Toni Alegre explica les claus de la denúncia de l’Espanyol a Stage Front: “Els pactes estan per a complir-se”

L’actualitat del dia en clau blanc-i-blava s’ha vist alterada per la notícia que el RCD Espanyol ha denunciat i trencat l’acord existent amb Stage Front, companyia amb la qual hi havia un acord pels naming right de l’estadi. Tot això, tan sols un any després que s’anunciés que totes dues parts havien signat una entesa per a donar nom al RCDE Stadium que havia de suposar uns ingressos d’al voltant d’un milió d’euros per temporada, una quantitat que augmentaria si l’entitat perica pujava a Primera divisió. Stage Front era en teoria una empresa solvent, fundada fa 30 anys i que portava treballant anys amb LaLiga a Mèxic i els Estats Units, però al final, amb matisos i diferències, s’ha tornat a frustrar aquest acord, com fa anys va succeir amb Power8.

De quin ha succeït entre l’Espanyol i Stage Front hem parlat en ‘La Graderia Ràdio’ amb Toni Alegre, Subdirector General perico; l’alt directiu blanc-i-blau ha explicat que “és una situació relativament senzilla d’explicar, i hem pensat que havíem de traslladar als aficionats. En el 2023 havíem tancat un acord per 5 anys, Stage Front tenia molta experiència en el mercat nord-americà i tenien plans d’expandir-se per Europa, tancant acords amb LaLiga i l’Espanyol , i altres en la resta del continent. Havíem començat a construir el projecte, les coses anaven bé, la gent ha fet seu en nom de l’estadi, però ha arribat un moment en aquest 2024 que començaven a tenir problemes de tresoreria. Activem el nostre protocol intern i ens veiem obligats a asseure’ns amb ells, i ens adonem que tenen dificultats a nivell de projecte en tota Europa. Vam veure que no era possible trobar una solució, i ens veiem obligats a defensar els drets del club a nivell legal. Han fet una inversió però els pactes estan per a complir-se. Estem tristos però l’altra part no pot argumentar res que tingui una certa lògica més de la situació econòmica. Estem amb ganes de passar pàgina i tirar endavant”. El club reclama el pagament de factures que es deuen, i el pagament de danys i perjudicis: “Si tens un contracte legal el que han de fer és respondre al que es van comprometre, i a la part que deixarem de percebre en el futur”. “Estan retirant la seva estructura a Europa i des de fa cert temps no hem tingut resposta als nostres requeriments”, es justificava Alegri lamentant haver d’arribar a aquest extrem després d’haver intentat posar solució al tema.

Toni Alegre ha defensat que els problemes que ha tingut amb patrocinadors com Power8, Crypto Snack o Stage Front es deu a la política que segueix l’Espanyol per a optimitzar ingressos: “Tu com a empresa pots actuar de manera conservadora i té uns ingressos X i hi ha una altra fórmula de treball, mantenir un bloc conservador però intentar buscar noves oportunitats en àmbits menys habituals. Són tres situacions i s’han donat tres, molts altres s’han acabat donant bé. Però si vols créixer hi ha una ràtio de situacions arriscades. Ja hem cobrat part i ara cal deixar que segueixi tot el seu curs legal”. Ara el següent repte és trobar un nou naming right per a l’estadi: “I no sols en això, hem d’adaptar-nos de nou a la Primera divisió, i això porta el doble de treball”. Qüestionat Toni Alegre per si el tema de ser seu per al Mundial 2030 pot atreure interessats, destaca que “les vistes de checking de la FIFA, l’RFEF i el Comitè Organitzador han estat positives; falta que ens confirmis ser seu oficial i a partir d’aquí, tenir més elements atractius per a les empreses, que és la part més difícil, però en això estem”.

Finalment, i preguntat per quan es presentarà la nova campanya d’abonaments, Toni Alegre ens emplaça per a rampell: “Durant la primera quinzena de juliol esperem tenir-ho tot llest i poder sortir”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *