Manolo González: “El que jo li he demanat a l’equip s’ha fet, però el que no puc controlar és tenir ocasions clares i no ficar-les dins”

Després de l’empat a zero del RCD Espanyol davant el Real Sporting de Gijón en la jornada 38, Manolo González ha comparegut en l’habitual roda de premsa postpartit per a comentar el resultat i les accions del joc.

El tècnic nascut a Lugo ha començat dient que “si el resultat hagués estat 1-0, la visió seria totalment diferent. Hem tingut ocasions, unes clares i altres no. A partir d’aquí, es complica guanyar un partit. Jo penso que l’equip ha estat molt més prop de guanyar aquí que contra l’Elx. La falta d’encert a porteria condemna no guanyar el partit”.

L’equip decideix molt malament en les últimes accions

“Tu mateix ho dius. El més difícil del futbol és acabar les jugades i decidir bé. Penso objectivament que l’equip ha fet moltes coses per a guanyar. Pot ser que la primera que tens la fiques, perquè canvia tota la visió. Ja et dic, l’equip ha fet el que ha pogut guanyar i me’n vaig orgullós de l’equip. Era un partit per a guanyar dos a zero”.

Que buscava el míster canviant el dibuix amb Martin Braithwaite-Gastón Valles

“Sabent com jugava el rival, buscàvem generar situacions de perill després de robar i poder contraatacar. El pla de partit ha sortit bé, la qual cosa no ha sortit bé és l’eficàcia de cara a gol. Llevant el gol en fora de joc anul·lat, que és una pèrdua nostra, i una altra en la segona part, que també ve d’una altra pèrdua nostra, no ha arribat. Hem defensat alt i en camp contrari. En aquest aspecte, l’equip ha estat bé”.

El canvi per a donar entrada a Antoniu Roca

“Buscar un revulsiu. Roca té aquest u contra un i té una conducció agressiva per a buscar més claredat”.

Sensació d’un pas enrere després d’empatar aquest partit

“Òbviament. Has de sortir de gom a gom, no hi ha més història. Hem de controlar aquestes situacions. Tu no pots tenir tants robatoris de pilota amb pressions altes i no finalitzar. Això condiciona molt. Si ells et fiquen el 0-1 amb tot el que ha passat en el partit, te’n vas a casa amb una cara d’imbècil acollonant. El que jo li he demanat a l’equip s’ha fet, però el que no puc controlar és tenir ocasions clares i no ficar-les dins”.

D’empat en empat no dona per a l’objectiu. Què pot fer l’entrenador?

“Nosaltres, treballar. Incidir en situacions de transició i preparar els partits perquè passi el que volem i avui ha passat el que volíem, que era jugar alt al rival i tenir situacions clares d’arribada. Des de la meva posició, hem de controlar el controlable. Què és això? Perquè robar pilotes, contraatacar en joc posicional i arribar a l’àrea. Hem estat prop de l’àrea tot el partit. A partir d’aquí, hi ha coses que per desgràcia no puc controlar-les, encara que ja m’agradaria”.

25.000 persones en la graderia animant

“Donar-los les gràcies per ajudar a l’equip com han ajudat tot el partit. No hi ha més, donar-los les gràcies i que segueixin així fins al final. En els dos últims partits l’equip n’ha merescut més, tant a Elx com aquí. Al final, te’n vas amb cara de ximple a casa molt gran perquè l’equip ha de començar a ser fort en àrea contrària”.

Jugadors abatuts després del xiulet final

“Bé, estan fotuts. És normal. A casa és on se’ns està escapant quedar primers o segons. Queden quatre partits i l’equip ha d’estar preparat per a competir. Jo veig el got més ple que buit”.

Rubén Sánchez fora de la convocatòria

“Ha estat per decisió tècnica. Ha entrat Antoniu Roca, Rafel Bauza i Gastón Valles i ha caigut Rubén. Hem d’intentar buscar el que creiem que és el millor per a l’equip”.

Parlar amb els atacants durant la setmana

“Avui tens 50 situacions per a fer gol o contraatacs que són molt clars i no s’acaben. Això ha de posar fi a situació de tir a porta o de gol més o menys clara. Ja et dic, tornar a incidir i tornar a treballar. L’equip ha de ser protagonista: que robi, que defensi alt, que tingui situacions d’atac perquè tot això acabi en gol”.

S’espera una setmana tranquil·la per a treballar sense molt de soroll

“Jo intentaré fer el que faig cada setmana, que és analitzar al rival i preparar el partit per a guanyar-lo. És el que hi ha. Preparar a l’equip contra el Valladolid per a aconseguir aquesta victòria que tothom espera”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *