Qui és el favorit en el play-off d’ascens a Primera divisió, l’Espanyol o l’Sporting de Gijón?

En ‘La Grada Ràdio’ hem parlat si l’Espanyol pot ser considerat favorit en la primera eliminatòria del play-off d’ascens davant l’Sporting de Gijón. Soly Sakal parla d’Ambició Perica i de la venda del club.

Diumenge passat, l’Espanyol va concloure la seva participació en la fase regular de LaLiga Hypermotion amb una contundent victòria sobre el FC Cartagena, i ja està al 100% centrat en la preparació per enfrontar la primera eliminatòria del play-off d’ascens a Primera divisió contra l’Sporting de Gijón. El marcador final va ser 3-0 a favor de l’Espanyol en un partit en el qual l’equip dirigit per Manolo González va mostrar una notable millora a mesura que avançava l’encontre, aconseguint un resultat que hauria de motivar els blanc-i-blaus, els quals, després d’una primera meitat per oblidar, es van transformar en una versió més sòlida i competitiva a la segona part. L’objectiu principal dels espanyolistes ara és arribar al pròxim partit del diumenge a les 21.00 hores a El Molinón, amb la confiança necessària per encarar l’eliminatòria de manera positiva, enfront d’un rival que arriba molt endollat a aquesta promoció que pot retornar-los set anys després a la màxima categoria del futbol nacional. Contràriament a l’Sporting de Gijón, per a l’Espanyol l’ascens a través dels play-offs no representa un èxit, sinó un fracàs rotund. Malgrat que a l’inici de la temporada se’l considerava el clar favorit per pujar a Primera, ha acabat decebent totes les expectatives generades. En cap moment, va aconseguir consolidar-se en el top 2, que hauria garantit el retorn ràpid a la Primera divisió, i ara toca jugar-se el futur en un play-off on resulta difícil assenyalar un favorit.

Fa més d’un lustre que l’Sporting de Gijón va perdre la categoria i ara és la vegada que més a prop estan els asturians de recuperar-la, la qual cosa permet comprendre les ganes amb les quals afronten els blanc-i-vermells aquesta eliminatòria amb l’Espanyol. Avui a ‘La Grada Ràdio’ ens hem plantejat qui és el favorit en aquesta eliminatòria, el primer capítol de la qual s’escriu a El Molinón aquest diumenge, cita en la qual és clau treure un bon resultat i no haver de remuntar a casa, sabent els problemes que estava arrossegant l’equip de cara a porteria.

L’Sporting, el millor dels quatre equips del play-off en resultats creuats amb els altres tres classificats

El nostre analista Àlex Cobas ens ha explicat en la seva secció com en un grup virtual a l’estil Champions League amb els resultats creuats dels 4 participants al play-off, l’Sporting de Gijón quedaria primer amb 12 punts (5 gols a favor i 1 en contra); l’Espanyol, segon amb 8 punts (7 gols a favor i 9 en contra); l’Oviedo, tercer amb 7 punts (8 gols a favor i 8 en contra); i l’Eibar, quart amb 5 punts (10 gols a favor i 12 en contra).

Temps de tertúlia: qui és el favorit al play-off, l’Espanyol o l’Sporting de Gijón?

En el temps de tertúlia, en el qual hem comptat amb Àngel Bergadà, Ferran Granell i Soly Sakal, CEO de Rhombus i un dels caps possibles d’Ambició Perica, hem abordat la qüestió central del programa, si l’Espanyol és favorit davant l’Sporting de Gijón. Bergadà s’ha mostrat preocupat per l’ànim amb el qual afrontarà l’equip aquesta cita crucial, després d’una temporada en la qual els partits resolts amb solvència han estat l’excepció, mentre que Ferran tampoc podia amagar el seu escepticisme davant el repte que té al davant el conjunt de Manolo González. Un cert fatalisme ha acompanyat avui als nostres convidats.

Soly Sakal parla de la idea de club d’Ambició Perica i de la possible venda del club

Soly Sakal, per la seva banda, ha explicat algunes de les línies en les quals està treballant la plataforma ‘Ambició Perica’, que pretén posar al servei de l’entitat el capital humà i professional del qual disposen, sempre amb la idea de promoure canvis estructurals al RCD Espanyol. Així, ha volgut insistir que ‘Ambició Perica’ compta amb la visió, talent i suport a l’hora de captar els fons necessaris per tenir presència i pes en l’òrgan rector del club, independentment de qui sigui l’accionista majoritari en el futur. “Cal convèncer Chen Yansheng perquè no deixi sol a l’Espanyol, Barcelona no mereix un segon equip com el que està quedant”, ha reflexionat; i sobre el procés de venda -explica el CEO de Rhombus– diu que “crec que avança, sincerament, malgrat no tenir informació directa. Si avança, hauran de posar els diners perquè Chen Yansheng marxi, es necessita capital entrant per fitxar i reestructurar el necessari. La nostra proposta és bona per a tots els escenaris. Crec que Chen Yansheng ja vol vendre”, ha insistit Sakal, fet que a ‘La Grada’ ja hem destacat. De fet, el CEO Mao Ye ja ho reconeix en cercles privats. Sobre l’opció Foster-De la Vega-Fassi, insisteix el directiu que “veiem amb bons ulls qualsevol canvi; no sabem si tenim la capacitat que el club necessita. Si el que volem és no tornar a pujar i conformar-nos amb la salvació, necessitem més. Nosaltres posem a la disposició de qui sigui la nostra aportació. Totes les companyies tenen consellers independents, es tracta de reequilibrar des de dalt”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *