CRÒNICA | L’Espanyol Femení es posa seriós i encarrila la primera ronda del play-off d’ascens davant el AEM ES Fem (0-2)

El RCD Espanyol Femení ha visitat en el matí d’aquest diumenge 5 de maig al AEM ES Fem a Lleida, en l’Estadi Municipal Recasens. Les jugadores dirigides pel tècnic argentí Juan Ibarra arribaven a l’enfrontament amb el sabor agredolç d’haver quedat com a primeres en el playoff d’ascens a la Lliga F, però havent perdut els dos últims partits de lliga. Creu i ratlla per a les periques, que li ho juguen tot davant un gran equip com és el AEM ES Fem a 180 minuts, començant pel partit que s’ha disputat avui.

Una primera part molt tibant

L’Espanyol ha començat molt bé el partit davant el AEM ES Fem a la seva casa. El conjunt blanc-i-blau ha tingut les primeres oportunitats de gol en els primers cinc minuts. En el 2′, una falta lateral per l’esquerra gairebé troba rematadora, però finalment ha estat Nayadet Opazo la que ha acabat la jugada. La pressió de l’equip perico en camp contrari ha estat efectiva i ha aconseguit que les locals pràcticament no hagin tocat pilota en els primers minuts. Ja en l’11’, una altra falta votada per Carol Marin ha estat connectada per Simona Botero, que ha rematat molt a prop del pal de la portera local, Laura Martí. En el 14′, el AEM ha tingut un ‘arreón’ d’un parell de jugades, però la saga perica ha estat contundent en els rebutjos, sent impossible per a les locals entrar en àrea. Passant els minuts, en el 22′ exactament, després d’un córner botat per Carol Marin, ha aconseguit rematar amb dificultats Mar Torras, caient la pilota a Ana Hernández i desviant-se per sobre del travesser. No obstant això, la resposta del AEM ha estat molt perillosa. En el 24′, una jugada per banda dreta de l’equip local ha filtrat per a Elisa, que des del vèrtex de l’àrea ha creuat una pilota -sense molta potència, però col·locada- que s’ha estampat en el pal llarg defensat per Romy Salvador, sent un esglai enorme per a l’equip perico. A més, en el 30′ -estaven sent bons minuts per al AEM – ha aconseguit acabar una jugada de sis passis, finalitzant amb una xutada per sobre de la porteria perica.

La resposta perica no es va fer esperar. Lice Chamorro, per banda dreta en un bon contraatac, ha aconseguit ficar-se dins de l’àrea, buscant la passada enrere per a connectar amb Ángeles de l’Àlber, però la defensora local Chibita ha enviat a córner, sent aquesta una ocasió clara de gol per ser última jugadora. Dos minuts més tard, de nou Lice Chamorro ha tingut una pilota en la frontal, però en estar entre mitjà de tantes jugadores del AEM, li ha sortit una xutada molt fluixa. Han estat bons minuts pericos, però el AEM és un equip corretjós al qual costa ficar-li mà.

Una segona meitat per a demostrar el que és ser el RCD Espanyol

Com ha començat la segona meitat! El conjunt perico ha ficat una marxa més i ha començat controlant el primer tram de la segona part. A més, en el 52′, Carol Marin, després de diverses passades en jugada col·lectiva, ha enxampat la pilota en el vèrtex de l’àrea gran, pegant-li col·locada al pal llarg de la portera del AEM ES Fem, impossible de parar-la i fent el primer gol del partit. No obstant això, sense temps de celebrar, una jugada per banda dreta perica i acabant pel centre, Mar Torras, ja dins de l’àrea, ha habilitat per a Ángeles del Álamo, que no ha perdonat i ha batut bé a Laura Marti, marcant el segon gol per a augmentar el marcador en aquesta primera ronda del play-off.

Després dels dos gols gairebé seguits, l’Espanyol ha calmat aigües i el AEM ha tingut més la pilota, oferint algun atac, però sense aparent perill, ja que el conjunt perico ha estat molt tranquil en defensa i sabent que l’enfrontament dura 180 minuts -amb la volta en la CE Dani Jarque dimecres que ve a les 19 hores-.

En els minuts finals, tots dos equips han estat fosos físicament, ja que li ho han deixat tot i s’han desgastat com mai. Ja en el 87′, ha estat més un setge local, on l’Espanyol s’ha dedicat a defensar i a guardar el resultat per a la volta. Gran partit del RCD Espanyol, que encarrila l’eliminatòria. Pròxim partit, la volta d’aquesta primera ronda davant el AEM ES Fem en la CE Dani Jarque el dimecres a les 19 hores.

Fitxa tècnica

AEM ES Fem: Laura Marti; María Vila-real ‘Lloba’, Minori Chibita, Hitomi Tanaka, Noelia; Silvia Peñalver, Aithiara (Vera, 58′), Alba Quintana (Reina, 37′), Elisa Tome (Cortesa, 65′); Raquel Quintana, Meri Martorell

RCD Espanyol: Romane Salvador; Lucía Vallejo, Simona Botero, Júlia Guerra, Daniela Caracas; Carol Marín (María Lara, 85′), Ana Hernández, Mar Torras, Nayadet Opazo (Aina, 75′); Ángeles del Álamo (Núria Martínez, 75′), Lice Chamorro (Judit Pablos, 88′)

Gols: 0-1 (Carol Marin, 52′), 0-2 (Ángeles del Álamo, 56′)

Àrbitra: Josefa Sánchez Gómez (col·legiada càntabra)

Targetes grogues: Evelyn (8′), Chibita (16′), Noelia (39′), Lucía Vallejo (86′)

Incidències: Estadi Municipal Recasens. Uns 500 espectadors.