L’Sporting pacta amb l’Espanyol els pagaments del ‘cas Pedro Díaz’

El Real Sporting de Gijón i el RCD Espanyol han arribat a un acord per a fraccionar el pagament de la indemnització que LaLiga va imposar al club asturià per incomplir una clàusula del contracte de Víctor Campuzano, segons informa La Voz d’Asturiass. El conflicte es va originar quan l’Sporting va ometre l’obligació d’oferir a l’Espanyol un dret de tanteig en cas de vendre a Pedro Díaz, un dels seus jugadors més destacats.

Encara que cap de les parts ha proporcionat xifres oficials, fonts extraoficials indiquen que la indemnització ronda els 2 milions d’euros. Aquesta quantitat és significativament menor als 5 milions que l’Espanyol havia exigit inicialment. Després d’aconseguir un acord per a un calendari de pagaments, l‘Sporting ha aconseguit que aquest compromís financer es dilueixi en diverses temporades, evitant així que afecti de manera crítica el seu topall salarial tant en l’actual campanya com en les futures.

Aquest arranjament ha permès al club blanc-i-vermell mantenir un pressupost esportiu superior al de la temporada anterior, malgrat la sanció. Des del si de l’Sporting, s’ha reconegut que l’error en la gestió del ‘cas Pedro Díaz‘ va ser conseqüència d’una sèrie de fallades en diferents departaments del club, més que d’una única persona.

Per part seva, Pedro Díaz, el jugador en el centre del conflicte, ha continuat la seva carrera al Rayo Vallecano, després de desvincular-se del Girondins de Bordeus a causa de la crisi econòmica del club francès. Malgrat els intents d’alguns dels seus antics companys per portar-ho de tornada a Gijón, el futbolista va optar per fitxar lliurement per l’equip madrileny de Primera divisió, una operació en la qual l’Sporting va perdre el 49% d’una possible futura venda del jugador.