Valladolid – RCD Espanyol: Un pla Espanyol no està a l’altura i perd en el debut de lliga (1-0)

En el capvespre val·lisoletà l’Espanyol va inaugurar la temporada de manera oficial amb derrota per la mínima. En un José Zorrilla a vessar Espanyol i Valladolid debutaven en La Lliga en el que suposava el retorn de sengles conjunts a la primera divisió. Manolo González va alinear l’onze que tothom esperava ja amb Joan García sota pals i apostant per Alejo Véliz en atac. El Valladolid va començar estrenyent impulsats per l’alè de l’afició local i al quart d’hora de partit Alejo Véliz va treure, amb el cap, una pilota en la línia de gol que evitava el 1-0. Precisament l’argentí, en el minut un, va rebre un fort cop en el nas que li va causar un lleu desviament en el septe nasal, no obstant això, els metges espanyolistas li ho van recol·locar i el ‘9’ va poder continuar jugant.

El conjunt visitant no aconseguia fer-se al ritme del partit i en el minut 22, amb una mica de fortuna, va arribar el primer gol del Valladolid i el primer del partit. Raul Moro, excanterano perico, va encarar a Omar i va treure un tret des del vèrtex de l’àrea que, després de tocar en Sergi Gómez, es va colar en la porteria d’un Joan García que res va poder fer per a evitar el punt. Manolo González, que debutava com a tècnic en la categoria d’or del futbol espanyol, va aprofitar la pausa d’hidratació per a demanar més als seus fent èmfasis en el fet que Tejero i Carlos Romero s’aparellessin amb els laterals locals, els quals estaven fent molt mal per fora traient contínuament centres laterals. El quadre perico estava molt incòmode sobre el verd i no acabava d’entrar en el partit. Amb possessions planes, la saga espanyolista no aconseguia trobar ni a Gragera ni a Lozano per dins, el que suposava continus descensos a la zona de creació de Véliz i Pere Milla a la recerca de solucions i una fluïdesa amb pilota que no arribava. En el tram final de la primera meitat va poder arribar el 2-0, no obstant això, el cop de cap de Amath es va estavellar en el travesser. Puado va replicar amb un tret llunyà que es va ser desviat i amb el 1-0 en l’electrònic s’arribava al descans.

El reinici de partit va ser calcat al final de la primera part, amb moltes segones jugades i sense un clar dominador. L’Espanyol , molt pla amb pilota, no creava perill i un reactiu Valladolid esperava el seu moment per a fer mal. Manolo González va tractar d’agitar el vesper i va donar entrada en el minut 55 a dos dels fitxatges: Álex Král i Irvin Cardona, que debutava com perico. Malgrat els moviments les úniques ocasions arribaven a pilota parada. A mesura que s’acostava el tram final el xoc es va anar escalfant i s’anava obrint a poc a poc. Cardona, que va estar molt actiu, va tractar d’aprofitar uns certs minuts d’incertesa, però el seu tret va marxar lleugerament desviat. L’entrada de Jofre i Aguado va avivar més a l’equip que cada vegada s’aproximava més a la porteria local. Puado va tenir una ocasió clara a passada de Romero, però no va veure porta.

En els últims minuts els de Manolo van atacar amb més insistència. En l’última jugada de l’encontre l’Espanyol va tenir l’oportunitat d’empatar amb una falta en la frontal de l’àrea, però el tret d’Aguado es va estavellar en la barrera. Els canvis van canviar la cara a un equip que va millorar, però que no va aconseguir revertir la situació. Amb aquesta derrota per la mínima l’Espanyol inaugura de la pitjor forma la temporada i la categoria. Dissabte que ve a les 21.30 hores, el quadre perico tindrà l’oportunitat de rescabalar-se i, a més, davant el seu públic.

Fitxa tècnica

Espanyol: Joan García, Carlos Romero, Leandro Cabrera, Sergi Gómez, Omar El Hilal, Álvaro Tejero, Pol Lozano, José Gragera, Pere Milla, Javi Puado, Alejo Véliz. També van jugar Álex Král, Irvin Cardona, Antoniu Roca, Jofre Carreras, Álvaro Aguado.

Valladolid: Karl Jakob Hein, Lucas Rosa, Flavien Boyomo, Javi Sánchez, Luis Pérez, Eray Cömert, Selim Amallah, Kike Pérez, Raúl Moro, Mamadou Sylla, Amath Ndiaye. També van jugar Stanko Juric, Víctor Meseguer, Iván Sánchez, David Torres, Chuki.

Gols: 1-0 (23’) Raúl Moro.

Àrbitre: González Fuertes (comitè asturià).

Targetes: Per a Antoniu Roca (72’); per a Lucas Rosa (80’); Irvin Cardona (87’).

Estadi: José Zorrilla.