RCD Espanyol – FC Cartagena: l’Espanyol fa el treball, però acaba quart a LaLiga Hypermotion (3-0)

El conjunt perico ha guanyat el partit contra el FC Cartagena de manera folgada i amb gols de Javi Puado, Martin Braithwaite i Nico Melamed. No obstant això, encara guanyant el partit, el conjunt perico depenia de la punxada de la SD Eibar contra el Real Oviedo, però això no s’ha produït i acaba en quarta posició aquesta lliga tan disputata. L’Sporting de Gijón serà el rival en el primer escull del play-off.

Després de quedar-se sense opcions d’ascens directe per l’empat obtingut davant la SD Amorebieta a Lezama en la jornada 41, el RCD Espanyol ha rebut avui la visita del FC Cartagena per disputar l’última jornada de LaLiga Hypermotion. El conjunt perico ha arribat al partit amb l’ombra en l’afició i sabent que estan mirats amb lupa. Amb crits de “directiva, dimissió”, ha començat un partit amb molts canvis de jugadors i posicions en l’alineació, sent un clar pròleg del que es veuria durant el partit.

Consigna: Balons a l’àrea!

Primers minuts de nerviosisme, on el RCD Espanyol ha tingut la pilota, però amb precipitacions en les passades. Primer Álvaro Aguado i més tard Keidi Bare han buscat pilotes llargues, acabant en res i oferint serveis de porta. En el 10′ ha arribat la primera ocasió clara del partit. Óscar Gil ha aconseguit posar un centre des de la dreta connectant amb Martin Braithwaite, que ha pogut rematar de mitja xilena i aconseguint posar en veritables dificultats a Lizoain, porter del FC Cartagena, que ha enviat a servei de cantonada.

Manolo González ha utilitzat una disposició tàctica molt agressiva, buscant carrilers molt oberts a banda per viure en camp contrari. A més, al mig camp ha utilitzat un quadrat amb Keidi Bare i Álvaro Aguado més endarrerits i, per davant, Javi Puado i Rafa Bauza, deixant en punta Martin Braithwaite. Aquesta disposició tàctica era molt utilitzada en el ‘B’ fa uns mesos, quan el tècnic de Lugo dirigia el filial.

Amb els xiulets i els càntics de l’afició expressant “Directiva, dimissió”, en el 27′ ha arribat el primer avís del FC Cartagena. Una pilota filtrada per banda esquerra ha connectat amb el davanter Ortuño, quedant-se només davant de Joan García, però sent jugada invalidada per fora de joc.

El FC Cartagena havia fet un pas més i ha començat a tenir una mica més la pilota. Ja al 33′, una pilota perduda per Rafa Bauza prop de l’àrea l’ha agafada Musto, qui ha filtrat per a Ortuño, i aquest s’ha quedat sol davant de Joan García, fent-li una finta i provocant un possible penal del porter perico, el qual ha estat anul·lat per fora de joc previ.

Al partit s’ha vist ansietat i no hi ha hagut jugades amb connexions eficients. Tot han estat centres sense sentit i perdent oportunitats per males decisions. L’únic que ho ha intentat ha estat el davanter danès Martin Braithwaite, que al 38′ ha tingut l’ocasió més clara del partit. Una pilota per banda dreta -en un altre centre- ha arribat al danès, qui ha fet una finta i ha llançat al pal curt del porter, estampant la pilota contra el pal. Aquesta ha estat l’ocasió més clara del partit. L’Espanyol s’ha dedicat a ficar pilotes a l’olla -comptabilitzades unes 14 pilotes- sense tenir a ningú per rematar. Primera part on el millor han estat els crits a la llotja.

Una altra mentalitat en la segona meitat

La segona part ha començat una mica millor amb l’entrada al camp de Nico Melamed. En els primers cinc minuts s’han botat dos serveis de cantonada pericos i un d’ells, executat per Pere Milla, gairebé es converteix en gol olímpic. Potser ha de veure perquè el FC Cartagena, en aquests primers compassos de la segona meitat, ha decidit fer un pas endavant i intentar jugar més de tu a tu. No obstant això, els ha durat poc. En el 55′, Salvi Sánchez ha fet una jugada per banda dreta, posant un centre ras i connectant amb Javi Puado, que ha rematat de primeres amb la cama esquerra, aconseguint batre el porter rival.

Tot seguit, l’Espanyol ha continuat anant a dalt. Salvi Sánchez -més actiu- ha tornat a tenir una jugada individual, on ha buscat filtrar balons sense gaire èxit. Minuts més tard, Nico Melamed ha rebut una pilota i ha posat un centre-xut, on Javi Puado no ha volgut rematar-la sol a porta, encara que la jugada ha estat invalidada per fora de joc previ.

Amb l’entrada de Melamed, l’equip ha tingut un altre color i un altre carisma. Ha atacat més i s’ha notat com el conjunt perico es mostrava una mica més estable. A més, amb els canvis i l’entrada de Pol Lozano i Jofre Carreras, s’ha buscat donar més velocitat a l’equip, però ha costat perquè el FC Cartagena també ha tingut les seves ocasions. En el 62′, Iván Calero ha rematat al pal curt de Joan García i, en el 67′, Ortuño ha rematat amb potència a dalt, salvant la pilota el porter perico, que ha aconseguit enviar a servei de cantonada.

Partit més ràpid a la segona part

Jofre Carreras, Javi Puado i Nico Melamed li han donat més velocitat al joc en aquest tram final. Els canterans han combinat sense finalitzar jugades. Així mateix, quan el FC Cartagena s’ha vist per darrere en el marcador, ha intentat jugar més la pilota, oferint més espais. Tant ha estat així que, en el 82′, una bona pressió de Leandro Cabrera en camp rival, ha provocat un error del defensa del Cartagena, el qual ha donat una passada enrere que ha estat interceptada per Martin Braithwaite, quedant-se sol enfront del porter i batent-lo sense gaire problema, amb una picadeta per sobre del porter. El davanter danès ha sumat el seu gol número 22 en aquesta Liga Hypermotion i ha aconseguit que el seu equip renasqués després d’una primera part completament estrepitosa i indigna de l’escut que han lluït al pit.

En els minuts finals hi ha hagut un últim pal. En el 88′, una jugada individual de Jofre Carreras ha trobat en segona línia Nico Melamed, qui ha colpejat la pilota amb qualitat i no ha pogut fer el tercer gol perquè s’ha trobat amb el pal. Això sí, al descompte, Nico Melamed no ha perdonat i, després d’una passada de taló de Jofre Carreras, ha batut per baix Raúl Lizoain per posar el 3-0 definitiu al marcador. A més, quan semblava que estava tot liquidat, Martin Braithwaite ha marcat un 4t gol, que ha estat anul·lat i, posteriorment, l’àrbitre ha xiulat el final del partit.

L’Espanyol ha fet la seva feina guanyant el partit, però no hi ha hagut sort per ser tercers a la classificació -la SD Eibar ha guanyat el seu partit contra el Real Oviedo (4-3)- i ja espera l’Sporting de Gijón per al play-off d’ascens.

Fitxa tècnica

RCD Espanyol: Joan García; Óscar Gil, Fernando Calero, Leandro Cabrera, Pere Milla (Jofre Carreras, 62′); Rafa Bauza (Nico Melamed, 45′), Álvaro Aguado (Pol Lozano, 62′), Keidi Bare, Salvi Sánchez (Sergi Gómez, 74′); Javi Puado (José Carlos Lazo, 82′), Martín Braithwaite

FC Cartagena: Raúl Lizoain; Iván Calero, Pedro Alcalá, Kiko Olivas, José Fontán (Darío, 62′); Tomás Alarcón, Damián Musto (Jonathan Carmona, 76′), Andy Rodríguez; Jairo Izquierdo (Diego M., 62′), Luis Muñoz (Narváez, 62′), Alfredo Ortuño (Juan Carlos, 76′)

Gols: 1-0 Javi Puado (55′), 2-0 Martin Braithwaite (83′), 3-0 Nico Melamed (92′)

Àrbitre: Óliver De La Fuente Ramos (col·legiat val·lisoletà)

Targetes grogues: Fernando Calero (53′),

Incidències: Stage Front Stadium. 19.029 espectadors.