Martin Braithwaite: “Si estaré per al playoff? Aquestes coses no existeixen al meu cap, pujarem directe”

Martin Braithwaite ha comparegut en roda de premsa en una setmana clau per al futur de l’Espanyol, a tres dies del partit davant el Real Valladolid a Zorrilla on quedarà definit si els blanc-i-blaus poden continuar aspirant a l’ascens directe o han de centrar-se en assegurar el playoff. Si es dona aquest segon escenari, i com ja us expliquem fa dies, sorgeix un problema i no menor per a l‘Espanyol: la UEFA permet a les seleccions participants en l’Eurocopa, que es jugarà a Alemanya del 14 de juny al 14 de juliol, poder ampliar de 23 a 26 els jugadors convocats per a la cita; el mínim obligat és de 23 futbolistes, però si els tècnics de cada selecció ho consideren oportú, poden arribar fins als 26. La qüestió és que l’ampliació del contingent de convocats augmenta les opcions de Martin Braithwaite per a entrar en la llista de Dinamarca. Cas de confirmar-se, es presenta un conflicte de dates, ja que Braithwaite hauria de viatjar per a incorporar-se a la seva selecció el dilluns 3 de juny quan les semifinals del playoff estan programades per al diumenge 8 de juny i el dimecres 12, mentre que la final està prevista per al diumenge 16 i el diumenge 23. De ser així, Manolo González es quedaria sense el seu futbolista més diferencial per a lluitar per l’ascens de categoria.

A Martin Braithwaite se li ha preguntat pel post que fa uns dies va publicar en Instagram, fent una crida a creure en les possibilitats de l’equip; un missatge necessari en aquests moments de sotsobre: “Soc una persona molt positiva sempre; falten quatre partits i poden canviar moltes coses. Estem en un moment important. Veig a l’equip molt bé, estem en el nostre moment”. Lògicament, pregunta obligada és què succeirà si és cridat per la seva selecció, Dinamarca, per al pròxim Europeu: “No entenc el que estàs parlant perquè aquestes coses no existeixen al meu cap, pujarem directe, i res més”.

Se li ha qüestionat al danès si aquesta era en certa manera una roda de premsa de comiat, i com veu que després del succeït el passat estiu a Marbella se’l consideri tot un ídol després de la implicació demostrada tot l’any: “No ho veig així, veig a l’afició fent costat a tot el meu equip. M’agrada treballar, vull fer més el treball que les paraules, que no valen res. Des d’estiu sabia l’objectiu, quan veus el camí cal córrer, res més, veig l’objectiu, estem molt a prop, més que mai, cal creure, tot pot canviar amb un partit, estic convençut que pujarem directe”. Braithwaite, que ha esquivat la pregunta de si s’ha plantejat comprar el club -recordem que la seva fortuna personal li ha fet mereixedor de figurar en la llista Forbes- “no és el moment, cal ascendir directe, després veurem què passeu amb el club”, ha estat preguntat per què cal fer per a guanyar d’una vegada un partit: “Cal guanyar, marcar més gols que el contrari, no és molt difícil. És veritat que portem alguns partits que empatem i toca guanyar, és un partit molt important. El Valladolid és un equip molt fort i està en un bon moment però no defensarem, atacarem. Puc prometre que atacarem, si ells defensaran no agradarà a la seva afició. Atacarem per a guanyar. Res ha de canviar en l’equip per a aganar, estem molt a prop. No estem contents amb la situació però en la vida no hi ha excuses, cal treballar una mica més. Estem molt a prop, el dissabte guanyarem”.

Braithwaite creu que no és moment de parlar del seu futur

Com és sabut, existeix un acord entre Martin Braithwaite i el club per a facilitar la seva possible sortida a final de temporada baix determinats paràmetres: “Si hi ha opció que em quedi? El mercat de fitxatges comença el 30 de juny, hi ha coses més importants abans, només estic pensant en els quatre partits que tenim. Cal ascendir, res més”. Precisament sobre aquest convenciment en l’ascens directe, el justifica el davanter danès en què “jo veig al meu equip cada dia, veig al staff, a l’afició, estem treballant per a arribar així, som l’Espanyol i és l’objectiu del club, hem d’estar en Primera divisió, no hi ha excuses. Queden quatre partits i ja, l’equip està preparat físicament i tàctica i el més important, mentalment, per al final de temporada. Estem molt preparats”.

Braithwaite evita parlar de la seva marxa del stage de pretemporada a Marbella

Sobre si durant aquests mesos li ha passat pel cap, “per què no em vaig anar de l’Espanyol a l’estiu”, Martin Braithwaite ha insistit “Mai, mai miro enrere, sempre estic en el present, en aquestes quatre finals, cal ascendir. Cada dia quan m’aixeco em veig celebrant l’últim partit no pujant només, sinó campions”. També se li ha plantejat si s’ha enfadat amb algun company de vestuari en veure’l menys motivat que a si mateix: “No estic més motivat que ells, tots ho estem. En alguns moments surt malament, però no pot ser deixar de treballar. He vist a tots treballar molt bé, i aquesta setmana els veig llestos per a jugar ja, avui si fes falta”.

repreguntat per què va motivar la seva decisió d’abandonar el stage de Marbella el passat estiu, Martin Braithwaite ha rebatut, “en quin mes estem, estem al maig, tenim quatre partits per a estar en Primera divisió, és el més important”. El primer partit d’aquestes quatre finals és davant el Valladolid, on el passat curs va començar una ratxa negativa de derrotes que va desembocar en el descens de categoria: “no tinc més motivació pel que va passar l’any passat, estem en el present i tenim l’oportunitat de jugar en Primera divisió, no fa falta més motivació que això”. Al davanter danès no el preocupa acumular tant d’empat seguit: “No penso en això, aquestes coses passen en futbol, ara queden quatre partits, i és més mental, quin equip pot jugar amb pressió? Veig a l’el nostre preparat”. Porta molts partits Braithwaite jugant amb l’amenaça de la suspensió per acumulació d’amonestacions: “Tinc sort, no penso molt en això; si toca la groga, l’equip també pot jugar si el meu, no passa res. A veure què passa, no penso en això”. Màxim golejador de l’equip i de la categoria, se li ha qüestionat si al seu parer existeix una excessiva dependència cap a ell: “Hi ha molts jugadors que han marcat gols, sé qui marcarà el gol de l’ascens, el veig clar al meu cap, no és Puado ni soc jo, però no ho diré”.

Se li ha qüestionat per quina sensació li va quedar després dels partits contra l’Atlètic de Madrid i el València, i en la seva línia ha insistit: “No és el moment de parlar d’això, estem en el present, quan acabi la temporada podrem parlar de moltes coses però estic focalitzat en aquests quatre partits. Si seré aquí quan acabi la temporada perquè em pregunteu? No sé, tenim coses més importants que el meu futur. Seré a la platja a Barcelona, pots venir amb mi si vols”.

Per a Braithwaite, l’Espanyol és l’equip més fort mentalment

Com a reflexió final, ha explicat Martin Braithwaite que en aquest tram final de curs aconseguirà l’objectiu l’equip que millor estigui mentalment, i al seu parer, aquest és l’Espanyol: “Sabem què tenim què fer però més que futbolístic és mental, el que més fort estigui pujarà. Som l’equip més fort mentalment”.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *