Vist per a sentència el judici per l’agressió sexual d’Hugo Mallo a la mascota de l’Espanyol

Els fets van ocórrer en la prèvia d’un partit entre el RCD Espanyol i el Celta de Vigo la temporada 2018/19. Cinc anys després, ha comparegut davant els tribunals al Jutjat penal número 19 de Barcelona.

Avui s’ha celebrat al Jutjat penal número 19 de Barcelona el judici contra l’exfutbolista del Celta de Vigo i actual de SC Internacional -Brasil-, Hugo Mallo, per suposada agressió d’índole sexual a la persona que exercia el seu treball com a mascota perica abans del partit entre Espanyol – Celta de Vigo a l’Estadi de Cornellà-El Prat la temporada 2018/19. Iván Molero, periodista del Diario AS, va ser qui va destapar tot l’entramat. Tal com va comentar el mateix periodista en el seu primer article sobre el cas, “després de mesos d’una minuciosa recerca i després de contactar amb totes dues parts, els fets haurien succeït ja sobre la gespa i davant el públic, durant l’habitual salutació entre els jugadors de tots dos equips, amb els jugadors de l’Espanyol en fila i els del Celta passant davant d’ells, i Hugo Mallo en primer lloc com a capità. En arribar a la posició de les mascotes, concretament a la mascota periquita al final de la fila, s’hauria produït el suposat abús, que es jutja com a tal i no com a agressió sexual perquè s’aplica el Codi Penal vigent al moment dels fets”.

Doncs bé, després de cinc anys d’espera, avui s’ha oficialitzat el judici a Barcelona, on Hugo Mallo ha comparegut passades les 12.45 hores del matí, on el jugador ha comentat que respondria a tot: “Jo no he fet això, només he saludat a companys i mascotes, res més. L’endemà ve el president i el director general del club a l’entrenament i al principi no ho vaig creure, pensava que era una broma. Em van advertir que hi hauria una recerca per part seva”. Ha prosseguit: “Tot el dia vam estar veient vídeos, imatges i em van comentar que estava denunciat. No donàvem crèdit. No hi havia imatges clares en aquest sentit i, per això, no va passar res”.

A més, al judici s’ha comentat que no hi ha explicació per què ha rebut aquesta denúncia: “En aquestes dècimes de segon que passo per davant no veig que s’aparti, estic concentrat en mi mateix, en el partit”. Segueix: “Jo en el vídeo veig les meves mans a l’altura de la cintura. Recordo que vaig donar-li la mà, com a tots”. Així mateix, en la declaració deia que no va planejar res al vestuari: “Era un partit important, estàvem en descens. No sabia qui hi havia sota la disfressa, només veig dos ninots. Saludo als meus companys, als dos periquitos, dono la volta, la meva rutina, un salt, foto d’equip i, com a capità, vaig al sorteig de camp, com en tots els partits, com sempre”.

Respecte de si eren els seus braços, el jugador s’ha excusat: “Pot ser o no, molts tenim tatuatges, per a mi això és la cintura, no veig que siguin més a dalt. No tinc ni temps ni em ve això al cap”.

Pel que fa al ministeri públic, ho tenen clar i consideren que cap jugador més abraça la mascota. A més, s’ha comentat que va ser amb tota la intenció i es corrobora la versió de la víctima, que en aquell moment exercia la seva professió com a mascota periquita, davant uns vídeos reveladors dels fets. Quant a l’acusació particular, hi ha proves de càrrec i coincideixen amb el ministeri públic que els vídeos són reveladors. A més, la mateixa acusació particular ha dit que es va remetre un email al club Celta de Vigo al cap de tres hores d’haver succeït els fets i sense saber qui havia estat, on la víctima titlla de vergonya i repulsa el que va succeir.

Sentència condemnatòria de 24 mesos

Els fets són constitutius d’abús sexual, ja que ha existit contacte corporal no consentit. Per la qual cosa la sentència condemnatòria seria d’una multa de 24 mesos, a més de la imposició de costes en concepte d’advocats.

La defensa del jugador s’ha oposat a les acusacions formulades des del minut 1. A més, han acreditat que els fets denunciats no havien succeït, sol·licitant el sobreseïment lliure per tal de declarar els fets com no constitutius penalment: “No ha succeït, ho hem vist tots en el vídeo. No s’atura (Hugo Mallo), no es deté”. Incidint que era capità, que estaven en descens: “Els vídeos demostren que no li va posar les dues mans sota la disfressa ni li va tocar els pits”. Pel que finalitzen amb: “En el gir, de vegades pot tocar alguna cosa, espatlla, potser. No es veu que hi hagi una segona mà”. Es demana un procediment absolutori per manca total de proves.

Tot queda vist per a sentència que, segons comenten, volen oficialitzar-la abans que acabi el mes d’agost.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *