Athletic Club – Espanyol. El repte de San Mamés: l’Espanyol busca puntuar per a mantenir el rumb cap a la permanència

Després d’una pausa de dues setmanes pels compromisos de seleccions, l’Espanyol torna a la competició enfrontant-se a l’Athletic ClubSan Mamés, en partit corresponent a la 10a jornada de LaLiga EA Sports. El conjunt de Manolo González ha pogut afrontar aquestes dues setmanes en un estat de bonança gràcies al seu triomf davant al Mallorca abans de la pausa internacional, una victòria balsàmica per als blanc-i-blaus, que arrossegaven el llast de tres derrotes consecutives davant Real Madrid, Villarreal i Betis, tres conjunts certament potents. Ara, el conjunt perico es veu les cares enfront d’un Athletic Club que ve de caure en Montilvi davant el Girona, en un xoc boig en el qual els d’Ernesto Valverde van acabar caient després de malgastar tres penals, fallar cinc ocasions clares i concedir un penal absurd en el descompte.

Serà l’Athletic el punt d’inflexió blanc-i-blava anés de casa?

Certament, el partit entre Girona i Athletic en Montilivi quedarà gravat com un partit frenètic i absurd, ple d’oportunitats malgastades per part dels blanc-i-vermells. L’Athletic no sols va perdre 2-1, sinó que va acumular un rècord negatiu en fallar tres penals en un mateix partit, una cosa inèdita en la història de La Lliga. Els responsables de les penes màximes fallides van ser Berenguer, Iñaki Williams i Herrera, les fluixes execucions de les quals van ser contingudes per un brillant Gazzaniga. Malgrat que els bascos van arrencar el partit amb domini i un joc esplèndid, aconseguint empatar a través de Sancet abans del descans després d’un gol inicial de Asprilla per al Girona, la lesió del navarrès en la mateixa jugada de l’empat i la incapacitat dels lleons per a capitalitzar les seves nombroses ocasions van marcar el destí de l’enocntre. Caldrà esperar a aquest partit davant l’Espanyol per a comprovar com l’afició blanc-i-vermella, acostumada als alts i baixos, assimila una derrota dolorosa i inexplicable, que no entela el bon joc mostrat, però deixa un amarg sabor de boca per com es van escapar els tres punts en disputa.

En la prèvia d’aquest Athletic – Espanyol amb lògiques connotacions sentimentals per a ell, Ernesto Valverde es referia als blanc-i-blaus com un equip “agressiu en defensa i amb una idea de joc valent” que arribarà a San Mamés “en una bona dinàmica. Hem d’anar amb compte amb aquest partit. Em fixo en el que veig en el camp i al marge que els han ficat pocs gols intentar dominar i es defensen bé. Són solidaris i dins de la idea de joc que tenen estan convençuts del que fan. Serà molt complicat”. Sobre els seus deixebles, apuntava que durant l’aturada en la competició li han donat “les voltes justes” a la derrota enfront del Girona i als tres llançaments de penal que no van aconseguir convertir en gol Berenguer, Iñaki Williams i Herrera, destacant que el que més li agrada del seu equip és “com competeix cada dia” i que “segons avança la competició està millor”.

El camí cap a la permanència també passa per treure alguna cosa a Bilbao

El Espanyol ha recuperat crèdit i confiança després de la seva última victòria enfront del Mallorca (2-1) en el RCDE Stadium, un triomf que no sols posava fi a una ratxa negativa de tres derrotes consecutives contra rivals de pes com el Reial Madrid (4-1), Vila-real (1-2) i Betis (1-0), sinó que també li permetia afrontar l’aturada de lliga amb una altra perspectiva. El dol contra el Mallorca va suposar un punt d’inflexió per als blanc-i-blaus, que van deixar enrere diverses de les seves assignatures pendents. Sense la seva davanter estrella, Javi Puado, lesionat, l’equip va aconseguir trobar solucions en atac, i el seu defensa va ser capaç de neutralitzar als jugadors més perillosos del conjunt balear, que es va veure obligat a realitzar quatre canvis simultanis per a intentar reaccionar. Manolo González, tècnic de l’Espanyol , va ser clar en assenyalar que, encara que l’equip va mostrar millora, els rivals continuen fent-los mal amb molt poc. Un aspecte en el qual han treballat durant l’aturada és la seva seguretat defensiva, ja que només han aconseguit mantenir la seva porteria a zero una vegada en el que va de temporada, en l’empat sense gols contra l’Atlètic de Madrid. En tot cas, aquest triomf va ser un baló d’oxigen després de les últimes ensopegades i ara, amb deu punts en el seu caseller, els blanc-i-blaus volen ampliar aquest guarisme, sabedors que sumar ara s’agrairà després cara a l’objectiu de la permanència.

En la seva compareixença davant els mitjans per a abordar la prèvia d’aquest Athletic Club – Espanyol, Manolo González donava les claus per a tractar de treure un bon resultat de San Mamés:  “Cal intentar respectar el pla de partit. Córrer com ells o més, no hi ha una altra fórmula. És complicat, però cal intentar posar-los en problemes. Cada dia estem millor, creixent. Sempre costa una mica després de l’aturada, tractarem de tenir personalitat, són un equip que estreny molt a casa i té moltes virtuts. Volem respectar el pla de partit que tenim”. El caurelao insistia que “volem fer un bon partit. Estic confiat amb el grup. Competim en qualsevol camp. Cada dia tenim més confiança en les nostres possibilitats. Farem un bon partit, però serà complicat. Tenen molt ritme però nosaltres tenim capacitat de fer-los mal. Cal amenaçar al rival. Creiem que l’equip està capacitat per a fer un bon partit”.

On veure en directe per TV l’Athletic Club i el RCD Espanyol?

T’expliquem com veure el partit entre Athletic Club i RCD Espanyol: es podrà seguir per televisió en directe a través de M+ LaLiga TV (M54-O110) i LaLiga TV Bar. Alhora, el dol es podrà seguir a través del canal de Youtube de La Grada i en el nostre canal de Twitch (https://www.twitch.tv/lagradaonline); també pot escoltar-se en la sintonia de RCE: aquesta emissora, que emet en el dial 106.9 FM, s’escolta també a través de la pàgina web de La Grada Online. Oferim la narració del partit des de la cabina de ràdio de l’estadi, a més d’altres continguts especials abans i després del partit.