Chen Yansheng delega en el seu fill Chen Chuanghuang el RCD Espanyol

Tot es va sabent entorn de l’Espanyol i a Chen Yansheng. Iván Molero, del diari ‘AS’, ha realitzat un escrit molt extens on explica la situació real del RCD Espanyol quant a l’entorn de la propietat. El periodista comenta: “AS ha pogut acarar diversa documentació que mostra alguns canvis sensibles en les altes esferes de la propietat segurament desconeguts entre els petits accionistes i socis de l’entitat perica. I que afecten, com a mínim formalment, al #mateix amo del club des de 2016, Chen Yansheng”.

A més, com Chen Yansheng és el màxim accionista del club (té el 99,59% del capital social) on “continua departint diàriament amb Mao Ye Wu, CEO del club, i setmanalment amb el director esportiu, Fran Garagarza, ha delegat en els últims temps els càrrecs generals en el seu fill. Es diu Chen Chuanghuang, té 31 anys (va néixer a l’octubre de 1993), residència fixada a Hong Kong i des de l’1 de juny de 2023 és el president i CEO de la companyia xinesa, després d’haver estat el responsable de la divisió de jocs –va integrar els videojocs i esports–, a més d’haver estat al càrrec del departament comercial Àsia-Pacífic de l’Espanyol dins de Rastar” argumenta Molero.

Prossegueix: “Quan Chen Yansheng va assumir el control del club, al gener de 2016, Chuanghuang estava acabant de llicenciar-se en el King’s College de Londres, una de les universitats més elitistes del Regne Unit”.

On entra realment l’hereu

Iván Molero ha aprofundit més en el jove xinès de 31 anys, on ja ha aparegut en els ‘papers’ de l’Espanyol com a conseller: “Pel que fa directament al seu vincle actual amb el club perico, el fill del propietari és conseller des del 9 de març de 2023 (de fet, el seu nom apareix en la informació corporativa que ofereix el club en el seu web), càrrec que es va confirmar en el Registre Mercantil de Barcelona el 16 de març de 2023. I des d’aquesta mateixa data exerceix també com Repr. 143 RRM (sigles de Reglament del Registre Mercantil), la qual cosa vindria a ser una espècie de representant legal, administrador o apoderat de l’empresa. Una figura que prèviament en l’era Rastar havien ostentat el controvertit Adolf Rousaud (de 2016 a 2019), Wang Lirong (2019 a 2020) i Liu Shenghua (des de 2020 fins a 2023)”. A més, Iván Molero continua escrivint tot a base del que respecta a l’Espanyol: “I, pel que fa a l’Espanyol , se’ls amonesta per no haver comunicat adequadament als accionistes de Rastar l’ajust de fitxes que es produiria si s’ascendia en la temporada 2020-21 (es retornava, tal com va succeir, el 50% del salari no percebut pels jugadors) així com les compensacions econòmiques als abonats per haver-se jugat a porta tancada durant la pandèmia”.

Amb tot luxe de detalls

El periodista d’AS no s’ha guardat res i ha seguit amb la seva explicació: “En el citat informe de la companyia xinesa sobre 2023 també s’assenyala que Mao Ye Wu, el CEO actual de l’Espanyol, va ser relegat de les seves funcions a Rastar –era membre de la Junta– el mateix dia en què Chen Yansheng abandonava la presidència, el 31 de maig de l’any passat. I precisament Sun Qi, esmentat en el paràgraf anterior com un dels artífexs de les “infraccions”, li va substituir. I, pràcticament en paral·lel a la irrupció del fill de Chen Yansheng com Repr. 143 RRM, Mao va ser nomenat vicepresident primer de l’Espanyol el passat 26 de febrer (plasmat en el Butlletí Oficial del Registre Mercantil el 6 de març), després de la revocació de Wang Hongyuan, qui era conseller des de 2017 i ostentava aquesta vicepresidència des de la dimissió en 2020 de Carlos García Pont”. Finalment, ha afegit: “Amb tot, Chen Yansheng no ha desaparegut de cap manera. Per a començar, perquè continua sent president de l’Espanyol mentre no es formalitzi una venda del seu 99,59 per cent del capital social. I també perquè, tal com recalca l’informe de Rastar, tant ell com Chen Dongqiong (la seva dona) “són els controladors reals de l’empresa”. Junts van emprendre en 1995 amb una factoria inicialment dedicada al plàstic que va derivar en 2000 en la joguetera Rastar (Xinghui, en xinès) i que des de fa vuit anys gestiona l’Espanyol, amb dos descensos en la seva motxilla”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *