Manolo González: “Hem de guanyar a l’Amorebieta per a mirar a l’ascens directe i intentar arribar”

Manolo González ha comparegut en roda de premsa per a fer valoració sobre el partit disputat aquesta nit en el Stage Front Stadium entre el RCD Espanyol i el Real Oviedo. El míster gallec ha comentat que està content amb el resultat i atribueix el partit a difícil per les baixes que tenia el conjunt perico: “L’equip tenia moltes baixes que han condicionat pel tipus de rival”.

Com queda el cos després de guanyar 3 punts?: “Primer content, l’equip venia d’una dinàmica de no perdre, però tampoc de guanyar. L’equip tenia moltes baixes que han condicionat pel tipus de rival. Content i orgullós, excepte per les pilotes a pilota parada del Real Oviedo. Per sort ho hem pogut arreglar i treure tres punts”.

Hem tret bona nota?: “No hem començat tan malament. Javi Puado n’ha tingut una al principi. Sembla més exagerat per les jugades a pilota parada que pel joc en si. Ens ha costat trobar el joc. A veure si algun dia ens posem al davant i tenir el partit de cara. El partit, jugant amb tantes baixes i amb gent del filial, és per a estar content en aquest aspecte”.

Què t’ha aportat apostar per Antoniu Roca i Pere Milla?: “Volíem estrènyer molt alt. Al principi més o menys ens hem sortit, però en una contrarietat és com que fem un pas enrere, en confiança, és com que fa por de saltar i que et puguin trobar l’esquena. L’altre dia a Elx no ens va passar. Hem de recuperar aquesta confiança defensiva si volem pujar de categoria. Són detalls d’aquí al final. En un partit de play-off no serà igual que el d’avui”.

Quin tipus de jugador és Rafa Bauza?: “És el que dic sempre, a mi m’encantaria ficar a molts del ‘B’ a jugar, però ho hem de fer amb una mica de sentit. Rafa Bauza és un ‘box to box’, pot jugar de vuit o de sis, té una capacitat física molt gran i entén el joc molt bé. La llàstima és que en aquesta temporada no podrem veure jugar a l’equip com a mi m’agradaria”.

Nervis, ansietat… El cap pot jugar una mala passada?: “L’estat anímic hauria canviat si algun partit que hem empatat l’haguéssim guanyat. El no guanyar fa que no tinguis aquesta confiança. Hem d’intentar guanyar a l’Amorebieta per a mirar a l’ascens directe i intentar arribar i, si no, doncs a un play-off amb un nivell mental alt i de capacitat. Sempre és important guanyar. Repeteixo, si l’equip guanya a Leganés o Elx, mentalment l’equip estaria molt diferent”.

Quines conclusions positives saques?: “L’equip perdent s’ha aixecat. Ha tingut valor, caràcter i arrest. L’equip, en l’àmbit d’estabilitat i tranquil·litat, ha d’arribar tan bé com sigui possible al play-off. Ara no es tracta de jugar tan bé com m’agradaria, però sí que vull un equip segur, que defensi bé, un equip gos. Un equip que costi molt guanyar-li. Però el que dic, arribar tan bé com sigui possible anímicament en cas de no ascendir directe”.

Et preocupa no tenir una plantilla àmplia amb gen competitiu?: “No. La plantilla és àmplia. Igual si no hagués pujat un míster del filial, Antoniu Roca no hauria jugat. Vull puntualitzar-ho: És un tema que jo a Antoniu Roca el conec molt i sé el que et dona, que és aquest punt de canvi de ritme. La plantilla entrena bé. Amb Rafa Bauza passa una mica igual que amb Roca. Jo no em puc queixar de la plantilla. Potser si arribo a venir de l’atur, perquè sense conèixer-los no els posaria, però he tingut la sort de conèixer-los i passa amb tot en la vida del futbol, que si no els poses, mai podran jugar. Al final cal tirar tot el món. Tots ens poden ajudar”.

Com aconseguir activar als jugadors que menys juguen?: “Treballant dia a dia, intentar buscar solucions. Ens hem inventat això de Pere Milla en el lateral. Intentar buscar-li la posició del jugador. Haig de fer-li un volt més perquè els jugadors puguin rendir en condicions”.

Rival a evitar l’Oviedo en playoff?: “M’és igual el que toc en playoff. Qualsevol que toc serà complicat. Ja s’està veient tot l’any en la categoria. L’Elx mateix venia d’una dinàmica bona i ara li està costant. Són partits molt complicats. Tenir paciència i calma”.

14 partits sense perdre, és una fortalesa tenir en l’Espanyol a Joan Garcia?: “Sí, però el nivell de Fortuño i Pacheco és una cosa de bojos. En l’àmbit de porters hem d’estar tranquils”.

Bona predisposició en els canvis per part dels jugadors?: “La veritat que sí, molt orgullós dels jugadors. S’han d’adonar que els primers beneficiats són ells. Són els primers que, si pugen, surten beneficiats. Per ganes d’ells no serà. Després, ja et dic, és un tema de rendiment”.

S’havia oblidat de guanyar a aquest equip?: “No. El que ens alliberaria de veritat seria guanyar dos partits seguits. Anar allí a Amorebieta i aconseguir guanyar, encara que serà molt difícil. Per ‘H’ o per ‘B’ no acabes de guanyar partits. Al final, guanyar un partit amb la teva gent té més valor que fer-lo d’una altra manera”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *