La reflexió de Pep Guardiola sobre l’Espanyol: “No entenc el que està passant”

El futur de Javi Puado segueix embolicat en la incertesa. Mentre des dels despatxos del club es respira un optimisme prudent, assegurant que les negociacions per a la seva renovació estan en marxa i que l’acord podria tancar-se aviat, la realitat és que de moment les converses estan completament paralitzades segons apunta SPORT fent referència a l’entorn del futbolista.

El contracte de l’atacant blanc-i-blau finalitza el 30 de juny de 2025, i encara que totes dues parts han manifestat públicament el seu desig de continuar junts, ara com ara no hi ha avanços significatius. Aquesta situació genera preocupació en el club, ja que, a partir de l’1 de gener, Puado quedarà lliure per a negociar amb qualsevol equip, obrint la porta a la seva possible sortida sense cost de traspàs. En aquest context, el temps juga clarament en contra de l’Espanyol, que necessita moure fitxa abans que sigui massa tarda.

L’interès d’altres clubs en Puado, un perill per a l’Espanyol

Puado, que ha demostrat ser un dels jugadors més valuosos de l’Espanyol , no ha passat desapercebut en el mercat. La seva capacitat golejadora i versatilitat ho converteixen en una opció molt atractiva per a diversos clubs, sobretot tenint en compte que el seu fitxatge podria tancar-se sense necessitat de desemborsar una suma pel seu traspàs. Fonts pròximes a l’entorn del jugador asseguren a Sport que, de moment, no hi ha hagut contactes oficials per part del club sevillà.

L’Espanyol , conscient que el temps constreny, cerca accelerar les negociacions per a evitar que la situació es compliqui encara més al gener. Amb el mercat d’hivern molt a la vora, la competència per fer-se amb Puado podria fer-se molt dura, i no serà fàcil per al club blanc-i-blau retenir al seu futbolista si no aconsegueix lligar la seva renovació en les pròximes setmanes.

La dificultat d’oferir un projecte atractiu: la reflexió de Pep Guardiola

La continuïtat de Puado no sols té implicacions esportives, sinó que també representaria un símbol d’estabilitat i ambició en un moment clau per a l’Espanyol . El davanter és un producte de la pedrera perica i la seva sortida suposaria un cop tant per a l’afició com per al projecte del club en la seva lluita per consolidar-se en l’elit. Ara, la pilota està en la teulada de la direcció esportiva. Amb el rellotge corrent i els rumors de possibles pretendents creixent, l’Espanyol ha d’actuar amb rapidesa per a evitar que una de les seves joies s’escapi entre les mans.

Precisament aquest dilluns en la tertúlia de La Grada Ràdio, en un moment en què es debatia sobre la capacitat de seducció de l’Espanyol per a retenir a Puado, el periodista Juan Terrats revelava una reflexió de l’entrenat del Manchester City, Pep Guardiola, sobre la situació de l’Espanyol : “Fa 15 dies vaig estar amb un ex futbolista de l’Espanyol que fa cinc mesos va menjar amb Pep Guardiola, i van parlar de l’Espanyol; Guardiola li comentava, ‘No entenc el que està passant en l’Espanyol , és un club històric que hauria d’estar cada any lluitant per entrar en competició europea, amb aquest camp que té, amb aquest Futbol Base, que almenys els que el vam conèixer fa deu anys era espectacular, i amb la ciutat de Barcelona, és incomprensible que l’Espanyol estigui com estigui”. I comentava: ‘Jo soc l’Espanyol i vaig per un jugador de nivell i li mostro l’estadi, i estàs una setmana a Barcelona, i em signa per l’Espanyol ’. Doncs això que ho sap fins a Guardiola no està passant, no hi ha gestió. Què està passant amb Puado? Amb 26 anys demanarà un projecte esportiu, està cansat de demanar melons, per això no crec que vagi al Sevilla, perquè és anar-se de Màlaga per a ficar-se a Malagón”.