ANÀLISI | L’Espanyol B, en terra de ningú

Poc es pot analitzar en un primer partit on l’Espanyol B estrenava entrenador en una setmana caòtica. Recordem que, amb el moviment de banquetes en el primer equip, el futbol basi de l’Espanyol també ha sofert els seus canvis.

Manolo González al primer equip i Javi Chica el substitueix en el filial. Fins aquí, tot bé. Era un canvi necessari en el primer equip i crec que tot perico ho ha agraït. A més, després de la tremenda temporada de Javi Chica en el Juvenil A, li ha arribat el premi de l’Espanyol B, on s’ha estrenat en aquest cap de setmana.

El partit davant el València Mestalla va ser el seu debut amb tan sols tres entrenaments amb els seus nous pupils. Realment és molt aviat per a saber si la idea de Javi Chica és la de ser continuista amb el llegat de Manolo González o si voldrà imposar el seu estil propi que, a priori és, amb matisos, bastant diferent del de l’actual tècnic del primer equip.

Davant el València Mestalla es va perdre per 3-2. No obstant això, l’equip va mostrar actitud i ganes en una sortida complicada. Es va començar amb un 4-4-2 durant els primers minuts, però en poc temps va passar a defensa de tres, pel mal que estava rebent l’equip. D’altra banda, cal recordar que Javi Chica va tenir tots els jugadors disponibles, a excepció d’Àngel Fortuño -porter titular en el filial-. L’equip el va intentar i, amb bones jugades per banda esquerra, va poder trobar a Ian Forns, que va fer un bon partit amb internades i centres perillosos. L’altre jugador a esmentar és Kenneth Soler, que per banda dreta va ajudar en defensa i també va tenir algunes accions de gol, a part del qual va ficar en segona meitat.

Millors jugadors de l’Espanyol B davant el València Mestalla

Kenneth Soler, el ‘correcamins’

Kenneth va marcar el segon gol, però també va córrer i va ajudar moltíssim en defensa. El jugador perico està de tornada i ja es pot dir obertament que ha deixat enrere la lesió. Descaradura, desequilibri i treball són les habilitats més visuals d’aquest extrem.

Javi Hernández, el ‘xèrif’

Ho va intentar amb accions en atac. Les pilotes que li arribaven intentava filtrar-les, però la defensa del València Mestalla estava molt atenta. No obstant això, transaccionava pilotes en la mesura que sigui possible. Veurem com evoluciona amb el nou míster perico i la nova idea de joc.

El jugador ‘5 skills: La Graderia En línia’ per a Ian Forns

El jugador de Cardedeu va deixar el seu segell propi, el de lluita i lliurament. Aquest jugador, sempre que estigui disponible, serà clau per a l’esquema de Javi Chica, que li agraden molt els jugadors d’aquestes característiques. Va marcar gol i va donar assistència.

La classificació, en terra de ningú i… Mirant cap a baix?

La realitat en la classificació és la que és. La cinquena posició està a vuit punts -complicat, però no impossible- i la zona de descens a cinc punts. L’equip venia en una gran dinàmica, però perdre aquest partit decanta la balança més poder mirar per baix que no per a dalt. Potser a l’Espanyol B ja li val mantenir-se en la segona RFEF. Es veurà tot en l’evolució dels següents partits i amb la nova proposta del nou míster.

Pròxim partit, una altra vegada a domicili

L’Espanyol B de Javi Chica visita les illes. El conjunt perico viatja fins a Formentera per a enfrontar-se a la SD Formentera, que va penúltim en la classificació. A priori, ha de ser una trobada per a portar-se els tres punts a la CE Dani Jarque. La trobada es disputarà el diumenge 24 de març a les 12 hores. La trobada es podrà veure -pagant- a través de TV Football club.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *