Actualització: 17 detinguts pels incidents de l’Espanyol – Oviedo

Actualització A La Grada Ràdio hem actualitzat la informació sobre aquests fets, destacant que en aquests moments no hi ha cap retingut entre l’afició blanc-i-blava pels incidents de l’Espanyol – Oviedo. Totes les persones identificades van prestar declaració en seu policial, tant a Catalunya com Astúrias, i posteriorment van quedar en llibertat, podent tornar als seus respectius domicilis. A més, al llarg de la tarda hem pogut saber que concretament van ser 17, dotze de l’Espanyol i cinc de l’Oviedo. L’operatiu policial continua obert i no es descarten més detencions; mentrestant, paral·lelament compàs d’espera perquè el jutge citi a declarar als ja detinguts el passat 7 d’octubre.


La Policia Nacional ha detingut a cinc aficionats involucrats en els altercats ocorreguts en la final del play-off d’ascens a Primera divisió entre l’Espanyol i el Real Oviedo, disputada a l’RCDE Stadium el passat 24 de juny, segons confirma La Nueva España. Fins al moment, no ha transcendit l’afiliació dels detinguts, és a dir, si pertanyen al club blanc-i-blau o a l’asturià. Tots ells passaran a disposició judicial demà.

Els disturbis van començar poc abans de l’inici del partit, quan l’afició de l’Oviedo, que havia estat congregada en una plaça pròxima a l’estadi, es desplaçava cap a l’escenari de l’encontre. Va ser en aquest trajecte quan es va deslligar la tensió. Segons testimonis als quals fa referència el citat mitjà, alguns seguidors de l’Espanyol haurien començat a increpar i llançar objectes als seguidors ovetencs, que no van trigar a respondre, la qual cosa va provocar una sèrie d’enfrontaments. LNE destaca que només una minoria de seguidors pericos va participar en els altercats, mentre que altres aficionats de l’Espanyol van mostrar el seu rebuig i van condemnar els fets.

Durant el caos, les forces de seguretat, inclosos els Mossos d’Esquadra, van intervenir amb càrregues puntuals per a dispersar als aficionats més violents. Malgrat la tensió, no es van registrar ferits de gravetat.

Més de tres mesos després, les recerques han portat a la detenció de cinc dels presumptes responsables, els qui ara enfrontaran les conseqüències legals de les seves accions.