Debat obert: un empat a Leganés podria ser bo per a l’Espanyol?

‘Espanyol es prepara per a un partit crucial contra el Leganés aquest divendres, amb l’objectiu de consolidar la seva posició d’ascens directe en LaLiga Hypermotion. De la mà de Manolo González l’equip ha passat a ocupar el cobejat segon lloc en la classificació, que condueix directament a Primera Divisió. Després de l’última victòria contra l’Albacete , en què l’equip perico, que no havia entrat bé a la trobada per a acabar remuntant per a assegurar tres punts vitals, els blanc-i-blaus avantatgen al tercer classificat, l’Eibar , per dos punts, acostant-se perillosament al Leganés, el líder del torneig l’avantatge del qual s’està reduint a mesura que s’acosta el final de la temporada. Amb únicament vuit jornades per davant, el partit de Butarque és certament una ocasió propícia per a afirmar-se en el cim si els nostres són capaços de superar a l’equip que des de la 12a jornada encapçala la taula, la qual cosa parla i bé de la seva regularitat.

Un possible empat a Leganés, bon o mal resultat per a l’Espanyol?

En ‘La Graderia Ràdio’ hem parlat àmpliament d’aquest important Leganés – Espanyol, un partit que entranya gran dificultat encara que com explicàvem aquest matí en el nostre portal al conjunt pepinero se li ve ennuegant des de fa mesos els equips de la zona alta de la taula com és el perico. Un dels debats oberts és el de si tenint en compte les circumstàncies, un empat podria ser considerat un bon resultat per a l’Espanyol . El nostre analista, Àlex Cobas, defensa que dir que l’empat veient el que ha estat l’equip fora de casa seria dolent no es correspondria amb la realitat, malgrat afirmar que fidels a la filosofia Manolo González, anar pel triomf és innegociable.

Comparativa entre Pere Milla i Keita Balde, candidats a sustituor a Javi Aguado davant el Leganés

Cara a aquesta cita, una dels dubtes en l’onze serà qui substituirà a Javi Puado; encara que la preferència del nostre analista seria Gaston Vallés els que a priori més a prop estan en la decisió de Manolo González són Pere Milla i Keita Balde, dos futbolistes als quals ha comparat a nivell de números. Encara que cap de les estadístiques de Pere Milla són massa destacades i està travessant una ratxa molt discreta a nivell de rendiment, queda clar que Keita no ha fet mèrits per a merèixer més oportunitats de les que està gaudint fins al moment.

Així veuen a l’Espanyol a Leganés

Santi Duque, de ‘COPE’, ens ha parlat de com espera el Leganés a l’Espanyol : “És un partit complicat per a tots dos equips. Hi haurà un gran ambient, s’ha muntat una gran campanya a l’entorn del partit. Més enllà de posar-me nerviós, avui reflexionava dsobre l’oportunitat tan bonica que té el Leganés de jugar aquest partit, rebre a l’Espanyol sent líder i amb l’opció que guanyant, pràcticament sortirà equip de Primera divisió. És un partit amb ingredients molt bonics”. Per al periodista, l’aposta per Borja Jiménez i l’encert en els fitxatges de Txema Indias, el director esportiu i constructor del projecte pepinero, són claus en aquest Leganés que porta 23 jornades a la part alta de la classificació: “És un molt bon equip de futbol que sap fer molt bé les coses, s’ha adaptat molt bé i sap fer molt bé les coses”. De totes maneres, els resultats no han estat els millors en aquest últim tram de curs: “T’entra el vertigen, no és el mateix anar perseguint que ser el perseguit. Porta 5 o sis mesos marcant la pauta. Cada partit està costant horrors, el Leganés no és el Madrid o el Barcelona i en aquesta categoria no guanya ningú fàcil. A més, el Leganés és molt ordenat i no va a la babalà, prioritza la porteria a zero i quan ho fas és possible que no marquis”. Per a Santi Duque, els majors perills per a l’Espanyol en Butarque passen per la capacitat del conjunt pepinero d’adaptar-se a les circumstàncies: “En la primera volta es va adaptar a un partit molt gos, sap portar partits al fang i té a dalt homes de gran qualitat, i el normal és que si no encaixin acabin marcant. Però ha jugat de maneres molt diferents, i aquesta gestió és de Borja Jiménez. De 14 partits en què ha anat per sota, ha remuntat en vuit. Quant portes tant de temps a dalt no és per casualitat”. El la ciutat del sud de Madrid es veu a l’Espanyol com “un equipàs, un conjunt amb un arsenal ofensiu tremend malgrat la baixa de Puado, però que defensivament és per on cal ficar-li mà. Per aquí es veu que no és un equip tan sòlid, scon un mitjà del camp molt bo i a dalt sobretot amb Braithwaite, pel qual encara ens cau una lagrimita en recordar-lo”. Duc considera que l’equip local sortirà al partit a controlar-lo, sense anar a la babalà: “La sensació és que l’Espanyol necessita guanyar més que el Leganés, i es jugarà amb això. D’aquí a mesura que avanci pot no ser dolent un empat. Minut 85 1-1, el partit acaba així però per les dues parts, si en aquest temps no has pogut guanyar el que has d’evitar és perdre. Si arriba aquest punt crec que Borja Jiménez no es tornarà boig per anar pel partit”.

Temps de tertúlia

Aquest mateix tema de si un empat davant el Leganés podria arribar a ser o no un bon resultat per a l’Espanyol ha estat protagonista en el nostre temps de tertúlia. El popular cantant Carlos Right, que en el seu moment en l’Acadèmia d’Operació Triomf va fer bandera de la seva condició de perico, no negocia: “Guanyarem, no hem de guanyar abans de saltar a l’herba però un club com el nostre ha de guanyar tots els partits, hem de ser campions de Lliga”. Aitor Jiménez, per part seva, considera que hi ha massa en joc per a tots dos equips com per a renunciar a anar pel triomf. Finalment, Alberto Capilla no signatura per a res un empat, ja que està convençut que es guanyarà al conjunt pepinero, encara que costarà “sang, suor i llàgrimes, ja que “l’equip sap que si guanyem estem en Primera divisió. No és qüestió d’anar crescuts, però l’Espanyol ha d’anar confiat i amb el triomf entre cella i cella”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *