RCD Espanyol – SD Huesca: L’Espanyol s’emporta la seva primera victòria en el descompte (1-0)

Sota el càlid sol de Barcelona i amb un aforament bastant notable per a tractar-se d’un amistós, l’Espanyol iniciava el seu segon partit de pretemporada, aquesta vegada davant l’Osca en la Ciutat Esportiva Dani Jarque. A les 19 hores començava un xoc que té a totes dues aficions acostumades a les taules. Els quatre últims enfrontaments entre Espanyol i Huesca han finalitzat en empat. Aquesta vegada la sort va caure del costat espanyolista que es va emportar la victòria per 1-0 després d’un gol en l’afegit de Pere Milla. El triomf va posar la guinda a un partit que va destacar pel bon fer dels jugadors més joves.

Els de Manolo González afrontaven un xoc diferent a l’últim enfront del Girona . Molt més igualat en el que al tracte de pilota es refereix. Si bé és cert que en el primer amistós l’Espanyol va tenir un rol més reactiu on les opcions passaven per atacar després de la pèrdua del rival, en aquesta ocasió el duel va ser més parell i va ser el quadre perico l’equip que va portar la iniciativa. El cos tècnic va apostar per unes certes variacions i la més destacada va ser el dibuix: un 5-2-3. La presència de tots dos laterals destres (Omar i Tejero) en l’onze ja feien preveure alguna cosa per l’estil. Tejero era dels dos el que més altura assumia i la seva posició variava en funció dels descensos de Salvi o de la posició d’Omar , qui en molts moments tancava la defensa de tres centrals.

El partit va començar fat i lent, com és típic en aquests enfrontaments del gènesi de la temporada. Els de Manolo, assumint el rol de locals, buscaven la iniciativa mentre que l’Huesca buscava fer mal amb pilotes directes a l’esquena de la defensa. Així precisament va arribar la primera ocasió del partit, però el tret de Gerard Valentín es va ser desviat al lateral de la xarxa. Amb el pas dels minuts el conjunt blanc-i-blau es va anar sentint més còmode sobre el verd i va anar generant més ocasions. Mitjançant trets des de la frontal van arribar les primeres ocasions. Destaca un tret que va marxar per poc després d’una gran conducció de Antoniu Roca, qui va deixar conduccions i detalls interessants. L’ocasió més clara arribo de la mà de Carlos Romero (qui va ser dels millors del partit), que va realitzar una diagonal des de l’esquerra que va acabar amb un tret amb la seva cama dolenta que va buidar Juan Pérez. A Gragera se li va escapar una rematada dins de l’àrea petita després d’un servei de cantonada. Just abans del descans va arribar l’oportunitat més destacada per al quadre d’Osca, però Pacheco, amb una gran intervenció, va frustrar el mà a mà davant Armero. Amb l’empat a zero s’arribava al descans.

La segona meitat va començar amb molts menys canvis que davant el Girona i molts van repetir, però a mesura que se succeïen els minuts van anar arribant més substitucions. Poc després del xiulet inicial Salvi, mitjançant un tret lateral que va marxar per poc, va ficar la por en el cos a l’Osca . L’entrada de Pere Milla i Javi Hernández va agitar lleugerament les coses i, per moments, el quadre local semblava generar més perill, sobretot mitjançant centres laterals. Carlos Romero es va destapar com a gran centrador i Javi Hernández, que va tenir una ocasió de cap clar en el 63, va mostrar que té moltes coses que dir en aquesta pretemporada. A poc a poc el partit i el rendiment dels jugadors va anar caient, però l’Espanyol va continuar insistint i va tenir èxit. Pere Milla va enviar al fons de la xarxa una pilota morta dins de l’àrea després d’un gran centre de Brian Oliván. El ’11’ va posar el definitiu 1-0 en l’electrònic que va donar la primera victòria de la temporada al conjunt perico, que ara com ara no ha rebut cap gol en contra. Diumenge que ve, enfront del Tolouse, arribarà el tercer test de pretemporada.

Fitxa Tècnica

Espanyol: Pacheco, Álvaro Tejero, Omar El Hilali, Sergi Gómez, Leandro Cabrera, Carlos Romero, José Gragera, Bauza, Antoniu Roca, Salvi Sánchez, Omar Sadik. També van jugar Ángel Fortuño, Fernando Calero, Pol Lozano, Pere Milla, Brian Oliván, Jofre Carreras, Álvaro Aguado, Catalá, Javi Hernández, Gastón i Ian Forns.

Huesca: Juan Pérez, Loureiro, Diego González, Jorge Pulido, Ignasi Vilarrasa, Sielva, Kortajarena, Javi Mier, Gerard Valentín, Joaquín Muñoz Armero. TTambién van jugar Dani Jiménez, Rubén Pulido, Blasco, Rico, Anglada, Vidal, Torrà i Arguigue.

Gols: 1-0 (90’) Pere Milla.

Àrbitre: Brull Acerete.

Targetes: Als visitants Valentín i Blasco.