Elche CF – Espanyol: Oportunitat perduda (2-2)

L’Espanyol  ha empatat a dos en el camp de l’Elche CF, un dels rivals directes en la lluita per l’ascens. Els blanc-i-blaus s’han avançat dues vegades per mitjà de Javi Puado i Martin Braithwaite, però no han sabut conservar el seu avantatge en cap de les ocasions. Aquest punt es pot considerar meritori en haver-se aconseguit en un camp difícil, però pot suposar que el quadre de Manolo González acabi la jornada a quatre punts de l’ascens directe. Ara mateix, està a un.

De cara a aquesta encontre, les úniques novetats en l’onze de l’Espanyol han estat Leandro Cabrera Pol Lozano. El primer d’ells ha tornat a la titularitat després de complir un partit de suspensió per acumulació de targetes grogues. El damnificat pel retorn de l’uruguaià ha estat Víctor Ruiz. Quant a Pol Lozano, ha ingressat en l’alineació per a suplir la baixa de Nico Melamed, que va acabar lesionat en l’últim partit.

Puado obre el marcador i Mourad respon ipso facto

El duel ha començat de la millor manera possible per a l’Espanyol, que s’ha avançat en una acció de contraatac a través de Javi Puado quan a penes s’havien jugat dos minuts. Aquest davanter ha servit en profunditat per a Martin Braithwaite, que ha rebut dins de l’àrea i ha donat la passada de la mort al ‘7’, que només ha hagut d’empènyer l’esfèric cap al fons de la xarxa.

L’Elche CF s’ha rebel·lat davant aquest dur cop i s’ha apoderat de la pilota durant uns minuts en els quals ha forçat dos serveis de cantonada. Quan semblava que el conjunt blanc-i-blau estava acabant amb el domini il·licità a través d’una pressió defensiva molt avançada, els locals han igualat el marcador. Mourad Daoudi ha caçat un rebutgi en la frontal i ha batut a Joan García amb un tret perfectament col·locat.

Poques ocasions a partir de l’empat

L’1-1 ha donat ales als franjaverds, que han controlat l’enfrontament durant els minuts següents, on han acaparat completament la pilota. L’Espanyol  no ha tornat a arribar amb perill fins al 20′, on Jofre Carreras ha controlat prop de la línia de fons i provar un tret que ha repel·lit un defensa mentre la pilota es dirigia a porteria. Poc després, l’Elche  CF ha respost en una falta lateral on Nico Castro ha buscat directament la porteria i ha obligat a intervenir a Joan García.

El porter de l’Espanyol  ha estat protagonista quan s’havia complert la mitja hora de partit, ja que ha atrapat la pilota després d’un centre lateral i ha caigut sobre la línia de gol. El Martínez Valero ha reclamat que la pilota havia entrat, però ni des de lluny. Joan García ha controlat la situació perfectament i ha mantingut en tot el moment l’esfèric per fora de la marca de calç.

El tram final de la primera meitat ha transcorregut amb poques coses a destacar i sense cap dominador clar. L’única acció ressenyable en les àrees ha arribat després d’una pèrdua de Sergi Gómez en camp propi que ha intentat aprofitar l’Elche  CF. Els locals han buscat a Nico Fernández a través d’una passada llarga, però Joan García ha reaccionat a la perfecció per a tallar l’enviament i mantenir el 1-1 fins al descans.

L’Espanyol va de menys a més en la segona meitat

Després del pas per vestuaris, els il·licitans han tornat millor i s’han apoderat de la possessió durant els minuts inicials. Per sort, els pericos han sabut contenir les primeres escomeses del seu rival després del descans i no han concedit cap ocasió clara. L’Espanyol  s’ha vist obligat a realitzar la seva primera substitució en el 52′, a causa de la lesió de Pol Lozano, que ha abandonat el camp coixejant. L’encarregat de substituir-li ha estat Pere Milla, que ha rebut una gran xiulada per part de la seva antiga afició.

L’equip de Manolo González ha tornat a deixar-se veure per l’àrea rival quan es complia l’hora de partit a través d’algunes accions ràpides que han acabat amb centres laterals sense massa perill. No obstant això, aquest indici de reacció ha bastat perquè els centenars d’aficionats de l’Espanyol  que s’han desplaçat al Martínez  Valero es vinguessin a dalt.

Els blanc-i-blaus han respost i han fet un pas endavant en els minuts següents, on han encadenat algunes combinacions llargues. En el 65′, el conjunt visitant ha mogut la banqueta novament perquè Gastón Valles substituís a Jofre Carreras. L’entrada de l’uruguaià ha permès que la pressió defensiva dels catalans fos encara més agressiva, cosa que ha provocat que el seu domini fora a més.

Els blanc-i-blaus s’avancen de nou, però tornen a deixar escapar l’avantatge

En el 70′, la superioritat de l’Espanyol  ha estat premiada amb un gol. Sergi Gómez ha enviat una passada en profunditat i Gastón Valles ha deixat passar la pilota perquè arribés a Omar El Hilali. El lateral dret ha centrat des de la línia de fons cap al punt de penal, on Martin Braithwaite ha rematat al fons de la xarxa.

Després d’avançar-se en el marcador, els pericos han gestionat bé els minuts posteriors al 1-2 i han aconseguit que no passés res, però l’Elche CF ha acabat empatant en la seva següent oportunitat. John Chetauya ha disparat de volea en una falta lateral i ha enviat la pilota a l’esquadra en el 81′. Des de la banqueta de l’Espanyol , han reaccionat immediatament amb un doble canvi: Víctor Ruiz i Keidi Bare han reemplaçat a Álvaro Aguado Javi Puado. Els visitants han generat molta més sensació de perill que el seu rival en els minuts finals i Martin Braithwaite ha pogut marcar després d’un centre lateral en el descompte amb un cop de cap en el segon pal que ha atrapat Matías Dituro. No obstant això, el duel ha acabat en un empat insuficient per a les aspiracions dels pericos.

Fitxa tècnica

ElcheCF: Matías Dituro; Sergio Carreira, Mario Gaspar (Aleix Febas, 75′), Pedro Bigas, Tete Morente; John Chetauya, Nico Castro (Arnau Puigmal, 83′), ‘Josan’, Sergio Bermejo (Óscar Plano, 57′); Mourad Daoudi i Nico Fernández (Diego González, 83′).

Espanyol: Joan García; Omar El Hilali, Sergi Gómez, Leandro Cabrera, Brian Oliván; Pol Lozano (Pere Milla, 52′), José Gragera; Jofre Carreras (Gastón Valles, 67′), Álvaro Aguado (Víctor Ruiz, 88′), Javi Puado (Keidi Bare, 88′); i Martin Braithwaite.

Gols: 0-1, Javi Puado (2′).; 1-1, Mourad Daoudi (11′); 1-2, Martin Braithwaite (71′); 2-2, John Chetauya (81′).

Àrbitre: Álvaro Moreno Aragó. Targetes grogues: Pedro Bigas (32′), John Chetauya (62′) | Sergi Gómez (24′), Pol Lozano (36′), Omar El Hilali (76′), José Gragera (80′).

Estadi: Stage Front Stadium.