Manolo González: “Sabem que si guanyem al Valladolid la situació canvia radicalment”

Mala peça té al teler l’Espanyol de Manolo González, per al qual el panorama s’ha complicat en gran manera en LaLiga Hypermotion just abans de la seva visita al Reial Valladolid. L’equip blanc-i-blau ha vist frustrades les seves aspiracions d’aconseguir la zona d’ascens directe després de l’empat amb l’Sporting i les victòries dels seus competidors directes: Leganés, Eibar i precisament el quadre val·lisoletà, per al qual per contra la situació en la qual afronta l’encontre és força favorable. Amb només quatre jornades restants per al tancament de la fase regular, l’escenari es torna cada vegada més desafiador per a un Espanyol que sota la direcció de Manolo González no coneix la derrota, però que acumula una llarga sèrie d’empats totalment insuficients per a sobresortir en la competició. En aquest moment, l’equip corre fins i tot el risc de quedar al marge dels playoffs més que té opcions matemàtiques de situar-se entre els dos primers, i la tasca immediata és assegurar un lloc en la promoció d’ascens, un objectiu que, a hores d’ara del torneig, dista d’estar garantit per al conjunt blanc-i-blau.

Aquestes han estat les declaracions de Manolo González en la prèvia del Valladolid – Espanyol:

Sentiment que estem davant el últim tren per a l’ascens directe: “És un partit important, com el d’Elx o del Leganés. Un partit important en el qual sabem que si guanyem donem un cop sobre la taula important, sortirem convençuts com en els camps de l’Elx, el Leganés o del Saragossa a anar pels tres punts i anar pel partit. Intentar controlar de fora el controlable, i també el no controlable. Sortir a guanyar, sabem que si guanyem la situació canvia radicalment, a guanyar, no queda una altra. Hem d’anar amb aquesta mentalitat, a morir al camp”.

En què s’està incidint més aquesta setmana, a abandonar la tònica d’empats?: “Sobretot en com fer-li mal al rival i on ens poden fer mal ells, la qual cosa fem cada setmana. I sobretot, finalitzar les ocasions de gol que tenim bastant clares. Des que soc aquí no hem perdut però se’ns han escapat partits com el del Leganés, el Tenerife a casa, el de l’Sporting en què l’equip és millor, l’Elche… si arribem a treure dos partits la situació seria diferent, i ens ha sortit creu fins ara”.

Les declaracions de Martin Braithwaite: “El que ha fet és transmetre un sentiment que tenim dins. El futbol són resultats, vam merèixer guanyar l’altre dia, el sentiment és de seguretat, els jugadors se senten assegurances amb el que estem fent, estan convençuts de la manera de jugar, se senten menys vulnerables, al final és guanyar un partit i canviar aquest bloqueig a nivell mental, tenir el puntet d’arribar i marcar, l’encert que fa falta a qualsevol equip per a estar a dalt”.

Contemples que quedin 8 partits per a acabar la Lliga?: “Nosaltres el que contemplem és guanyar demà, i els altres tres partits anar a morir. Ens veiem forts, que és complicat que ens guanyen, mirem de guanyar demà i anar pels altres tres. Que sigui el que hagi de ser, però no contemplem una altra cosa que guanyar els quatre partits que queden fins al final”.

Melamed, titular?: “És una situació a valorar, cal decidir un parell de coses avui. Ve d’una lesió de molt de temps, el llegirem bé, queden quatre finals i hem de saber utilitzar tots els punts forts que tenim”.

Javi Puado no està al seu millor nivell: “Sabrem que té un potencial enorme, és un gran futbolista, li passa com a nosaltres, enganxar un resultat de guanyar encara que sigui sense merèixer-ho i això et fa canviar la visió de la resta. Necessita que les coses li acabin de sortir bé, però per treball i implicació no és, treballa com un animal i cada dia per a la resta”.

No està Omar El Hilali: “És l’altra situació a la qual donem voltes, veient l’entreno i la setmana d’entreno intentarem ser conseqüents per a posar al jugador que creem està en millor estat de forma, acabarem de decidir entre avui i demà”.

Com se li fa mal al Valladolid?: “Hem canviat un parell de coses de cara al partit de demà per a defensar unes certes situacions del rival, si el podem controlar la idea és anar a buscar el partit però sent intel·ligents. Anirem pel partit, segur”.

Què és el que més preocupa del Valladolid?: “El potencial dels jugadors i de la plantilla que tenen; si analitzem el seu equip d’un en un traient els lesionats té un potencial molt gran. A pilota ofensiva parada va bé, a nivell de transicions ofensives va bé, a nivell de situacions d’atac en profunditat i en posicional va bé, és un equip complet, ben treballat i pot fer mal, però tenim les armes per a fer-li mal i poder controlar al rival”.

Importància dels primers minuts: “És per la sensació de l’equip, si entres bé al partit la confiança de l’equip canvia molt. Per això dic que és important entrar bé a nivell de confiança, hem d’intentar que si passa una cosa negativa com a Elx que no ens afecti més del compte”.

Óscar Gil, com ho veus?: “És una de les situacions que valorarem de cara a demà, que entre ell o un company. Jo estic content amb ell, el dia que va entrar està bé, però Omar està rendint a un gran nivell. Que no jugui no és demèrit seu sinó perquè el company que està al seu costat l’està fent bé”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *