Melamed, César Montes, l’Espanyol i l’Almeria

En l’entrevista gravada aquest dimecres a la Ciutat Esportiva Dani Jarque, el jugador de l’Espanyol Nico Melamed confessava a l’activista en la lluita contra l’ELA Jordi Sabaté el que sent pel club perico: “Per mi, l’Espanyol és la meva casa, és on m’he criat, el lloc on m’han donat l’oportunitat de complir el meu somni i al qual li dec i li deuré sempre tot el que soc fins avui en dia, i al qual més afecte li tindré sempre”. Unes paraules plenes d’afecte i que al seu torn, tenen cert aire de comiat, de fi d’etapa. Com explicàvem aquesta dijous en ‘La Grada Ràdio’. Melamed ja tindria tancada la seva marxa a la UD Almería, informació que des de la ciutat indàlica confirmen mitjans com ‘La Voz de Almería’ i la ‘Cadena SER’, que confirmen que el de Castelldefels hauria donat el sí a la proposta dels blanc-i-vermells.

“Es porta parlant des de l’estiu passat d’un futbolista de qualitat i segons han pogut confirmar ‘LA VOZ’ i ‘Cadena SER’ ja va donar el ‘sí’ a l’Almería . La primera pedra del nou Almería a Segona la posa Nico Melamed. El veloç atacant, que pot entrar per banda o darrere del davanter, acaba contracte el 30 de juny amb el RCD Espanyol i no renovarà amb el conjunt perico. De fet, des que va començar l’any ja era lliure per a signar per qualsevol altra entitat i li va seduir el projecte esportiu de l’Almería , ja que serà una peça important. Una volta a començar aprenent dels errors d’aquest campionat en Primera… Ha desenvolupat tota la seva carrera en l’Espanyol , aconseguint ascensos i sofrint descensos, fins que ha decidit canviar d’aires i l’Almeria li va posar damunt de la taula un contracte molt sucós i de llarga durada. De fet, és la forma de conducta del club en aquests casos… Amb un valor de mercat de 5 milions d’euros segons la web especialitzada ‘Transfermarkt’, Nico Melamed arribarà a cost zero a l’Almeria aquest estiu per a convertir-se en un dels pilars de l’equip. Es tracta d’un futbolista que agrada a la cúpula blanc-i-vermella des de fa diverses finestres de fitxatges”, publica concretament ‘La Veu d’Almeria’ sobre aquest tema. Per al conjunt andalús, la que està a punt d’acabar està sent una de les pitjors de la història no sols de la UD Almería, sinó també de Primera divisió, perquè el descens ha quedat més o menys clar mancant vuit jornades per a la conclusió del campionat i els dos últims no van arribar encara als 20 punts. Segons el diari d’Almeria, la idea de Mohamed El Assy i Joao Gonçalves, les persones de confiança de Turki Al-Sheikh en el club indálico, seria tornar a fer una plantilla competitiva, fins i tot amb major potencial que l’any de l’ascens amb Rubi, i Melamed seria una pedra angular del projecte.

L’Almería estaria buscant sortida per a un ex de l’Espanyol, César Montes

Curiosament, de confirmar-se en tots els seus extrems aquesta marxa de Nico Melamed a la UD Almería, seria el segon estiu en què el club andalús “pesca” en la plantilla blanc-i-blava una peça important, encara que les diferències són palmàries. En el mercat 2023-24, després del descens de l’Espanyol a Segona divisió, el central mexicà César Montes va ser traspassat just al tancament de la finestra estival a canvi de 14 milions d’euros. Montes que havia arribat a l’entitat perica al gener del 2023, disputant 22 partits i anotant tres gols, va pressionar amb força per a aconseguir la seva marxa, encara que l’Espanyol va saber esprémer la situació jugant amb la necessitat del club andalús per a aconseguir unes xifres milionàries, que convertien al “Cachorro” en el fitxatge més car de la seva història.

 

El que semblava un gran fitxatge per a la UD Almería ha acabat convertint-se en un fiasco, i només cal llegir el que opina el citat mig d’Almeria sobre la seva situació, en una peça a la qual acompanya un dur subtítol, “El senyor dels descensos”: “Si no ho té clar quan acabi la temporada que es quedi en el gimnàs com va fer en l’Espanyol. César Montes ha de protagonitzar la primera sortida de l’Almeria perquè res li ha aportat al club que va pagar 14 milions pel seu servei. Lesions, seleccions i errors són el seu full de serveis en un Almeria que lamenta tanta inversió per a l’escàs rendiment ofert per un internacional per Mèxic. Lent, descol·locat i absent en la majoria dels partits el club ha de dir basta a aquesta situació i posar-lo en el mercat amb la màxima prioritat de sortida. Tots tenim clar que hi haurà un neteja a fons quan acabi la temporada i que en la plantilla hi ha jugadors que no se sostenen ni per a la Segona divisió. El partit davant Osasuna després del seu periple per la seva selecció ha estat l’última mostra que no està on se li esperava i l’Almeria s’ha equivocat. Jugar amb Mèxic li ha sortit molt car a l’Almeria en l’econòmic. César Montes és un jugador que el fa molt millor amb Mèxic que amb l’Almeria . S’entén que competir amb l’últim de Primera no és un regal de cel però són els pitjors per obra i gràcia dels resultats que han aconseguit al llarg de la temporada. Si no ho té clar que es tanqui com ja va fer front a l’Espanyol però a Almeria no té lloc i la seva nòmina és insostenible. El jugador ja està posat en el mercat”.

Segons sembla, doncs, César Montes ja estaria en l’aparador, i encara que la UD Almería voldria recuperar part de la inversió, sembla complicat que poden fer-ho íntegrament. De totes maneres, si es confirma aquesta sortida i és via traspasso caldrà estar molt al cas, ja que l’Espanyol a part de rebre aquests 14 milions d’euros es va reservar un percentatge sobre el que s’ingressés en un hipotètic futur fitxatge, una part del pastís que segons es va publicar en el seu moment seria del 10%

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *