Sortejat el calendari de Primera divisió, amb la incògnita de si la jugaran Oviedo o Espanyol

Aquest dimarts s’ha realitzat el sorteig del calendari de Primera divisió, LaLiga EA Sports 2024-25, que s’ha fet sense tenir certesa sobre l’últim equip que ascendirà a la màxima categoria, el Real Oviedo o el RCD Espanyol. És la primera vegada que s’anuncien les 38 dates de la competició regular sense saber qui serà l’últim equip a sumar-se, ja que encara estan immersos en la final del playoff. La nova temporada començarà el cap de setmana del 16 d’agost i conclourà el 25 de maig. El calendari és asimètric, cosa que significa que els encontres de cada jornada en la primera meitat de la temporada difereixen completament dels de la segona meitat, la qual cosa ha permès programar uns certs partits en dates clau i evitar que coincideixin en un mateix cap de setmana esdeveniments importants, per a garantir jornades atractives per a les audiències televisives. S’havien creat 100.000 calendaris possibles mitjançant un programari dissenyat per a considerar totes les peticions dels clubs, i s’han extret cinc boles per a revelar el número del calendari (entre 00.000 i 99.999) a utilitzar en la pròxima campanya. La temporada 2024-25 arrencarà el cap de setmana del 16 d’agost, retardant-se una setmana per a no coincidir amb la clausura dels Jocs Olímpics i oferir descans als jugadors de l’Eurocopa, i acabarà el 25 de maig. Hi haurà quatre aturades, quatre per dates FIFA i un cinquè per Nadal. Les seleccions jugaran en les següents dates: del 2 al 10 de setembre, del 7 al 15 d’octubre, de l’11 al 19 de novembre i del 17 al 25 de març. Durant Nadal, es respectarà l’acord amb els futbolistes i no hi haurà partits. Els últims partits de 2024 es disputaran el 23 de desembre i la pilota no tornarà a rodar fins al 2 de gener, quan es juguin els setzens de la Copa del Rei, amb la participació inicial de Real Madrid, Barcelona, Athletic i Mallorca; LaLiga no es reprendrà fins al cap de setmana del 12 de gener de 2025.

Una vegada efectuat el sorteig, cas de ser l’equip que pugi a Primera divisió, l’Espanyol jugaria la 1a jornada en el camp del Real Valladolid, el Nuevo Zorrilla; l’última jornada, la 38, l’Espanyol jugaria en el Stage Front Stadium davant la UD Las Palmas. El Real Madrid – Espanyol es jugaria en la jornada 6; FCB – Espanyol es disputaria la jornada 12; el Girona – Espanyol en la 14; l’Espanyol – Real Madrid, la 22; l’Espanyol – Girona, la 27; i l’Espanyol – Barça, la 36.

Quant a la Segona Divisió, el sorteig de la qual se celebrarà el pròxim 26 de juny, començarà el mateix cap de setmana que LaLiga EA Sports, el 16 d’agost, però conclourà més tard, l’1 de juny. Els playoffs d’ascens es jugaran entre el 7 i el 22 de juny.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *