Productors de gols en LaLiga Hypermotion: com es compara Braithwaite amb els altres jugadors de la categoria?

Productors de gols en LaLiga Hypermotion: com es compara Braithwaite amb els altres jugadors de la categoria? Tots sabem quina Segona Divisió és una competició molt parella i on tenir jugadors que aportin gol i creació de joc és clau. Un dels punts més importants és la facilitat i el tipus d’ocasions de gol que cada equip pugui generar. Unint totes dues idees podem identificar a aquells futbolistes que més i millor produeixen a nivell ofensiu per als seus equips.

Per tant, hem volgut conèixer quins futbolistes de LaLiga Hypermotion són els millors productors ofensius, atenent tant la seva creació d’ocasions com a la seva contribució golejadora. Per a això, hem combinat dues mètriques. Per a la creació ofensiva, hem sumat els gols esperats i els gols esperats assistits. I per a mesurar la contribució golejadora, les dues estadístiques bàsiques: els gols i les assistències. Els valors estan ajustats a 90 minuts i s’han agafat jugadors que hagin jugat un mínim de 1000 minuts en lliga. Hem agafat un jugador de cada equip.

En el següent gràfic, d’esquerra a dreta tenim la suma de gols i assistències i, de baix a dalt els gols esperats i els gols esperats assistits. Per tant, com més a la dreta i més amunt estigui un jugador, millors ocasions fabrica i més aportació golejadora ofereix.

D’aquesta manera, podem veure ràpidament quins jugadors dels equips que estan en playoff o ascens directe (Braithwaite, Jon Bautista, Raba…) són els que millors dades aporten. En la part de dalt el jugador que més aporta en creació de joc és el jugador del Racing, Niño, el qual està sent un dels grans talents que té el Racing en la faceta atacant per a mantenir les seves aspiracions de playoff.

En la part alta sorprenen els casos de Carlos Martín del Mirandés i d’Ángel Rodriguez del Tenerife. Dos equips que no estan en la part de dalt, però això no ha impossibilitat que les seves estrelles estiguin entre els millors de LaLiga Hypermotion en quant a creació de joc. Sobretot, Carlos Martín. El jugador cedit per l’Atlético de Madrid està al costat dels grans noms de la lliga encara que el seu equip aquest actualment en la posició 16.

En la part baixa de creació de joc sorprèn Nico Castro, una de les revelacions enguany a l’Elche. Un dels jugadors més diferencials de l’Elche no aquesta entre els millors en la creació de joc malgrat estar en segona posició en la lliga. Mostrant que l’Elche és un equip coral on no hi ha un jugador que sobresurti per sobre de la resta

El cas de Braithwaite

La lesió de Braithwaite pot fer minvar la creació ofensiva de joc de l’Espanyol. En aquest aspecte, és un dels millors de la Lliga i en l’Espanyol no hi ha un jugador tan diferencial com ell. Així i tot, jugadors com Puado o Melamed a inicis de temporada tenen estadístiques que no disten molt de l’internacional danès.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *