Manolo González: “És un fracàs si no es puja. L’objectiu és l’ascens”

El RCD Espanyol de Manolo González ha tornat a empatar un altre partit. Aquesta vegada contra l’SD Amorebieta en Lezama en la penúltima jornada de lliga on, si l’equip aconseguia guanyar, tenia opcions d’ascens directe. Ara, aquestes opcions han desaparegut i el conjunt blanc-i-blau lluitarà pel play-off d’ascens a la lliga EA *Sports.

El míster *perico ha comparegut en roda de premsa per a comentar el partit que ha realitzat el seu equip: “Ara el que toca és estrènyer el cul i els cinc partits que queden i preparar-los per a tirar-los endavant”.

Quin és el teu sentiment ara mateix després d’esvair-se l’ascens directe?: “Teníem opcions si aconseguíem un resultat favorable i no se n’ha donat cap. Em sap greu perquè avui hem dominat en camp rival i ens n’anem a casa sense marcar. És el que més em preocupa i em fot. Hem intentat buscar el partit des del minut un i no hem tingut l’opció d’obrir el partit. Així és complicat”.

Per què li costa tant a l’equip?, li falten recursos i espontaneïtat?: “És un moment de confiança. Era un dia com el partit de l’Elx, per a obrir el partit i no hem pogut obrir-lo. Al rival li valia l’empat i al final és un equip que ve de fer una bona segona volta. Així i tot, un centre, una jugada, etc. era un partit que s’hauria d’haver guanyat”.

Per què a l’equip li costa tant fer gols?: “S’han donat moltes situacions que en condicions normals s’haurien d’haver acabat. Dic el mateix, era un partit per a obrir-lo ràpid i tenir aquesta confiança d’inici, però ataques i ataques i no arriba el gol”.

Com arriba l’equip des d’un punt de vista anímic al play-off?: “Hem d’esperar al diumenge a quedar tercer. Esperar que l’Eibar no guanyi. Penso que seria un factor favorable acabar tercers. Anímicament, jo no em puc queixar de l’equip, s’ha defensat bé i han corregut. No els puc dir res per no tenir encert. Hem d’incidir en això de l’encert. Abans, amb mitja ocasió, feien gols i ara no”.

És un fracàs per a l’Espanyol no pujar per la via directa?: “És un fracàs si no es puja. L’objectiu és l’ascens. No som els primers ni els últims que han pujat en un *playoff. Tocarà sofrir i lluitar més. Ara el que toca és estrènyer el cul i els cinc partits que queden i preparar-los per a tirar-los endavant”.

Marxarà Martin Braithwaite amb la seva selecció en el playoff?: “És que no sabem si la selecció danesa ho convocarà. És com en el cas de *Keidi *Bare. Tampoc podem fer molta cosa més. Una vegada passada, ja veurem què fer i què no fer”.

La teva sensació és que l’equip l’ha intentat, però que no hi ha hagut manera de fer gol?: “Sí. Jo sé que tot es valora en el futbol pel resultat i és obvi. No obstant això, l’equip avui n’ha merescut més. Avui hem ficat a Keita *Balde, que en teoria és un jugador que té nivell, encara que no hagi participat molt en tot l’any. Porta tres setmanes molt bones. En el cas de Brian *Oliván estava tocat del pubis i hem buscat l’opció de Pere Milla en el carriler. Al final hem buscat desbloquejar això amb jugadors nous, a veure si ens donaven aquest plus”.

Has volgut recuperar a jugadors per a la causa? *Salvi Sánchez, Keita *Balde, etc. : “El primer que hem d’intentar és recuperar al màxim d’efectius possibles de cara al *playoff. Víctor *Ruíz tenia un cop en un dit i amb molt de mal. Sergi Gómez ha vingut avui amb febre i durant la setmana ha estat fotut. No obstant això, tot ho ha estat intentar buscar l’equip més ofensiu possible”.

Amb quines sensacions te’n vas de *Lezama veient com ha transcorregut la jornada?: “Me’n vaig orgullós de l’equip, perquè li ho ha deixat tot; però me’n vaig fotut, perquè som un equip que treballem per a tenir encert i ens està costant trobar-lo. Estem donant-li voltes al sistema i a la col·locació, però ens costa molt obrir el partit”.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *