CRÒNICA | L’Andratx acaba amb les possibilitats de l’Espanyol B (0-2) en tan sols dos minuts

L’Espanyol B ha rebut la visita en la CE Dani Jarque a l’Andratx FC en la corresponent jornada 31 de la Segona RFEF. El conjunt entrenat per Javi Chica ha arribat a l’enfrontament amb la idea de certificar la classificació per a tornar a competir en la temporada 2024/25, però no ha estat possible en aquesta jornada.

Una primera part de control de pilota

L’Espanyol B ha sortit pel partit des del primer minut, realitzant bons atacs amb sentit i criteri. No obstant això, l’Andratx FC ha estat un equip corretjós i ben estructurat, no oferint espais a l’esquena perquè Kenneth Soler, Dani Rueda o Javi Hernández poguessin fer internades.

El partit ha transcorregut en aquesta primera meitat amb empat a zero en el marcador, ja que, llevant dues accions periques, no ha passat gran cosa destacable. Miguel Carvalho ha vist targeta groga en una acció dubtosa en el 38′ i minuts més tard, una entrada molt semblant a Javi Hernández s’ha cobrat només falta. El partit ha estat de molt de control perico, intentant moure l’esfèric de costat a costat i, quan no hi ha hagut opció d’entrar, s’ha retrocedit per a iniciar de nou els atacs. Els jugadors entrenats per Javi Chica se n’han anat al descans amb 0-0 en el marcador en un partit tàctic, però sense moltes ocasions de gol.

Dur càstig en tan sols dos minuts

L’Espanyol ha començat la segona meitat sabent que la UE Sant Andreu ha perdut el seu partit davant l’SD Formentera per 3-1, donant ales a somiar. Si bé està gairebé impossible -ha de perdre el Sant Andreu els tres partits que li queden i que l’Espanyol B ho guanyi tot, inclòs aquest davant l’Andratx FC-, ha estat un motiu més per a anar pel partit. No obstant això, el conjunt mallorquí ha sortit millor en aquesta segona part, amb accions clares de perill en els primers minuts. A l’Espanyol li ha costat entrar en la segona part. No obstant això, la millor jugada de l’enfrontament ha estat obra de Pau Casadesús. En el 67′, el lateral perico nascut a Vallirana s’ha inventat una jugada personal on s’ha deslliurat de tres defensors i ha xutat, desviant-se al pal llarg a escassos centímetres de la porteria defensada per Vicenç Sabater, que poc ha pogut fer per atallar-la. Tot seguit, en 71′, una passada filtrada ha connectat amb Kenneth Soler, que ha rematat al cos del porter de l’Andratx FC. L’equip perico ha estat atacant bé en aquests minuts, però això és futbol i, en un rebuig aleatori, ha arribat la contra de l’equip mallorquí, on Garry ha xutat i en el rebuig d’Íker Venteo, li ha rebotat al ’16’ de l’Andratx FC, Penyafort, que ha ficat el gol. A més, quan fins i tot l’equip blanc-i-blau s’estava lamentant pel gol encaixat, una altra contra ràpida en el 77′ ha trobat a Garry -que just acabava de sortir al terreny de joc-, que ha driblat a Íker Venteo i ha fet el segon gol.

Un equip desanimat

Després de tots dos gols, l’equip blanc-i-blau l’ha vist molt costa amunt i s’han trobat molt ‘chof’. No s’ha merescut la derrota, però aquests dos gols tan seguits han acabat atorgant-li els tres punts a l’equip balear.

Fitxa tècnica

RCD Espanyol B: Íker Venteo; Roger Hinojo (Ian Forns, 78′), José Luis Català, Aleix Gorjón, Pau Casadesús; Dani Rueda (Antoniu Roca, 58′), Miguel Carvalho (Gori, 58′), Rafel Bauza (Roger Martínez, 78′), Kenneth Soler; Javi Hernández, Sergio Rivarés (Bashiru, 72′)

Andratx FC: Vicenç Sabater; Gabriel Ramis, Óscar Sánchez, Munir, Xavi Bauzá (Manresa, 69′); Gerardo, Andreu Ordinas, Víctor Lázaro (Kevin García, 88′), Flaqué (Penyafort, 60′); Alorda (Garry, 60′), Castedo (Conrado, 88′)

Gols: 0-1 (Penyafort, 75′) 0-2 (Garry, 77′)

Àrbitre: Del Pou Cavallé De Moya, Alfonso (comitè balear)

Targetes grogues: Xavi Bauzá (25′), Miguel Carvalho (38′), Sabaté (80′), Ian Forns (80′), Javi Hernández (84′), Roger Martínez (90′)

Incidències: CE Dani Jarque. Uns 400 espectadors.