Segona divisió amb l’Espanyol, ja que va haver de viure aquest tràngol a la temporada 1992-93, i a més sent capità de l’equip blanc-i-blau. Mino, que es troba a Gijón, ens traslladava com estan els ànims entre l’afició de Gijón: “Hi ha esperances, lògicament. Va ser dur l’altre dia el gol al final, encara que l’Espanyol va ser millor. L’últim que pots perdre, però, és l’esperança”. “Vaig veure l’Espanyol millor que els últims partits. En els últims dos mesos, no havia vist un equip tan convençut i amb tanta personalitat com el de la primera part de l’altre dia. L’Sporting ja comptava amb no tenir la possessió de la pilota, però genera molt en les contres. Un equip va controlar la situació, i l’altre es va aprofitar de les contres i la pilota parada, dos formats diferents, però l’Sporting és perillós amb això”, reflexiona. De cara a la tornada, “canvien coses, però un partit és molt llarg, un gol pot venir de qualsevol jugada i et fica en el partit. No crec que l’Sporting es torni boig en el primer temps, veurà com evoluciona el partit i haurà de prendre decisions, però en els partits de vegades passen coses que no s’esperen i l’Sporting té les seves armes. Som conscients que les dificultats són grans, a més si alguna cosa ha agafat l’Espanyol és consistència defensiva. A l’Espanyol li valen altres escenaris que no són guanyar els partits, i aquí es mou bé”, considera Mino.

Un arbitratge normal en l’Sporting – Espanyol, des de la perspectiva de Mino

A Gijón hi ha hagut molta queixa per l’arbitratge del partit d’anada; Mino reflexiona: “Em va semblar un partit normal; això va per barris, sempre hi ha una jugada que creus que et perjudica i beneficia i ningú està content, però no van passar grans coses a part de la lògica tensió del que hi ha en joc. L’Espanyol va ser millor en diversos aspectes, va guanyar el partit perquè va ser més efectiu i va fer coses prou bones per a guanyar, quan en altres partits no em va semblar tan superior com esperava”.

Mino, amb el cor dividit entre Sporting i Espanyol

Mino, una persona honesta, respectuosa i amb conviccions, no es decanta per cap dels dos equips: “Soc una persona agraïda, l’Espanyol va ser casa meva, com qualsevol equip on he estat. M’agradaria que guanyessin els dos, però no pot ser. Quan acabi aquesta eliminatòria estaré doblement fotut, perquè un dels meus equips estarà eliminat i l’altre no haurà aconseguit encara l’ascens”. “M’agradaria que guanyessin els dos. L’Espanyol té avantatge, però al futbol succeeixen coses estranyes i jo no donaria això per liquidat. Soc perico, soc sportinguista, com voldré que perdi algun dels dos?”, insisteix.

El perill d’Hassan

Mino ha parlat de l’home que més perill va portar a l’àrea de l’Espanyol, Hassan: “Quan està actiu té un nivell semblant, de vegades es va dels partits i és una mica díscol. Fa aquest tipus de jugades que poden valer un partit, però després desapareix; té talent, però li falta continuïtat, per això no ha estat titular tot l’any”.

El potencial dels equips que pugnen per l’ascens, des del punt de vista de Mino

Finalment, Mino ha parlat de com veu el potencial de la resta d’equips implicats en aquest play-off d’ascens: “L’Eibar fa un bon futbol, tracten de combinar, però necessita espais; si t’agafa els últims metres és perillós, però és un equip més de la categoria. L’Espanyol em sembla més estable defensivament, encara que necessita augmentar l’efectivitat,  malgrat tenir gol a dalt ha empatat molts gols. És un equip que em sembla segur. L’Eibar és un bon rival, i també l’és l’Oviedo; té un bon format”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *