Espanyol – FC Andorra: Enorme decepció (1-1)

L’Espanyol ha empatat contra l’Andorra a l’Stage Front Stadium i es deixa dos punts claus per a les seves aspiracions al no aconseguir la victòria en el seu propi camp davant el cuer. La realitat és que el partit que han fet els blanc-i-blaus no ha estat mereixedor dels tres punts, ja que han començat perdent després d’una primera part terrible. Després del descans, Martin Braithwaite ha empatat, però els espanyolistas no han pogut culminar la remuntada en un final amb polèmica i es queden a dos punts dels llocs d’ascens directe.

Horrorosa primera part del RCDE

Els locals han sortit amb José Gragera i Keidi Bare en el doble pivoti i Nico Melamed en la mitja punta, quedant Álvaro Aguado en la banqueta. L’Espanyol s’ha apoderat de la possessió en l’inici. No obstant això, l’alta pressió defensiva del FC Andorra dificultava als pericos la possibilitat d’arribar a l’àrea. Amb el pas dels minuts, l’equip del Principat ha contrarestat el domini dels pericos a través d’algunes combinacions llargues que han relaxat les pulsacions de l’encontre. El baix ritme dels primers compassos i les dificultats que mostrava el conjunt blanc-i-blau per a avançar línies amb la pilota controlada han provocat que es percebés cert nerviosisme des de la tribuna de l’estadi.

Cadena d’infortunis fins al gol visitant

La graderia no s’ha animat fins que ha arribat el minut 21 i s’ha aplaudit en memòria de Dani Jarque. Just en aquest moment, ha arribat la primera ocasió del partit i ha estat per al FC Andorra. Iván Gil ha caçat una pilota en la frontal i ha realitzat un tret potent que ha obligat a estirar-se a Joan García. Aquest esglai ha provocat que es comencessin a escoltar alguns xiulets entre el públic. Si l’escenari del partit ja era dolent, encara s’ha empitjorat quan Nico Melamed s’ha lesionat en el 26′. El migcampista ha hagut de ser substituït per Álvaro Aguado. I el panorama s’ha complicat encara més quan l’FC Andorra s’ha avançat en el 28′ per mitjà d’Iván Gil. L’extrem ha rebut una passada en profunditat dins de l’àrea i ha posat la pilota en l’esquadra amb un tir perfectament col·locat.

Aquest cop ha despertat a l’Espanyol , que s’ha rebel·lat en els minuts següents, on ha tancat als visitants en la seva àrea i ha forçat diversos serveis de cantonada. No obstant això, els pericos no han estat capaços de generar perill en aquestes aproximacions i s’han mostrat molt mancat d’idees en el tram final de la primera part, on controlava la possessió, però no aconseguia protagonitzar cap tret perillós. Aquesta ha estat la tònica del xoc fins al descans, on s’ha escoltat una sonora xiulada per part del Stage Front Stadium cap al seu propi equip.

Com era d’esperar, Manolo González ha optat per agitar la coctelera al descans per a donar la volta al nefast partit que estava duent a terme l’Espanyol . Pol Lozano ha entrat per Víctor Ruiz. Per tant, José Gragera ha passat al centre de la saga. A més, Gastón Valles ha substituït a Keidi Bare. El tècnic blanc-i-blau deixava clar, d’aquesta manera, que el seu equip s’anava a bolcar en atac en la segona meitat.

Braithwaite iguala en el 51′

Els espanyolistas s’han mostrat molt verticals en tornar dels vestuaris, encara que continuaven mostrant-se mancats d’idees a partir de tres quarts de camp. Després de 51 minuts, el quadre català ha aconseguit realitzar el seu primer tret entre els tres pals i ha acabat en les malles. Jofre Carreras ha enviat una passada en profunditat a Omar El Hilali, que ha centrat des de la línia de fons per a Martin Braithwaite. El danès ha disparat des del cor de l’àrea per a marcar l’empat a un.

L’FC Andorra torna a prendre la iniciativa

Just després del gol, l’FC Andorra ha donat un bon esglai a l’Espanyol . Jon Karrikabiru ha arribat fins a la frontal i ha defensat amb un tir que ha marxat llepant la fusta. Aquesta ocasió ha estat el preludi d’uns compassos on el quadre del Principat ha dominat la possessió i ha demostrat que no es conformava amb l’empat. No obstant això, qui ha estat a punt d’avançar-se ha estat l’equip local en una acció de contraatac on Gastón Valles ha centrat des de l’esquerra i Martin Braithwaite ha rematat a la fusta.

Poc després que es complís l’hora de partit, Manolo González ha optat per un nou canvi: Salvi Sánchez ha ocupat el lloc de Jofre Carreras. Aquesta modificació no ha impedit que l’FC Andorra continués dominant els minuts següents i que passés el temps amb un resultat que no beneficiava res als blanc-i-blaus. Iván Gil ha estat a punt de marcar el 2-1 en el 73′ amb un llançament des de la frontal que ha sortit a centímetres de la porteria. Aquesta acció ha desesperat a la graderia, que ha començat a xiular en veure que el seu equip estava més prop de perdre un punt que de guanyar tres.

Sembla que els murmuris de l’afició han despertat a l’Espanyol, que ha fet un pas endavant quan faltava un quart d’hora de partit i ha arrabassat el control de l’encontre als visitants. Quan semblava que els pericos s’animaven, s’han topat amb un nou contratemps. Sergi Gómez s’ha retirat amb molèsties i ha hagut de substituir-li Fernando Calero, que portava tres mesos sense jugar. A més, l’encontre s’ha detingut durant diversos minuts per la lesió de Jon Karrikabiru.

Un arreón final insuficient i polèmic

Quan s’ha reprès el joc, l’Espanyol havia perdut tota la manxa i l’FC Andorra tornava a mostrar-se superior. El quadre de Manolo González ha anat a la desesperada en els minuts finals i ha començat a atacar amb més cor que cap i intentant que arribés la pilota a l’àrea rival de qualsevol manera. L’embranzida dels locals ha aconseguit que els del Principat acabessin el duel ficats completament en el seu camp i demanant l’hora. Just quan l’àrbitre estava a punt de xiular el final, el RCDE i tota l’afició han reclamat penal després que José Gragera rebés una clara empenta dins de l’àrea. Evidentment, el col·legiat ha mirat per a un altre costat, com en cada jornada que succeeix una acció contra els pericos. No obstant això, aquest error arbitral no pot tapar la gran cagada que ha comès el quadre català en deixar escapar la victòria davant l’últim classificat.

Fitxa tècnica

Espanyol: Joan García; Omar El Hilali, Sergi Gómez (Fernando Calero, 78′), Víctor Ruiz (Pol Lozano, 46′), Brian Oliván; José Gragera, Keidi Bare (Gastón Valles, 46′); Jofre Carreras (Salvi Sánchez, 66′), Nico Melamed (Álvaro Aguado, 27′), Javi Puado; i Martin Braithwaite.

FC Andorra: Nico Ratti; Alexander Petxarroman, Álex Pastor, Diego González (José Marsà, 80′), Diego Pampín; Sergio Molina, Jandro Orellana; Julen Lobete (Sergi Samper, 91′), Rubén Bover (Iker Benito, 66′), Iván Gil (Migue Leal, 91′); i Jon Karrikabiru (Jorge Pombo, 80′).

Gols: 0-1, Iván Gil (29′); 1-1, Martin Braithwaite (52′).

Àrbitre: González Díaz.

Targetes grogues: Omar El Hilali (16′), Víctor Ruiz (37′), Jofre Carreras (56′), Javi Puado (76′), Fernando Calero (98′) | Diego González (69′), Alexander Petxarroman (76′), Nico Ratti (95′).

Estadi: Stage Front Stadium.