L’Espanyol podria quedar fora del top 6 malgrat ser l’equip que més temps porta en zona d’ascens o playoff

L’Espanyol, després de la seva igualada enfront de l’Sporting de Gijón a l’Stage Front Stadium (0-0), es troba en una seqüència de partits que ho han distanciat dels llocs d’ascens directe, quedant a sis punts del segon classificat, el Real Valladolid, amb només quatre dates restants en el calendari. A ningú escapa que la d’ascendir directament era la meta principal de la temporada per als blanc-i-blaus, i per a això, el conjunt perico necessita finalitzar en primera o segona posició; no obstant això, si no hi ha un miracle a nivell esportiu, sembla que la lluita per un lloc en la màxima categoria es decidirà en el playoff, on participen els equips que ocupen del tercer al sisè lloc en la taula de LaLiga Hypermotion. A nivell de punts, la situació de l’Espanyol no ha experimentat un gir positiu després de la designació de Manolo González com el seu tercer tècnic de l’any: sota el seu comandament, l’equip sol ha aconseguit dos triomfs i sis empats en vuit partits; encara que els espanyolistas no han sofert derrotes, tampoc han aconseguit l’impuls desitjat des que el gallec es va fer càrrec de l’equip després del cessament de Luis Miguel Ramis, que tenia al RCDE a només un punt de les dues primeres places. La lògica sembla indicar que l’Espanyol hauria de concentrar-se més a assegurar un lloc entre els sis primers que a aconseguir al Valladolid i al Leganés -l’Eibar ocupa la tercera posició amb 64 punts i, just darrere de l’Espanyol, que és quart amb 61 punts, es troben l’Oviedo, Racing de Santander, Elche, Burgos i Sporting, tots en estreta competència-. El calendari no és gens senzill per als pericos, els qui es mesuraran alternant partits com a visitants i locals contra Valladolid, Oviedo, Amorebieta i Cartagena, a excepció d’aquest últim tots ells amb necessitats urgents, ja sigui per mantenir-se en la part alta de la taula o per evitar el descens. Certament, si l’Espanyol no és capaç de conservar plaça en el top sis seria sorprenent i fins a paradoxal si revisem la seva dinàmica al llarg de tot el curs. I és que tan sols en la jornada 1, en què després d’empatar en el camp de l’Albacete (1-1) era 13è de la taula, no va ocupar algun dels sis primers llocs; a partir de la jornada 2 en què va superar al Racing de Santander (2-0) es va ajudar a pujar a la quarta plaça, i des de llavors s’ha estat movent en el top 6 sense sortir d’ell.

El Leganés, que porta com a líder més de mig curs, no va entrar en aquest top sis fins a la jornada 3, una més tard que l’Espanyol; ho va fer com a 5è classificat, i fins a la jornada 12 en què va aconseguir un lideratge que fins ara manté va oscil·lar entre el primer i el tercer lloc.

El Valladolid, actual colíder, va començar el curs sent tercer, però va iniciar una dinàmica descendent que li va portar al lloc 20 en la quarta jornada. Posteriorment va anar remuntant fins que en la jornada 14 tornava al top 6, encara que ho abandonaria en la 22 i no tornaria a ell fins a data recent, la jornada 35. Ja no ho ha abandonat, encara que mai ha assolit el lloc 1 de la classificació.

L’Eibar, actual tercer classificat, va tenir un molt mal inici en la competició, arribant a ser cuera en la jornada 5. Posteriorment, van remuntar per a entrar en el top 6 en la jornada 11, i excepte en la jornada 21 en què queien a la setena plaça, allí han romàs. No obstant això, el seu millor lloc ha estat la 2a plaça, sense arribar a encapçalar la taula.

L’actual 5è classificat, l’Oviedo, no va trepitjar per primera vegada el top 6 fins a la jornada 24, i ha estat entrant i sortint del mateix en una trajectòria de dents de serra.

I el 6è classificat, el Racing de Santander, va ser segon en la jornada 1, encara que des de llavors únicament ha estat en el top 6 eventualment (jornades 5, 7, 21, 28, 32, 34 i l’última, la 38).

La regularitat de l’Espanyol li ha permès tenir sempre una distància molt curta respecte a l’ascens directe, quan no ha ocupat una de les dues primeres places: la major distància respecte a aquestes, les que donen dret a pujar de manera directa a Primera divisió, havia estat fins ara de 4 punts -jornades 26 i 37-. El pitjor moment el que han triat els blanc-i-blaus per a ampliar als dos partits aquesta diferència, sens dubte.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *