El cas Pedro Díaz que enfronta a Espanyol i Sporting comença a tractar-se en Arbitratge de la Lliga de Futbol Professional

L’anomenat cas Pedro Díaz, pel qual l’Espanyol reclama 5 milions d’euros a l‘Sporting de Gijón, entenent que el club asturià no va respectar el passat estiu quan va decidir traspassar al futbolista al Girondins de Bordeus la clàusula que es va acordar durant la negociació per al fitxatge de Víctor Campuzano pel Sporting al gener de 2021, va començar a resoldre’s en els últims dies en l’Arbitratge de la Lliga de Futbol Professional, segons informa ‘El Comercio’. Tots dos clubs, mitjançant els seus respectius assessors legals, van aportar diferents documents i testimoniatges per a defensar les seves postures en un litigi de complicada resolució. Com a part d’aquesta operació, que van tancar en una conversa l’ex president blanc-i-vermell Javier Fernández i l’antic alt executiu espanyolista José María Durán, l’Sporting i l’Espanyol van pactar que el club blanc-i-blau tingués un dret de tanteig preferencial per Pedro Díaz, jugador en l’actualitat del club francès: així, si l’Sporting decidia traspassar al migcampista, abans havia de notificar-l’hi a l’Espanyol per si aquest volgués igualar l’oferta; llavors, l’entitat perica havia d’aconseguir un acord amb Pedro, amb el qual no tenia res signat. Aquesta clàusula estaria vigent fins a aquest estiu, penalitzant el seu incompliment amb el pagament de 5 milions d’euros, la qual cosa s’està enjudiciant aquests dies en l’Arbitratge de la Lliga. La venda de Pedro Díaz al Girondins es va produir el passat estiu, deixant 2,2 milions d’euros en el club asturià pel 51% dels seus drets, encara que la xifra podria ser superior si es compleixen una sèrie de variables.

El cas Pedro Díaz que enfronta a Sporting de Gijón i Espanyol podria acabar en la Justícia ordinària

L’Espanyol entén que, pels acords en aquell traspàs de Víctor Campuzano, li correspon aquesta milionària compensació, mentre que l’Sporting es defensa davant la petició d’una quantitat molt important per a la seva economia. Segons explica ‘El Comerio’, encara que existeixi un dictamen de l’Arbitratge de la Lliga, el cas podria anar per a llarg si alguna de les parts decideix obrir una altra via i acudir a la Justícia ordinària, segons fonts consultades pel diari, encara que no hi ha res confirmat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *