Manolo González: “Hem d’intentar guanyar al Leganés com sigui”

Des de l’arribada de Manolo González a l’Espanyol i més enllà d’altres consideracions sobre el joc i les formes, cal destacar que ha aconseguit revitalitzar l’ànim de l’equip i també de l’afició perica, molt alacaiguda abans del seu nomenament. Encara que aquesta carrera contrarellotge en què s’ha convertit el tram final de LaLiga Hypermotion i la urgència per aconseguir els resultats per a aconseguir l’objectiu de l’ascens impedeix que pugui inculcar als seus de manera íntegra la seva filosofia de joc, la veritat és que els resultats estan acompanyant i es veu a la plantilla molt compromesa amb la idea del gallec. La veritat és que gràcies a la seva honestedat i sinceritat davant els micròfons s’està sabent guanyar el cor dels pericos, que s’identifiquen plenament amb la seva manera de ser. A més, Manolo González no rehúye l’oportunitat d’atendre els mitjans que segueixen l’actualitat perica, com succeïa la nit d’aquest dilluns en què era el convidat especial en una nova edició del programa ‘Llobregat BiB’.

En l’espai setmanal de ‘Radi Despí’ que presenta José Antonio Meca Manolo González parlava de com va trobar al vestuari de l’Espanyol quan va assumir el lloc després de la destitució de Luis Miguel Ramis: “A nivell d’actitud i implicació, des del primer dia amb nosaltres molt bé. Sí que hi havia una mica d’ansietat, però no em puc queixar de l’actitud dels jugadors”. A nivell personal, insistia que es troba “molt responsabilitzat amb l’objectiu que toca, que és ascendir. És complex, no era fàcil quan ho vam agafar ni és fàcil ara, però amb molta responsabilitat”. Analitzant el partit davant l’Albacete Balompié, se li insistia a Manolo González el mal inici de l’equip; el tècnic de l’Espanyol reflexionava: “Va ser un problema meu, de voler estrènyer i marcar molt aviat, a vegades genera més problemes que beneficis. A partir de l’empat l’equip va estar més tranquil i amb menys ansietat, cal aprendre d’això”. Una de les apostes que no va acabar de funcionar va ser aquest triangle en el centre del camp on van coincidir dos jugones com Álvaro Aguado i Nico Melamed, una fórmula que molts venien reclamant: “Clar que ho veus, però has de tenir cap i ordre. Però és arriscat. O ho tens molt compenetrat en alguns partits et pot condicionar, Nico Melamed i Álvaro Aguado són jugadors anàrquics i et pot desordenar”.

Objectiu: guanyar al Leganés

Manolo González es troba en plena preparació del partit de l’Espanyol davant el Leganés, una cita clau per al futur: “Si és el partit més important de la meva carrera? No, ho seran els 12 des que vaig arribar, has de guanyar tots. Ho prepararem amb cap, intentant no pegar-nos un tir al peu, però hem d’intentar guanyar com sigui. I després, a l’Andorra. Importants seran tots, de res serveix guanyar en Butarque i perdre la següent setmana a casa. Tots els rivals són equips preparats, com no facis les coses bé no els guanyaran”.

Manolo González considera una sort de poder triar entre tres grans porters

Una de les notícies positives d’aquest tram de curs és l’aparició estel·lar de Joan García: “La sort que no m’ha passat en la meva vida és tenir a Joan García, Fernando Pacheco i Ángel Fortuño, veure’ls entrenar és de bojos, és una sort poder triar entre ells. Només podem alegrar-nos de tenir tres porters d’aquest nivell per al que queda”.

Demana a l’afició que estigui amb l’equip

Manolo González demana a l’afició “que estigui amb l’equip, sé que ho estan ara, i que ajudin, perquè són importants. Entenc el cabreig de la gent quan xiulen, però que empenyin i el facin al final. No s’adonen que xiulant es genera ansietat i nervis, alguna cosa que hauríem de controlar però som humans”; en aquest sentit, revela que coincidint amb la seva arribada van ser els propis jugadors els que van tenir la iniciativa d’acostar-se a la graderia a celebrar amb els desplaçats.

L’estat de Martin Braithwaite

Es va referir també Manolo González a la situació de Martin Braithwaite, que arriba a aquest tram de curs amb alguns problemes físics:Ho veig bé. Abans de la lesió a Saragossa va arribar amb una ratxa molt bona, davant el Burgos va voler ajudar però estava tocat. Ens hem d’adonar que és difícil mantenir aquesta ratxa de gols, però esperem que es recuperi del tot i segur que ens ajudarà”.

Què passarà amb Manolo González si l’Espanyol puja?

Qüestionat per què passarà amb Manolo González si l’Espanyol puja de categoria, demana aparcar aquest tema: “No sé; li demano a la gent que ni ho pregunti perquè no saps ni contestar. Clar que m’encantaria quedar-me però no és el primordial, ho és que l’equip ascendeixi”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *