José Gragera fa autocrítica: “Si va haver-hi tant de canvi d’entrenador és perquè els jugadors tenim també part de culpa que no surtin les coses”

Durant pràcticament tota l’actual temporada hem hagut d’analitzar la situació d’un futbolista de l‘Espanyol, José Gragera, aparentment condemnat a viure en una constant muntanya russa. Considerada a l’inici del curs una peça important per a l’objectiu de l’ascens donada la seva experiència en la categoria, la suplència de Gragera en el primer tram de competició amb Luis García va resultar una sorpresa per a tots; Gragera no va tenir un paper rellevant fins a la lesió de Pol Lozano, que va permetre indirectament que abandonés el seu rol secundari per a acabar sent un home important en els plans del preparador ovetense. Amb l’arribada de Luis Miguel Ramis, Gragera ho va continuar jugant tot, fins que aquest panorama tan positiu per als seus interessos particulars es torçava després del partit davant l’Andorra , on va haver de jugar en el centre de la saga a causa de les baixes, cedint el seu lloc en sala de màquines a Pol. No va tornar a la titularitat fins al dia de l’Alcorcón , l’últim abans del cessament de Ramis, i també va ser de la partida a Saragossa en l’estrena de Manolo González, la qual cosa fa pensar que serà una peça important en l’esquema del gallec en aquesta recta final de curs.

El treball i pensar en el grup, la fórmula que ha fet servir José Gragera durant el seu ostracisme

A José Gragera l’hem pogut escoltar aquest migdia parlar en roda de premsa de com està vivint aquesta situació a nivell personal a l’Espanyol : “Tots els jugadors volem jugar i valorem fer-ho, per a això som aquí tots els dies. Però ho vaig afrontar des del treball, no em quedava una altra que continuar treballant com feia; al final el que premia és el col·lectiu, sabem el que estem vivint i el que importen les victòries i com dic, el col·lectiu, al final em centrava en el meu, a treballar, que quan m’arribés l’oportunitat estaria preparat i aquesta preparació mental ha estat important per a encarar aquestes titularitats”. Preguntat per com s’està sentint després de tanta inactivitat, insisteix el migcampista que darrere hi ha “molta feina, esperant l’oportunitat i el moment, amb la consciència tranquil·la que l’estava donant tot i fent costat al grup des de prop, i amb moltes ganes de tornar, de participar, que és el que ens agrada als jugadors”.

José Gragera: “Manolo González ha vingut amb passió per a fer-nos guanyar”

Sobre com està l’Espanyol després del triomf a La Romareda, reflexiona José Gragera: “L’equip està molt bé, ha agafat molt d’aire amb la victòria, està tothom molt motivat. Aquest punt d’inflexió de Saragossa serà vital. La victòria ens ha donat molt, hem vist molta unió amb l’afició i és important, ho necessitàvem, volíem aconseguir la victòria fora de casa”. Qüestionant en què està incidint més Manolo González en aquestes primeres setmanes junts, explica Gragera que “ha vingut amb molta iniciativa, amb passió per veure’ns entrenar i fer-nos guanyar; la seva proposta es basa en el que hem vist a l’Espanyol B, proposa el mateix: tenir aquesta calma amb pilota i molta pressió, asfixiar a l’equip rival”. Qüestionat per amb quina proposta se sent més còmode, si amb la de Ramis o amb la del nou tècnic blanc-i-blau, explica: “És una proposta que s’assembla a la de Luis García a inici de temporada, canvia la formació respecte a Ramis però continua sent la mateixa idea que hem de tenir els jugadors, estrènyer, pressionar, guanyar duels, jugar, tenir aquesta calma en camp rival que ens permeti tenir la possessió i fer llargs els partits als rivals. Són conceptes que es veien reflectits en el filial”.

Gragera fa autocrítica: “Si va haver-hi tant de canvi d’entrenador és perquè els jugadors tenim també part de culpa que no surtin les coses”

Preguntat per què l’Espanyol hi ha hagut d’arribar a aquest punt, amb tres entrenadors desfilant per la banqueta i amb etapes amb l’entorn tan molest, José Gragera reconeix que no pot donar una explicació clara: “Al final si hi ha tant de canvi d’entrenador és perquè els jugadors tenim també part de culpa que no surtin les coses, però la Lliga és molt complicada. Des del principi es va pensar que anava a ser més fàcil del que en principi és. Jo ja sabia per experiència que es podia complicar, però que hem de donar més nosaltres des d’un altre punt de vista és clar. Aquestes 11 finals que queden cal afrontar-les partit a partit, però veient que ens juguem molt”. Ara és certament el moment dels jugadors: “Els que estem en el camp som nosaltres, i som els que hem de jugar, és igual qui estigui al comandament, els protagonistes són els jugadors i no queda una altra que estrènyer els punys i tirar cap endavant. Hem de ser conscients de la situació en la qual estem, que l’objectiu és molt bonic i hem de perseguir-lo a mort”. Qüestionat per com afronten aquests 11 partits que resten fins al final, destaca Gragera: “Tots els equips tenen calendaris complicats, no per jugar amb equips que estiguin a baix serà més fàcil. Cadascun es jugarà el que li toca en el seu respectiu lloc. No cal tornar-se boig i pensar que són 11 finals, que els són també, i anar més enllà del Tenerife. Si estem centrats en el cap de setmana traurem resultats, és en el que cal focalitzar-se”.

“Vull guanyar els partits i tampoc ser el Manchester City de Guardiola”, insisteix Gragera

Interrogat sobre si l’equip continua arrossegant el temor a perdre la renda que ha aconseguit en els partits, després del vist a La Romareda, Gragera explica que “veníem de fracassar en molts aspectes quan ens avançàvem en el marcador. Una vegada ho vam fer, per por o temor que et passi el mateix és normal que reculis, però cal quedar-se amb el positiu, que hem sabut mantenir la porteria a zero i treure els tres punts, i a partir d’aquí créixer i afrontar el partit davant el Tenerife des d’aquesta perspectiva. L’equip ha de proposar i més quan juga a casa, tenim una plantilla àmplia i amb jugadors espectaculars, cal tenir aquest cop d’autoritat però sense tornar-se boig. L’objectiu és aquí, que és ascendir, i vull guanyar els partits i tampoc ser el Manchester City de Guardiola, quedant el que queda cal centrar-se en aconseguir resultats”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *