Omar El Hilali: “Farem tot el possible i l’impossible perquè l’Espanyol estigui a Primera l’any vinent”

El lateral de l’Espanyol Omar El Hilali, que afirma que “qualsevol equip que es vulgui enfrontar a nosaltres haurà de suar sang per guanyar-nos”, insisteix que “estem convençuts que el mini torneig que és el play-off el guanyarem tot”.

Avui ha passat per sala de premsa Omar El Hilali, un dels jugadors del RCD Espanyol que, malgrat tenir últimament un sector de l’afició crític amb el seu rendiment, en justícia és de les notes més positives que de moment deixa el present curs. El conjunt blanc-i-blau ha vist esfumar-se definitivament la possibilitat d’ascendir directament a la màxima categoria del futbol espanyol. Amb només una jornada restant en el calendari regular, l’equip s’enfronta ara a la necessitat de competir en els partits de promoció per aconseguir l’ascens. La lluita pels llocs de play-off és intensa, amb només quatre punts de diferència entre el tercer i sisè classificat, i l’última jornada de LaLiga Hypermotion podria implicar canvis significatius en la classificació; l’Espanyol ha d’intentar aconseguir la tercera plaça, ja que l’equip millor classificat en la temporada regular tindrà l’avantatge de jugar els partits de tornada en el seu propi estadi.

Omar El Hilali ha explicat d’entrada com ha sentat al vestuari de l’Espanyol l’obligació d’haver de jugar el play-off per intentar ascendir a Primera divisió: “Volíem pujar directes, no cal ser molt llestos per saber-ho, però hem de tenir el focus en aquest diumenge perquè podem quedar tercers, i això implica certes posicions per decidir. El play-off és un torneig de quatre partits en què cal guanyar-los tots, i no queda cap altra opció que mirar això. Volíem pujar directes, però ara cal posar el focus en el play-off i guanyar tots els partits”. I afegia: “El del FC Cartagena és un partit molt important perquè pot decidir quedar tercers o quarts, i al play-off això és un avantatge i hi ha resultats que et poden valer. És un partit superimportant que afrontarem amb la màxima humilitat i la màxima intensitat i competitivitat, intentar guanyar-lo des del minut 1”.

Qüestionat per què ha de fer aquest Espanyol per incrementar el nombre de partits guanyats, Omar El Hilali reflexiona:  “Defensivament hem millorat molt, es nota, és cert que en els últims metres falta aquesta última passada o l’embranzida final que fa que marquis gol. Però estem treballant això dia a dia molt fort per millorar, i que cada pilota que arribi a tres quarts entri”. Per a l’aficionat perico, és una setmana en la qual es divideix entre l’espera a aquest incert play-off i les ganes de protestar per l’actual situació: “Jo a l’afició li demano que estigui amb nosaltres com tota la temporada, no ha fallat en cap partit sigui a casa o fora. El que li demano és que ens doni aquesta embranzida final, ja que els necessitarem, perquè són una part molt gran d’aquest club i quan hi són, com ha estat sempre, ho notem. Els demano que estiguin amb nosaltres, que ens animin, que els donarem una alegria”.

Aquesta afició de l’Espanyol que mai ha fallat es troba defraudada per no haver aconseguit l’ascens directe; quin argument hi ha de cara a convèncer el seguidor blanc-i-blau que es pot aconseguir l’ascens al play-off?: “Per a mi, l’argument més gran que hi ha és guanyar els partits, si ganes enganxes a l’afició. Començarem des d’aquest diumenge a intentar guanyar, com fem sempre, el vestuari està convençut que s’aconseguirà l’objectiu, treballem dia a dia per a això. Que estiguin amb nosaltres, que els donarem una alegria al 100%” Sobre com afrontaran la setmana de pausa entre la finalització de la fase regular i l’inici del play-off, i si els convindria fer un mini stage, insisteix convençut: “Per a mi, el millor lloc per treballar i desconnectar és la Ciutat Esportiva. Hem de venir aquí feliços, contents, amb ganes de treballar, millorar i portar al club a les cotes més altes. Si hi ha algú que no ho senti així, no pot formar part d’aquest club”.

Sobre com es canviarà el xip al vestuari de l’Espanyol de cara al play-off, Omar El Hilali insisteix: “La mentalitat és la mateixa des de principi de temporada, la nostra mentalitat és ascendir. No hem pogut fer-ho directe, no hi ha més remei que anar al play-off i guanyar aquest mini torneig de quatre partits i ascendir d’una altra manera. Al final és una altra manera d’ascendir, no hem ascendit directes, és una decepció, però tenim l’opció del play-off i anirem a mort amb ella”.

Qüestionat per què li costa tant a l’equip ser determinant en els metres finals, explica el jove lateral perico que “són ratxes que tenen els equips. Hi ha hagut altres trams en què encaixàvem i ficàvem molts, ara no encaixem, però ens costa en els últims metres, són ratxes i treballem al màxim per millorar això, amb l’entrenador, amb tot per millorar”.

Al play-off, s’està demostrant que importa més que la posició en la fase regular que l’estat de forma: “No em fixo en la resta d’equips, estic centrat en nosaltres, en el nostre treball; no puc dir un equip perquè no m’interessa, m’interessa l’Espanyol i que el club ascendeixi a l’elit del futbol”. Per a Omar El Hilali, l’argument que més han de témer els rivals al play-off és aquest: “Com a equip som molt sòlids, un equip al qual li costa crear ocasions. Ens està costant acabar les jugades. Qualsevol equip que es vulgui enfrontar a nosaltres haurà de suar sang per guanyar-nos, és la nostra filosofia, que els equips sàpiguen que quan juguin amb nosaltres hauran de passar-ho malament per guanyar-nos”.

Finalment, qüestionat per si hi ha preocupació en l’equip davant l’exigència del play-off, afirma: “Estem convençuts que el mini torneig que és el play-off el guanyarem tot, farem l’impossible perquè l’Espanyol estigui a l’elit del futbol, farem tot el possible i l’impossible perquè l’Espanyol estigui a Primera l’any vinent”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *