Un missatge perquè dirigents i equip prenguin nota: l’afició de l’Espanyol, o com donar-ho tot a canvi de molt poc

En el marge de tot just tres dies s’han donat dos fets que demostren fins que punt l’afició del RCD Espanyol sent i viu els seus colors, els blanc-i-blaus, en les circumstàncies més adverses; alguna cosa que parla molt i bé de la implicació d’aquesta, la qual cosa mereix un encès elogi, i que al mateix temps hauria de fer reflexionar als dirigents del club i fins i tot al vestuari, que en els últims temps estan oferint molt poc a canvi de tanta fidelitat.

L’afició de l’Espanyol no falla malgrat el descens de l’equip

El diumenge, en ocasió de l’Espanyol – FC Andorra celebrat a l’Stage Front Stadium, es va viure la millor entrada del que portem de temporada, 24.644 espectadors, una xifra molt destacada per a veure el duel davant el llavors cuer de la categoria. Aquesta xifra va convertir a l’estadi de l’Espanyol en el segon amb més afluència del futbol espanyol aquest diumenge, i el sisè atès el global de la jornada tant a Primera com a Segona.

Malgrat el descens de categoria les afluències a l’estadi espanyolista no s’estan ressentint: la mitjana d’assistència d’aquest curs està en 19.693 assistents, la tercera millor de l’última dècada superada únicament pels 21.581 de la 2022-23 i pels 20.383 de la 2016-17. A tot això cal unir que en cada desplaçament els socis pericos esgoten el contingent d’entrades ofert pels clubs locals, la qual cosa es tradueix en una massiva presència de seguidors blanc-i-blaus en les graderies rivals.

Barcelona viu un Sant Jordi tenyit de blanc-i-blau

La segona demostració de l’espanyolisme protagonitzada per l’afició tenia lloc aquest dimarts, coincidint amb la Diada de Sant Jordi. En la celebració del dia del llibre i la rosa, i contràriament al que es podria suposar per la complexa situació institucional i esportiva i després de la decepció que va suposar l’empat davant l’Andorra, l’estand del club a Rambla Catalunya va ser un dels grans centres d’atenció a Barcelona ja que va ser un dels més concorreguts durant tota la jornada. La presència de l’entrenador Manolo González i els jugadors del primer equip Sergi Gómez, Joan García i Keita Baldé, i també de les jugadores del femení Lice Chamorro, Júlia Guerra, Carol Marín, Lucía Vallejo, Aina Durán, Ángeles i María Barquero, van ser celebrades pels seguidors blanc-i-blaus; els seguidors que van fer acte de presència en l’estand, en els quals hagués estat fins i tot comprensible una actitud distant i més freda donada la situació, no van dubtar a reclamar fotos, autògrafs i records, aprofitant per a enviar els seus millors desitjos als representants dels equips bandera del club en un Sant Jordi banyat en blanc-i-blau. En una jornada memorable i que insistim, hauria de convidar a la reflexió dins de l’entitat, va quedar demostrat que els seguidors mantenen visqui la passió blanc-i-blava malgrat tots els factors que podrien induir al descoratjament i fins i tot la desafecció.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *