CD Leganés – Espanyol: Els pericos sobreviuen a un atracament i salven un punt (0-0)

L’Espanyol ha empatat sense gols en el camp del CD Leganés, líder de la categoria, en un partit igualat on els blanc-i-blaus han hagut de fer front a un conjunt madrileny molt ben armat en defensa i a un arbitratge indigne de Trujillo Suárez. El col·legiat no ha assenyalat un penal a favor dels pericos, ha perdonat la vermella a Miguel de la Font i ha expulsat a Manolo González. A causa d’aquest resultat, els espanyolistas segueixen a quatre punts de la primera posició, però continua en ascens directe a l’espera que acabi la jornada.

Manolo González ha sorprès amb l’alineació en aquest encontre en donar entrada a Gastón Vallés per a suplir la baixa de Javi Puado. L’uruguaià ha estat titular amb l’equip per primera vegada. Les altres dues novetats en l’onze blanc-i-blau respecte a la setmana anterior han estat Sergi Gómez i Keidi Bare, que han suplert a Víctor Ruiz, que ha començat el partit en la banqueta, i Álvaro Aguado, sancionat.

Els catalans no triguen a prendre les regnes

L’encontre ha començat amb Butarque molt animat, conscient de la importància del partit, i el CD Leganés ha respost amb una sortida bastant intensa. Els madrilenys han comptat amb les primeres aproximacions del partit i han avisat per primera vegada en el 5′. Dani Raba ha estavellat una falta contra la barrera i Allan Nyom ha recollit el rebutgi lliure de marca dins de l’àrea. Per sort, Leandro Cabrera s’ha llançat al sòl per a tapar el tret del defensa.

Dos minuts després, ha estat l’Espanyol qui ha arribat amb perill. Keidi Bare ha recuperat en tres quarts de camp i ha cedit per a Martin Braithwaite en la frontal. El danès ha provat un tret potent que ha sortit fregant el pal. Després d’aquesta ocasió, els blanc-i-blaus han començat a dominar la possessió de l’encontre, encara que no aconseguien trobar llocs dins del mur defensiu madrileny, les centrals del qual no s’allunyaven de l’àrea ni a l’hora d’atacar.

El duel s’ha convertit en un monòleg de l’Espanyol amb el pas del temps, però el CD Leganés se sentia còmode esperant en la seva àrea una opció per a generar al contraatac. Enmig d’aquest escenari, s’ha arribat al minut 21, on Butarque ha protagonitzat el bonic gest d’aplaudir en memòria de Dani Jarque. Poc després, el CD Leganés ha tornat a aparèixer en l’àrea rival amb un centre lateral que ha acabat colpejant a la mà de Jofre Carreras. La tribuna ha demanat penal, però el col·legiat no ha assenyalat res perquè la pilota ha colpejat el braç de l’extrem després d’un rebot.

Polèmica i esglai abans del descans

Quan estava a punt de complir-se la mitja hora de partit, s’ha produït l’enèsim escàndol arbitral en contra de l’Espanyol en la present temporada. Nico Melamed ha rebut dins de l’àrea i ha retallat a Diego Conde. El porter ha tocat la pilota lleugerament abans de xocar amb el ’21’, però el migcampista hauria arribat a rematar a porteria buida si no fos perquè el meta local ha obstaculitzat el seu pas amb els braços. Trujillo Suárez ha xiulat penal en primera instància, però el VAR li ha anomenat perquè anul·lés la decisió i el col·legiat ha invalidat la pena màxima després de consultar el monitor.

Aquesta determinació de l’àrbitre ha donat ales a Butarque, que s’ha animat molt en els minuts següents. No obstant això, el guió del duel no s’ha modificat i l’Espanyol ha continuat dominant, encara que sense trobar la manera de perforar la muralla ‘pepinera’. Per més que movien la pilota, no aconseguien realitzar el seu primer tir entre els tres pals.

De fet, els únics que han estat prop del gol en l’últim tram de la primera part han estat els madrilenys. Primer, Diego García ha provat un tir des de la frontal que ha sortit fregant el pal després de colpejar en un defensa. Quan s’ha servit el córner, el mateix atacant ha estavellat la pilota en el travesser just abans que Trujillo Suárez xiulés el descans.

Bon inici dels pericos, contrarestat per dos avisos madrilenys

Una vegada ha arrencat el segon acte, Martin Braithwaite ha mostrat ànsies per marcar amb dos trets llunyans que han sortit prop de la fusta. Nico Melamed també ha provat sort seguidament amb un llançament de falta que s’ha perdut per sobre del travesser. Aquestes accions han donat ales a l’Espanyol i han acoquinat al CD Leganés, cosa que ha provocat que els visitants es fessin amb el control del partit.

Malgrat la superioritat blanc-i-blava, els locals han comptat amb una gran ocasió per a inaugurar el marcador en el 56′. Dani Raba ha guanyat l’esquena a la defensa per a recollir una passada en profunditat abans de regatejar a Joan García i rematar fora a porteria buida. El col·legiat ha assenyalat fora de joc, però l’acció era legal i, per tant, el gol hauria pujat al marcador en cas d’haver existit. Gràcies a aquesta acció, els madrilenys s’han animat i han tingut el control de la possessió durant uns minuts, on han avisat novament. En el 62′, Allan Nyom ha enviat un centre al cor de l’àrea i, per sort, Francisco Portillo ha rematat amb el genoll quan estava en boca de gol. Per tant, la pilota ha sortit fora.

Trujillo Suárez fa tot el possible per a frenar la reacció perica

En veure que el seu equip estava perdent una mica de manxa i que els locals eren cada vegada més protagonistes, Manolo González ha mogut la banqueta per primera vegada en l’encontre per a donar entrada a Pere Milla en detriment de Gastón Valles. Poc després d’aquesta substitució, l’Espanyol ha tornat a generar perill en una acció de contraatac on Jofre Carreras ha rebut dins de l’àrea i ha disparat desviat, malgrat que tenia opció de cedir a Pere Milla en boca de gol. La mateixa acció ha tornat a repetir-se dos minuts després. En aquesta ocasió, ha estat Nico Melamed qui ha controlat prop de la línia de fons i ha llançat fora, mentre Pere Milla esperava la passada en el pal oposat.

A partir del minut 70, Trujillo Suárez ha donat el do de pit a la seva persecució contra l’Espanyol . Primer, ha mirat per a un altre costat quan Miguel de la Fuente ha deixat anar el peu sobre la cara d’Omar El Hilali quan el defensa estava en el sòl. Seguidament, el col·legiat ha expulsat a Manolo González per protestar i no ha sancionat amb targeta vermella una puntada en la cara a Omar El Hilali per part de Miguel de la Fuente. Imaginin-se si havia aixecat la cama el davanter que l’hispà-marroquí ni tan sols estava ajupit.

Aquesta sèrie de decisions han desballestat a l’Espanyol , que ha arribat al 80′ tenint menys pilota que el CD Leganés. En el tram final, els minuts han anat passant sense que succeís gens destacat. Per tant, Luis Blanco, segon entrenador perico, ha ordenat un segon canvi mancant quatre minuts per a reemplaçar a Nico Melamed per José Carlos Lazo. Els visitants han tingut més embranzida que el seu rival en els últims minuts, han comptat amb més possessió i han generat més sensació de perill, però no han aconseguit crear cap ocasió de perill i el duel ha acabat amb empat a zero.

Fitxa tècnica:

CD Leganés: Diego Conde; Allan Nyom, Jorge Sáenz, Sergio González, Enric Franquesa; Iker Undabarrena (Julián Chicco, 72′), Yvan Neyou, Juan Cruz (Seydouba Cissé, 87′), Francisco Portillo; Dani Raba (Miguel de la Font, 73′) i Diego García.

Espanyol: Joan García; Omar El Hilali, Sergi Gómez, Leandro Cabrera, Brian Oliván; Keidi Bare, José Gragera; Jofre Carreras, Nico Melamed (José Carlos Lazo, 87′), Gastón Valles (Pere Milla, 66′); i Martin Braithwaite.

Àrbitre: Trujillo Suárez. Targetes grogues: Juan Cruz (10′), Sergio González (49′), Iker Undabarrena (52′), Miguel de la Font (76′) | Leandro Cabrera (4′), Gastón Vallés (63′).