Álvaro Aguado: “Manolo González ha vingut amb moltes ganes i molta energia, ho necessitava l’equip com el menjar”

El passat estiu, fora de termini, l’Espanyol va aconseguir fer-se amb un reforç de luxe, Álvaro Aguado. La demora a acceptar l’oferta blanc-i-blava es va deure al fet que una vegada finalitzat el seu contracte amb el Reial Valladolid, l’andalús va esperar un temps per a veure si es produïa alguna proposta interessant de Primera. Al final, després d’una tibant espera i quan ja s’havien disputat cinc jornades de lliga, s’aconseguia lligar a un jugador que malgrat evitar comparacions, venia a cobrir el buit deixat per Sergi Darder. Volant amb arribada i amb gran capacitat de distribució i de fer progressar a l’equip, la seva participació s’ha demostrat clau a l’hora de generar producció futbolística. Al ’18’ blanc-i-blau, a Álvaro Aguado, ho hem pogut escoltar aquest dimecres en la sintonia d’‘Esports COPE’ parlant d’aquesta setmana de tranquil·litat tan necessària per a tots: “Tothom necessitava una setmana com aquesta per a afrontar aquestes 11 finals amb garanties. Com s’emporta tot, els canvis d’entrenador i les crítiques? Es porta bé, això és futbol, a tots ens agradaria que tot fos més rodat però cal adaptar-se i el que millor ho faci més a prop estarà d’aconseguir l’objectiu”. “Jo també hauria signat poder pujar dos mesos abans però la realitat és que el futbol és molt complicat, en Segona encara més perquè hi ha molta igualtat. És el que volíem, arribar en els llocs de dalt aquestes últimes jornades per a dependre de nosaltres mateix”, insisteix.

Aigualit: “Manolo González ha vingut amb moltes ganes i molta energia, ho necessitava l’equip com el menjar”

Qüestionat Álvaro Aguado per què els ha aportat l’arribada de Manolo González, reconeix que “és complicat perquè de ser una mica avantatgista, cada entrenador et dona els seus matisos en el joc i et pot secundar més o menys. Ens dona molta confiança amb pilota, portem pocs entrenaments ha vingut amb moltes ganes i molta energia, ho necessitava l’equip com el menjar, ens dona possibilitats de tenir la pilota en els partits, contents amb això”. L’andalús reconeix que no és senzill adaptar-se a tant de canvi en la banqueta: “És complicat, una temporada dura, són tres entrenadors totalment diferents, amb idees molt diferents, però el que millor s’adapta en tot és el que sobreviu”. El que és clar que després d’esgotar tots els comodins possibles amb tant de canvi de cares en la banqueta, és el moment dels jugadors: “No ara, tot l’any. Els entrenadors estan per a ajudar-nos però els que juguem som nosaltres; tots els entrenadors ens han ajudat la seva manera, a afrontar les últimes 11 jornades amb garanties”. Qüestionat per si el vestuari de l’Espanyol està conscienciat que cal aconseguir l’ascens directe evitant la loteria del playoff, Álvaro Aguado rebat que “cal pujar sí o sí de la manera que sigui, em val de qualsevol manera mentre es pugi. Si és veritat que si ens estalviem la pressió del playoff millor que millor, però signo ascendir de la manera que sigui”.

Aguado: “No vaig venir per a una altra cosa que per a jugar en l’Espanyol en Primera, si no, no hauria signat”

A Álvaro Aguado no el preocupa l’absència en les pròximes jornades de Martin Braithwaite: “Les que faci falta, l’equip està capacitat per a jugar, tenim una plantilla molt àmplia perquè el que jugui demostri que pot ajudar. Sempre volem que estiguin els millors i ell ho és, però hi ha jugadors que no juguen que són importants i ho seran”. A nivell personal, agraeixo la confiança que se li està donant: “Estic tenint protagonisme però l’important és el col·lectiu. Està sent una temporada dura a nivell d’equip, encara que estem on hem d’estar; a nivell individual m’estan donant confiança i estic intentant respondre. Per què dura? No per pressió, és una cosa que m’agrada tenir perquè significa que estàs en un lloc bo, que hi ha afició i t’estrenyen; està sent complicada, amb tres entrenadors molt diferents i això per al jugador és complicat”. Aguado dona tot per bo si aconsegueix el seu somni de jugar en Primera amb l’Espanyol: “No vaig venir per a una altra cosa que per a jugar en l’Espanyol a Primera, si no, no hauria signat; veig com un trampolí estar en aquest club i per això vaig venir aquí”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *