Burgos CF – RCD Espanyol: Fred empat a El Plantío (0-0)

Manolo González portava quatre de sis punts des que va agafar els comandaments del RCD Espanyol. En el seu últim partit, davant el CD Tenerife, la victòria en el Stage Front Stadium es va escapar en els últims segons de partit per una acció de córner. Avui, l’equip perico ha visitat la ciutat de Burgos per a disputar l’encontre corresponent a la jornada 33 de La Lliga Hypermotion en l’estadi del Plantío i poder així enfrontar-se a l’equip que el regenta, el Burgos CF.

Una primera part d’infart

Quantes accions en els primers minuts! Primers minuts fatídics per al RCD Espanyol, on el Burgos CF ha sortit amb una velocitat vertiginosa pel partit. En el minut un, un córner per al Burgos CF, en el dos, un altre córner per al Burgos CF i, en el minut tres, després de treure el córner i tenir opció en una segona jugada, ha arribat el gol anul·lat del Burgos CF, obra de Curro Sánchez. Un centre des de la part esquerra ha deixat només en àrea petita, però la pilota li ha rebotat a la mà abans de marcar, per tant, ben anul·lat pel col·legiat càntabre Adrià Cordero Vega. Minuts més tard, l’Espanyol ha espavilat alguna cosa més, tenint alguna opció de contra i amb alguna xutada llunyana de Nico Melamed, com el del minut vuit, que va marxar a córner. L’Espanyol ho ha continuat intentant, però és que el Burgos CF ha sortit amb molt d’ímpetu i a voler tenir la pilota, per això no ha estat gens fàcil en aquests primers minuts per al conjunt català. En el 13′, l’ocasió més clara fins llavors l’ha tingut Brian Oliván després d’un potent centre de Jofre Carreras, que ha aconseguit connectar i enviar a porta el lateral, però José Antonio Caro, molt atent, ha pogut enviar a córner. El partit a poc a poc ha baixat de revolucions, ja que tots dos equips s’han desgastat en aquests ràpids primers compassos del partit.

L’Espanyol ha tingut alguna cosa més la pilota, però el Burgos CF ha fet mal amb contraatacs, posant en dificultats a la saga perica. En el 28′, Nico Melamed ha xutat de fora de l’àrea, però molt desviat alt. En el 32′, Jofre Carreras amb un centre ras on ha posat en dificultats a José Antonio Caro. Fer Nen en el 36′ ha rematat una pilota de servei de banda on Joan Garcia ha treballat bé a baix per a evitar el gol local. Com es pot observar, jugades hi ha hagut, però el marcador ha seguit 0-0. Ja en el 40′ i després de la interrupció per l’expulsió de l’entrenador del Burgos CF, Jon Pérez Bolo, l’Espanyol ha tingut una molt clara. Nico Melamed ha tret una falta frontal, on Leandro Cabrera no ha pogut connectar, però ha tocat prou per a habilitar a Sergi Gómez, que s’ha tret un potent xut amb la dreta, fregant la porteria de José Antonio Caro.

Ja en el descompte, una triple acció per a l’Espanyol gairebé posa diferències en el marcador. Un servei de cantonada és buidat per la saga del Burgos CF, que ha arribat el rebuig a Brian Oliván i ha posat un segon centre, tornant a ser buidat per la defensa i caient als peus de Nico Melamed, per a posteriorment habilitar a José Gragera i que no hagi pogut culminar. Moltes ocasions en la primera meitat, però el marcador ha finalitzat amb empat a zero.

Una segona meitat molt igualada… I sense gols

En aquesta segona part el RCD Espanyol ha sortit ficant una marxa més i volent controlar la pilota. En els primers deu minuts hi ha hagut ocasions per a tots dos equips, però el conjunt perico ha sabut tenir més la pilota amb un bon José Gragera al mig camp, fent de ‘stopper’. No obstant això, el Burgos CF ha tingut una clara de les botes de Curro Sánchez. El jugador burgalès ha rebut una pilota en el 59′ i s’ha quedat només davant Joan Garcia, que ha estat perfectament col·locat i ha atallat una ocasió clara. El Burgos CF ha estret una mica més en aquests minuts. En el 62′ ha tingut un córner a favor que ha rematat Curro Sánchez i ha enviat al travesser de la porteria perica.

Manolo González ha fet canvis en el 65′, donant entrada a un triple canvi -han marxat Pere Milla, Jofre Carreras i Nico Melamed; i han entrat Álvaro Aguado, Salvi Sánchez i Martin Braithwaite– i per a així buscar una cosa diferent en aquesta segona meitat. En el 71′, ha arribat potser la jugada més clara fins al moment. Un centre lateral de Salvi Sánchez ha arribat a Martin Braithwaite, que ha rematat des del sòl i ha pogut atallar amb molta dificultat el porter local. No obstant això, en el 77′, Àlex Bermejo, el jugador recentment entrat al camp, l’ha tingut després d’una xutada amb rosca des de l’esquerra al pal llarg de Joan Garcia, que s’ha desviat per molt poc. Partit molt igualat en aquesta segona meitat amb accions per a tots dos equips, encara que l’Espanyol ho ha intentat amb una mica més de criteri, però ja amb el partit trencat en el 80′ i buscant arribar el més ràpid possible cada equip a àrea rival. Ja en el descompte, en el 92′, un centre de Salvi Sánchez ha estat rematat amb potència per Brian Oliván, que gairebé aconsegueix posar diferències en el marcador, però, com sempre, José Antonio Caro ha estat atent i ha atallat bé. Tot seguit, en la contra, en el 93′ el Burgos CF ha tingut una doble ocasió, però Joan Garcia s’ha convertit en heroi i ha tret bé l’esfèric. Un final d’infart i que ningú diria que en aquest partit no s’han marcat gols amb tantes ocasions per a tots dos equips.

Fitxa tècnica

Burgos CF: José Antonio Caro; José Matos, Unai Elgezabal, Aitor Córdoba, Aderson Rierol; Álex Sancris (Ander Martín, 86′), Miguel Atienza (Joni Montiel, 86′), Kévin Appin (Grego Sierra, 59′), Dani Ojeda (Álex Bermejo, 75′); Curro Sánchez, Fer Nen (Eduardo Espiau, 75′)

RCD Espanyol: Joan Garcia; Omar El Hilali, Sergi Gómez, Leandro Cabrera, Brian Oliván; Jofre Carreras (Salvi Sánchez, 65′), Keidi Bare (José Carlos Lazo, 78′), Nico Melamed (Álvaro Aguado, 65′); Pere Milla (Martin Braithwaite, 65′), Javi Puado (Gastón Valles, 91′)