Omar El Hilali: “Per circumstàncies i per Luis García, que em va voler tenir en l’equip, i pel club, em vaig quedar”

Una de les notícies positives que està deixant el curs enclavi Espanyol és la consagració d’Omar El Hilali. En declaracions a Mundo Deportivo’ el defensa blanc-i-blau revela com el passat estiu podia haver deixat la disciplina blanc-i-blava i marxar a préstec a un altre equip. Omar, que ha passat de jugar 166 minuts la temporada passada a superar els 2000 en l’actual, reconeix al diari que no esperava tenir aquest protagonisme, i és quan revela l’opció d’haver buscat un canvi d’aires: “No, no… A principi de temporada vaig tenir l’opció de sortir cedit. Al final, per circumstàncies i per Luis García, que em va voler tenir en l’equip, i pel club, em vaig quedar. No esperava tenir aquesta continuïtat. Estic molt agraït, tant a Luis com a Ramis i al club per la confiança. També ara a Manolo“.

omar el hilali luis garcia

I explica sobre aquest tema: Quan vaig arribar, quan estava jugant la Copa Àfrica Sub-23 amb el Marroc, no sabia si anava a estar al 100% amb el primer equip, si anava a tenir minuts… I jo al final, amb l’edat que tinc, el que necessitava eren minuts. Va ser a prop, però parlant amb el míster i amb el director esportiu quedem en què confiarien en mi. I que, si m’ho guanyava, anaven a apostar per mi, perquè sabien el potencial que tenia. També va ser Luis García el que ho va utilitzar inicialment com a tercer central, com va fer el nou tècnic de l’Espanyol Manolo González a Saragossa, la passada jornada: A principi d’any, amb Luis García, ja vaig començar jugant de tercer central. Després va venir Ramis i ja si que va començar a posar més en el carril. El sistema de Manolo és molt semblant al de Luis. M’agrada jugar de les dues maneres, tant en les inferiors com en el primer equip he jugat en ambdues. M’adapto al que em demani el míster”.

Pujar com sigui, l’objectiu de l’Espanyol

Qüestionat per què ha canviat des de l’arribada de Manolo González a la banqueta de l’Espanyol , reflexiona Omar El Hilali: “Canviar no ha canviat res, continuem sent el mateix equip, sobretot en el sentit de vestuari. Som una família, ens abrigallem en tot. El que si que veig és que l’equip ha donat un plus en aquesta intensitat, en aquesta agressivitat. Manolo ens transmet que cada partit cal anar ‘a full’ des del minut un. Com es viu des de dins tant de canvi de tècnic? Això al final és el món professional, un s’ha d’adaptar al que sigui. Tenir a un entrenador és millor que tenir a 5-6, però van passant coses i els clubs decideixen fer canvis. Estem encantats de tenir a Manolo com a líder. Cadascun m’ha aportat moltes coses diferents. Em quedo amb tot el que m’han donat, estic molt agraït de tot el que m’han aportat”. “El que ens transmet Manolo González és que queden 11 finals. I les finals no es juguen, es guanyen. Que cada partit cal sortir a guanyar, perquè som l’Espanyol i depenem de nosaltres per a pujar a Primera divisió i fer feliç a molta gent. I que sortim en cada partit amb mentalitat guanyadora, després hi haurà partits que surtin millor o pitjor, però que aquesta mentalitat no se’ns vagi en cap moment. Si confiem a aconseguir l’objectiu? Estem confiats no, el següent. Però hem d’anar partit a partit i no pensar més enllà del partit contra el Tenerife. Si mirem més endavant ens podem relaxar i això no pot ser. A guanyar-ho des del minut un”, reflexiona un Omar El Hilali al qual no espanta la possibilitat d’haver de viure o sempre incert playoff: “Nosaltres el que volem és pujar. Si pugem de manera directa, molt millor. Però l’objectiu és pujar, si ens toca passar pel playoff lluitarem per a pujar, que és l’objectiu. El vestuari està convençut que el principal és pujar”.

Omar El Hilali trenca una llança per Nico Melamed

També parla Omar El Hilali de la situació d’un company de vestuari, Nico Melamed: “Tots sabem que Nico és un gran futbolista, que marca diferències. És la realitat. Però no sabem, hi ha un tema entre ell i el club i, fins a on jo sé, estan parlant. No ens compta els seus plans. És una cosa personal, és una cosa que tenen els seus agents, ell i el club i que queda entre ells. No repercuteix en el dia a dia, està ficat amb nosaltres al 100%. S’està entrenant d’una manera excel·lent, està ficat amb nosaltres. Ja quan venia recuperant-se volia estar al més aviat possible. I va avançar la seva recuperació. És un gran futbolista i està molt compromès amb l’equip. Que retallés el temps de recuperació significa que vol estar amb nosaltres”. Qui també ha fet un esforç per jugar amb el RCDE és el mateix Omar, que va renunciar a anar amb la seva selecció per a ajudar a l‘Espanyol: “El club em va demanar no anar amb la selecció i jo estava d’acord, ara mateix l’important és ajudar a l’equip en aquest tram tan important. Crèiem que el més important era quedar-me i ajudar a l’equip. El club va parlar amb la selecció, jo vaig parlar amb l’entrenador i em va entendre molt bé. Entén la meva situació i la situació de l’equip. Així que les tres parts molt contentes del que es va decidir. Ara mateix el meu objectiu no és anar als JJOO de París. Ara mateix el meu objectiu és pujar amb l’Espanyol. És el que tinc entre cella i cella. Però no et mentiré, una vegada estiguem en Primera divisió sí que m’agradaria estar en els Jocs Olímpics. Però el primordial és estar amb l’Espanyol a Primera divisió”. Alguna cosa que celebrarà complint aquesta promesa: “Si l’Espanyol aconsegueix l’ascens em tenyeixo el pèl de blau i blanc”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *