LaLiga denúncia càntics intolerants en l’Espanyol-Villarreal; en el Barça-Getafe, els ultres culers es van recordar de nou del RCDE

Aquest dilluns, LaLiga ha presentat un escrit de denúncia davant el Comitè de Competició de la RFEF i la Comissió antiviolència, posant en evidència diversos incidents de càntics i actes que inciten a la violència o tenen un contingut insultant i intolerant durant les últimes jornades del futbol espanyol. Un dels focus d’aquesta denúncia recau en l’ocorregut en l’encontre entre l’Espanyol i el Villarreal, jugat la setmana passada a l’RCDE Stadium.

En el minut 85 del partit, un grup d’aficionats locals, situats en el Gol Cornellà i pertanyents a la graderia d’animació “Grada Canito”, va entonar durant 10 segons el càntic “¡Písalo, písalo!”, dirigit a un jugador del Villarreal que jeia en el sòl després d’una acció del joc. En el minut 90, el mateix grup va llançar un càntic de “¡Árbitro, hijo de puta!” durant aproximadament 20 segons, i un minut més tard, un altre càntic va emergir de la graderia: “¡Villarreal, aldea subnormal!”, en to pejoratiu cap a l’equip visitant i els seus seguidors.

Però el punt més tens del partit va arribar després del xiulet final, quan un aficionat va llançar un got de plàstic ple de líquid a l’àrbitre principal, impactant directament en el seu cos. L’incident va ser registrat per l’àrbitre, qui va assenyalar al responsable, i la seguretat de l’estadi va actuar immediatament: “Després de la finalització del partit i quan l’equip arbitral estava accedint al túnel de vestuaris, un aficionat local situat en la zona de la graderia pròxima (Tribuna Presidencial) va llançar un got de plàstic ple de líquid que va impactar en el cos de l’àrbitre principal. L’àrbitre va assenyalar des de la seva posició a la persona que li havia llançat l’objecte i diferents mitjans de seguretat van intervenir en la graderia”.

LaLiga subratlla que aquests fets van ocórrer exclusivament en una zona específica de l’estadi, mentre que la resta dels aficionats de l’Espanyol van mantenir un comportament adequat durant tot l’encontre.

Aquest no ha estat l’únic episodi preocupant en les últimes jornades de LaLiga. En el partit entre el FC Barcelona i el Getafe en l’Estadi Olímpic de Montjuïc, un grup d’aficionats blaugrana pertanyents a l'”Espai d’Animació” va dedicar insults a l’Espanyol, un fet recurrent ja en els partits disputats per l’equip barcelonita. En el minut 40, els càntics “Lo lol, y puta el Espanyol” van ressonar durant 40 segons en el sector Gol Nord 1, prolongant una rivalitat carregada de tensió entre els dos equips de la Ciutat Comtal.