El Valladolid, líder també de LaLiga Hypermotion a jugar amb superioritat numèrica

El cinquè empat consecutiu de l’Espanyol, el sumat davant el Valladolid, deixa els blanc-i-blaus mancant tres jornades a cinc punts de l’objectiu de l’ascens directe. En una trobada que era considerat una autèntica final, els de Manolo González van viure un contratemps important amb l’expulsió de Nico Melamed en el minut 65; el de Castelldefels, que havia vist una groga molt rigorosa en la primera meitat suposadament per joc perillós, va deixar amb 10 als seus després de parer del col·legiat Cordero Vega simular una caiguda dins de l’àrea, una acció per cert que va merèixer un toc d’atenció per part de Manolo González, que en sala de premsa apunto que “en partits d’aquest tipus no pots fingir un penal amb targeta groga”. En qualsevol cas, l’equip a partir d’aquest moment no li va quedar una altra opció que aguantar per a mantenir l’empat a zero en el marcador i sumar almenys un punt.

Independentment o no de la justícia de la decisió del col·legiat, que va protagonitzar una actuació molt discutida, la veritat és que el Valladolid està veient-se últimament molt afavorit per les expulsions de jugadors rivals. Com revela el compte ‘LaLiga Database’, que gestiona Carlos Ferrer, en les 10 últimes jornades els val·lisoletans han jugat ni més ni menys que 187 minuts amb superioritat numèrica, bastant més que la resta d’equips de la categoria.

Així, li segueix en aquesta particular classificació el Racing de Ferrol amb menys de la meitat, amb 71 minuts, i el Racing de Santander amb 69. El quart està ja a una distància abismal: és l’Elche amb només 8 minuts. L’Espanyol, per contra, ha jugat 35 minuts en inferioritat en aquesta fase de la competició.

El Valladolid s’ha vist beneficiat amb l’expulsió de tres rivals, per dos els ferrolans i els càntabres. En canvi, l’Espanyol té un balanç negatiu de -2 pel que respecta a expulsions.

Casualitat o no, en aquest temps sotmès a anàlisi el Valladolid ha passat d’estar a 5 punts del lideratge a encapçalar la taula en solitari, enmig de rumors de veure’s clarament beneficiat pel tracte arbitral.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *