FEMENÍ | El pilot de Skeleton, Ander Mirambell, va donar una xerrada a les jugadores i al cos tècnic abans de l’inici dels playoff d’ascens a la Lliga F

Ander Mirambell, el benvolgut pilot perico de Skeleton, va ser cridat per la directora general del RCD Espanyol, Dolors Ribalta, abans d’iniciar l’escalada en el play-off d’ascens. El pilot es va presentar en un entrenament i va oferir una xerrada que va durar una hora i 15 minuts, on ell mateix va oferir les seves pròpies claus i vivències per a compartir amb el primer equip femení.

Abans de començar el col·loqui, va tenir una prèvia reunió amb el gabinet psicològic del club perico per a saber quina era la situació en aquest moment i així optar per explicar una cosa o una altra, sempre intentant aportar el costat més necessari per a l’anhelat ascens.

La xerrada es va dividir en tres fases, on es van tocar tres temes molt importants on un equip de futbol ha de fer molt d’èmfasi: la confiança, la pressió i la presa de decisions.

En la confiança, Ander Mirambell va emfatitzar el treball en equip, on va posar l’exemple que, si una jugadora no arriba perquè no li donen més les cames, tingui la suficient confiança per a saber que té darrere a una companya que anirà en la seva ajuda. En el discurs, Ander va comentar que ell no era aquí per a canviar opinions, sinó per a oferir ‘eines de la seva motxilla’ perquè cadascuna d’elles agafés el que li servís a cada moment.

Respecte a la pressió, va voler ser més grandiloqüent, ja que va ser una mica més extens com per a passar per alt. El pilot de Skeleton va oferir en la xerrada diferents consells de com gestionar la pressió. Va nomenar en diverses ocasions la frase que l’Espanyol “havia de pujar tant sí com no perquè és l’Espanyol”, però també deixant-li clar a les jugadores i al staff tècnic que aquesta pressió està en elles, no en el seu voltant. A més, pocs saben que Ander té un màster de direcció de futbol i que això el va ajudar per a explicar els moments de pressió. Així mateix, va posar un exemple extrapolant-lo al seu esport: “Penseu que en el Skeleton et jugues a una carrera el treball de quatre anys per a anar als JJOO, a més de poder perdre tots els diners invertits. El Skeleton és l’únic esport on l’última carrera per a saber si vas als JJOO és just dues setmanes abans dels mateixos JJOO Un mal dia, una mala decisió, qualsevol cosa que pugui passar, et pot deixar fora i arruïnar tanta inversió i treball”.

Finalment, Ander Mirambell va creure convenient que la tercera fase de l’explicació degué ser la de la presa de decisions. El pilot va prosseguir amb els exemples extrapolats al seu esport perquè és la millor manera d’entendre els conceptes: “Prendre males decisions a 145 km/h et poden fer acabar a l’hospital. A més, com a preses una decisió i no ha estat del tot correcta, ja estàs pensant en la següent decisió per a afrontar la següent corba”.

Tots aquests conceptes van ser explicats pel pilot en clau positiva i aplicant-lo i extrapolant-lo al món del futbol. Per això, quan tirem la vista enrere i recordem la roda de premsa del míster Juan Ibarra en el postpartit del Sadar, una de les seves frases va ser: “on més hem fallat és en la presa de decisions”. Ara tot concorda i es pot observar el nexe i la unió en aquesta xerrada.

Els últims 15 minuts de xerrada va ser un exercici pràctic, on el pilot volia inspirar sobre la resiliència i sobre com adaptar-se a situacions inesperades.

Ander Mirambell, l’únic pilot Espanyol de Skeleton, mai ha amagat la seva passió pel futbol i pel club de la seva vida, el RCD Espanyol. Des de ‘La Graderia’ hem pogut saber que el mateix pilot va dir: “L’Espanyol és la meva casa, és la meva família; i si em criden per a ajudar, és difícil dir que no”.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *