Investigat: la jutgessa del cas Rubiales rastreja comptes de societats de Gerard Piqué i del FC Andorra

En les últimes hores s’ha conegut que la jutgessa del cas Rubiales rastreja comptes de societats de Gerard Piqué i del FC Andorra. Poc s’imaginava l’ex jugador del FC Barcelona, club que torna a ocupar les portades dels diaris d’informació general relacionat amb un tema presumptament delictiu, que quan una setmana després del descens de l’Espanyol pronunciés a mode de provocació, “l’any vinent estaré en la llotja de l’estadi de Cornellà com a president de l’Andorra. Vaig a Cornellà perquè la temporada que ve hi haurà un Espanyol – Andorra. Llavors jo tinc el dret a anar representant al meu equip”, declaracions que van provocar un incendi en l’afició perica, que va titllar en xarxes al president del club andorrà de “provocador en tota regla”, “impresentable” o “pocavergonya”, que a només unes setmanes de comprovar si compleix la seva promesa la seva situació legal i la des club seria tan compromesa. I és que a la greu situació esportiva del FC Andorra, tercer per la cua i en greu risc de descens, cal afegir un delicat moment personal a nivell legal.

Cas Rubiales: la jutgessa demana identificar tots els moviments bancaris dels comptes associats a Gerard Piqué o alguna de les seves societats

I és que titular del Jutjat d’Instrucció número 4 de Majadahonda, Delia Rodrigo, ha lliurat una comissió rogatòria a les autoritats d’Andorra perquè identifiquin “amb el major nivell de detall possible” tots els moviments bancaris dels comptes associats a Gerard Piqué o alguna de les seves societats, informació que “resulta indispensable” per a esclarir la possibilitat que s’hagin lliurat “obsequis econòmics” al qual era president de la Real Federació Espanyola de Futbol (RFEF) Luis Rubiales o algun dels seus directius pel contracte per a celebrar la Supercopa a l’Aràbia Saudita. Cal recordar que l’empresa de Piqué va obtenir 24 milions de comissió per les sis temporades que se celebra la competició en aquest país. Cal recordar que el president de CENAFE, Miguel Ángel Galán, que va ser el principal impulsor de la denúncia en contra de Luis Rubiales, ha assenyalat reiterades vegades a Gerard Piqué com un dels implicats en les suposades irregularitats amb la Supercopa d’Espanya a l’Aràbia Saudita, acord que va tancar l’exjugador del Barça amb l’expresident de la Real Federació Espanyola de Futbol.

El tema Supercopa, sospitós

El manament porta compte d’un ofici de la Guàrdia Civil en el qual els investigadors subratllaven la “imperiosa necessitat de poder realitzar una traçabilitat completa dels fons rebuts per Kosmos Football SL” de SELA, la societat saudita que va sufragar la celebració de la Supercopa en el seu territori i que va estar abonant a la mercantil de Piqué quatre milions d’euros anuals en qualitat de comissió com a “agent extern” col·laborador del projecte. Segons argumentaven els investigadors, el coneixement d’aquesta traçabilitat és necessari per a “poder comprovar la possibilitat plantejada en escrits anteriors que hagin estat lliurats obsequis econòmics a Luis Rubiales o a altres directius de la RFEF per part de Kosmos o Gerard Piqué i el seu entorn a conseqüència de la negociació per a la celebració de la Supercopa”. Tot, perquè en l’anàlisi realitzada fins a la data “tant de comptes bancaris com de documentació tributària, s’ha observat que existeix un gran flux de diners entre comptes de Kosmos, així com de Gerard Piqué i el seu entorn”. De fet, ja subratllaven els agents que el 90% dels fons saudites s’havien anat transferint a altres comptes del grup i “donat l’alt valor dels saldos” que manegen, “no és descartable que en cas d’existir aquests possibles obsequis, amb ànim de dificultar la traçabilitat directa dels fons, el pagament hagués estat efectuat mitjançant compensació entre comptes”. La jutgessa està d’acord i per això ha lliurat aquesta segona comissió rogatòria a Andorra en la qual fa seus els raonaments dels investigadors i demana que MoraBanc identifiqui “quants dades posseeixi” en relació a una bateria de comptes des de l’any 2019 fins a l’actualitat. Figura esment exprés a un compte de la qual és titular Gerard Piqué i que va enviar dos milions d’euros a un compte espanyol al febrer de 2021.
D’igual manera, sol·licita cooperació jurídica per a disseccionar els comptes del FC Andorra Sade i de les empreses del grup Kosmos (Football, Kerad Holding, Global Holding, Global Capital, Global Media, Global Studios, Global Tennis i Entertainment).

Es considera que els fets pels quals s’investiga a Piqué “podrien ser constitutius, provisionalment dels delictes d’administració deslleial i corrupció en els negocis”

La petició d’assistència jurídica recorda que els fets que investiga “podrien ser constitutius, provisionalment dels delictes d’administració deslleial i corrupció en els negocis” com ja advertia en la primera sol·licitud de cooperació a Andorra, llançada al gener de 2023 en la qual recaptava informació sobre el compte en concret del FC Andorra Sade: “D’acord amb les dades acumulades fins a l’actualitat, es fa necessari esclarir en la recerca l’autèntic rol del Sr. Piqué i del seu grup de societats, tant respecte a les seves eventuals relacions de negoci amb la RFEF com amb autoritats de l’Aràbia Saudita vinculades a la celebració del torneig de la Supercopa”. Llavors, explicava ja a les autoritats del Principat que Piqué pertanyia com a jugador al FC Barcelona en el moment dels acords, club que, al costat del Real Madrid, “figura en una de les clàusules d’un dels contractes contemplat expressament en el sentit que, si no acudeix com a participant a la disputa del torneig, per no haver obtingut la classificació en la competició espanyola que dona dret a això, dona lloc a una penalització econòmica traduïda en un minvament d’ingressos per a la RFEF de cinc milions d’euros”. Afegia que, a més, “en les competicions espanyoles del Lliga i Copa de .S M. el Rei, l’estament arbitral depèn estatutàriament de la pròpia RFEF a través del Comitè tècnic d’àrbitres”. D’aquí l’interès a conèixer si van mediar algun tipus de comissions en un sentit o en un altre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *