Ha millorat l’Espanyol amb Manolo González? Donarà per a aconseguir l’ascens directe?

L’Espanyol, sota la direcció de Manolo González, es troba en una cruïlla. Encara que es manté una ratxa de set partits sense derrotes, només han aconseguit una victòria en els últims cinc trobades. El debut de González com a entrenador va coincidir amb aquest triomf, i la seva arribada a la banqueta blanc-i-blava va generar un entusiasme unànime entre els aficionats. No obstant això, després de l’empat sense gols enfront del Burgos han sorgit crítiques: la defensa de Sergi Gómez, l’absència d’Álvaro Aguado i la confiança en el qüestionat Pere Milla en l’atac han estat objecte de debat. La necessitat de sumar victòries és evident, especialment en aquesta fase crucial del campionat. Malgrat les comparacions inevitables entre l’estil de joc de Ramis i el de Manolo González, l’equip ha demostrat major solidesa i determinació des del canvi d’entrenador, i a més la plantilla dona mostres de ser plenament conscient de la importància d’aconseguir l’objectiu de l’ascens. Ara, en la pròxima jornada, enfronten a l’Albacete en un partit rellevant per a les seves aspiracions: podran trobar els blanc-i-blaus la senda de la victòria?

Avui a ‘La Grada Ràdio’ hem parlat de les sensacions que ha deixat en aquests tres primers partits l’Espanyol de Manolo González: d’una banda, es veu una proposta més atractiva, encara que no tot és color de rosa, ja que segueix una certa inconsistència defensiva en moments puntuals, el centre del camp necessita de la presència d’unes certes peces si vol generar joc, el mateix que un gol que recau gairebé en exclusiva en les botes de Martin Braithwaite. A més, la producció de punts ha d’augmentar perquè a aquest ritme, sumant més empats que triomfs, no donarà per a aconseguir l’objectiu de l’ascens directe: de fet, caldria augmentar aquesta mitjana als dos punts per partit, més dels actuals 1,6 reeixits des de l’arribada de Gallego.

És Álvaro Aguado massa horitzontal?: el que diu el Big Data sobre aquest tema

El nostre analista de capçalera, Àlex Cobas, ha portat a la seva secció un fragment del podcast de ‘Offsiders’ on Sara Carmona, especialista en tractament de dades en ‘Relevo’, exposa després d’analitzar les dades del migcampista de l’Espanyol Álvaro Aguado unes característiques molt destacades tant en intensitat com en producció de joc. Ensabonades ha insistit en les passades progressives, els que fan avançar a l’equip en el camp; els canvis d’orientació i el que aporta a nivell de múscul, mostrant a través d’uns gràfics com els seus números no estan tan allunyats d’un referent com va ser Sergi Darder, un futbolista considerat molt més vertical, en la passada temporada, si bé és cert que parteix d’una zona més baixa en el camp que el d’Artà.

La situació de LaLiga Hypermotion: pujarà l’Espanyol?

Amb Daniel Soriano, de ‘Vibra’, hem fet el repàs setmanal a la situació de LaLiga Hypermotion, una categoria que encapçala el Leganés des de fa 22 jornades consecutives, però que ha rebut crítiques pel seu empat davant el Cartagena, que no ha d’oblidar-se és el millor equip del que portem de 2014. Per a l’analista, cal anar amb compte amb un Eibar que malgrat generar dubtes té un gran poder ofensiu, i l’el Racing de Santander que arriba disparat a aquest tram final de curs. I per darrere, Elche i Valladolid no viuen el seu millor moment, encara que al Pucela el salva el seu poder ofensiu. A Dani Soriano li hem plantejat lluna qüestió directa: veu a l’Espanyol pujant de manera directa? “Crec que no, no m’ha donat encara aquesta fiabilitat. A l’únic equip que veig 100% en ascens directe és el Leganés, per la seva regularitat. Em costa veure a l’Espanyol perquè no ha agafat aquesta dinàmica de regularitat per a col·locar-ho de ple en aquestes posicions”.

Confiança amb matisos en Manolo González, i el retret al disseny de la plantilla

En el temps de tertúlia, hem abordat amb Paco López, Àlex Noguera i Jan Carrillo el tema del dia: hi ha confiança amb matisos en la figura de Manolo González a pesar que la situació que ha heretat no permet a penes marge d’error, la qual cosa al final condiciona i molt el resultat de la seva labor. En qualsevol cas, també cal tenir en compte quin grau de culpa té el gallec en el fet que ara que s’ha pal·liat el problema defensiu l’absència per lesió de Martin Braithwaite hagi suposat una caiguda en picat de l’aspecte ofensiu, quan realment es tracta d’una mala planificació en el disseny de la plantilla, i això és competència de la direcció esportiva.

El possible interès de Qatar en la compra de l’Espanyol

En el programa també hem intentat donar resposta a la inquietud de bona part de l’entorn espanyolista davant les informacions, en concret a la notícia revelada per ‘Tiempo de Espanyol’ de Javier de Haro, del possible interès d’un inversor de Qatar en la compra del club; en concret, s’ha vingut explicant tant en el seu espai de ràdio com en la seva twitch que hi hauria un grup àrab, en concret de Qatar, que estaria molt prop d’adquirir l’entitat blanc-i-blava. El fet de no abordar abans aquesta notícia és la falta de confirmació respecte a aquesta, però en qualsevol cas quedi ressenyat el traslladat pel locutor de ‘COPE’.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *